Loading...

رژیم سم زدایی

رژیم سم زدایی

پسته بخورید استرس نگیرید!

پسته بخورید استرس نگیرید!نتایج پژوهش های علمی نشان می دهد پسته روی واکنش های شدید مربوط به استرس تأثیر مثبت دارد.
 
پسته حاوی فواید و خواص زیادی است اما شاید ندانید که این مغز خوشمزه برای درمان مشکلاتی مانند دندان درد هم مفید است.
 
این ماده غذایی حاوی اسیدهای چرب مفید و سرشار از پولیفنول ها، فیبرهای غذایی و منبع آنتی اکسیدان ها است.
 
در این مطلب به چند خاصیت مهم پسته اشاره می کنیم.
 
پسته برای مقابله با استرس
 
سرما و کمبود نور خورشید کلافه تان کرده است؟ احساس افسردگی می کنید؟ کمی پسته میل کنید.
 
نتایج پژوهش های علمی نشان می دهد پسته روی واکنش های شدید مربوط به استرس تأثیر مثبت دارد.
 
چون حاوی آنتی اکسیدان هایی قوی مانند رسوراترول، لوتئین، کرستین یا نارنژنین است. این ترکیبات با اثرات منفی استرس مقابله می کنند.
 
به همین دلیل مصرف روزانه چند عدد پسته باعث کاهش اثرات استرس روی فشار خون می شود.
 
پسته همچنین منبع خوب منیزیم است. در هر 30 گرم از این آجیل 8 درصد از این ماده ی معدنی وجود دارد.
 
منیزیم یک ترکیب ضداسترس است که به کنترل فشار خون کمک می کند. باید بدانید که میزان مورد نیاز این ماده ی معدنی برای خانم ها 360 میلی گرم و برای آقایان 420 میلی گرم در روز است.
 
پسته برای رفع یبوست
 
پسته یکی از آجیل های سرشار از فیبر است. 28 گرم پسته حدود 3 گرم فیبر غذایی دارد که 12 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند.
 
حتماً می دانید که فیبرها نقش مهمی در تسریع روند دفع دارند. این ترکیبات به دلیل قدرت جذب بالای آب باعث تحریک انقباض های روده ها شده و به فعالیت باکتری های مفید کولون کمک می کنند.
 
پسته برای مقابله با بیماری های قلبی عروقی
 
حدود 90 درصد چربی های موجود در پسته جزو چربی های اشباع نشده هستند که برای کاهش کلسترول خون و مقابله با بیماری های قلبی عروقی مؤثر عمل می کنند.
 
پسته همچنین حاوی پتاسیم است. این ماده معدنی به تنظیم فشار خون کمک می کند.
 
در نهایت این که پسته حاوی پولیفنول ها است که تأثیر مثبتی روی سلامت قلب دارند.

منبع: تبیان
 
 

چطور آلودگی کمتری جذب کنیم؟

چطور آلودگی کمتری جذب کنیم؟

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مواد غذایی دارای پکتین همچون سیب، مواد غذایی دارای ویتامین‌های E و D مثل روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز و غذاهایی همچون ماهی می‌توانند در روزهای آلوده به کمک انسان بیایند.

 

غلامحسین صدری، با توجه به آلودگی هوای اصفهان، اظهار کرد: هوای آلوده معمولا از مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب و سایر ترکیبات سربی تشکیل شده است و هرچند می‌تواند برای همه خطرساز باشد، اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.

 

وی افزود: خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فودها و غذاهای آماده، می‌تواند تا حدودی دربرابر این پدیده از ما مراقبت کند. یکی از میوه‌هایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه می‌شود، سیب است. میوه‌ای که همیشه درباره فواید خوردن روزانه یک عدد آن صحبت می‌شود. سیب سرشار از پکتین است. پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود. البته پرتقال و توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D هم می‌تواند اثرات مسموم‌کننده گازهای آلاینده را خنثی کنند، ادامه داد: ویتامین E در روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم‌مرغ هستند که در روزهای آلودگی هوا باید بیشتر مصرف شوند. در واقع شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست، به خاطر کلسیمی که دارند می‌توانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند. شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند.

 

صدری اضافه کرد: هر وقت میزان باکتری‌های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می‌شود و این مواد در بدن باقی می‌ماند. شیرهای غنی شده با باکتری‌های به نام پروبیوتیک، سطح باکتری‌های مفید را در روده انسان متعادل می‌کند.

البته بهتر است هنگام آلودگی هوا از شیر کم چرب استفاده کنید چون دریافت اسیدهای چرب اشباع شده موجود در فرآورده‌های لبنی پرچرب می‌تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و باعث گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده شود.

پزشکان مصرف غذاهای حاوی سلنیوم و بتاکاروتن را هم توصیه می‌کنند که سبزیجاتی مثلطالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو دارای بتاکاروتن هستند و سلنیوم را نیز می‌توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس‌دار پیدا کنید.

 

وی با اشاره به اینکه مصرف آنتی اکسیدان‌ها هم از نکاتی است که معمولا پزشکان و متخصصان تغذیه، روی آن تاکید ویژه‌ای دارند، تصریح کرد: در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن، سلول‌ها را از تمام آسیب‌های بیرونی محافظت می‌کند. اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماورای بنفش، الکل و آلودگی‌های محیط باعث می‌شوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدن توسط مخرب‌هایی نظیر رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود، اما آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را گرفته و مانع تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ای را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد. خوراکی‌هایی که ویتامین E و C دارند، منبع غنی آنتی اکسیدان هستند. از طرفی ویتامین C می‌تواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی ‌شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، طالبی و توت فرنگی مقدار زیادی ویتامین C دارند. البته یادتان باشد که بهتر است این خوراکی‌ها را خام و تازه مصرف کنید.

 

صدری در خصوص نوشیدنی‌ها در هوای آلوده گفت: اگر به دنبال نوشیدنی مناسب برای روزهای تشدید آلودگی هوا هستید، باید بگوییم که بهتر است چای سبز یا آب انار را انتخاب کنید. چای سبز سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است و آب انار هم می‌تواند مواد سمی را از بدن دفع کند. در واقع پزشکان به کسانی که در شهرهای صنعتی و آلوده زندگی می‌کنند، توصیه می‌کنند که روزانه حداقل دو لیوان شیر بنوشند، حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در طول روز مصرف کنند، غلات سبوس دار را در برنامه غذایی خود بگنجانند و البته خوردن حداقل یک سیب در طول روز را فراموش نکنند.

 

وی ادامه داد: غیر از میوه‌ها و سبزی‌ها، غذاهایی که در طول روز مصرف می‌کنیم می‌تواند به کاهش اثرات مضر آلودگی هوا کمک کنند یا برعکس آن را تشدید کنند! ماهی یکی از غذاهایی است که به شما کمک می‌کند بدنتان را در آلودگی هوا سالم تر نگه دارید.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ماهی‌های روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور را کاهش می‌دهند. فقط یادتان باشد بهتر است ماهی را سرخ نکرده و آن را به صورت بخار پز، آب پز یا تنوری مصرف کنید. از طرفی خوردن غذاهای پرچرب به خصوص چربی‌های اشباع شده، غذاهای پر پروتئین، فست فودها و مواد غذایی حاوی مواد نگه بهتر است در روزهای آلوده مصرف نشوند.

 
منبع: ایسنا
 
 
 

یک رژیم سم زدایی 3 روزه

آیا کلمه سم زدایی شما را مضطرب می کند؟ نباید این طور باشد! وقتی سم زدایی درست انجام شود، این کلمه به معنای رژیمی سرشار از غذاهای کامل است. با حذف طعم دهنده های مصنوعی و مواد شیمیایی از رژیم شما، بدنتان برای داشتن یک زندگی سالم تر و طبیعی تر آماده می شود.

رژیم های سم زدایی مثل این به شما کمک می کند تا وزن کم کنید و مشکلات پوستی مختلف مثل آکنه و خیلی مشکلات دیگر را حل نمایید. رژیم سم زدایی سه روزه دکتر آز را شروع کنید و راه سلامتی را آغاز نمایید.
 
لیست خرید:
 
3 فنجان تمشک، 3 فنجان بلوبری (زغال اخته)، 2 عدد انبه، یک عدد آناناس، 2 عدد سیب سبز، 3 عدد موز، 6 عدد لیمو، یک عدد آووکادو، 3 عدد خیار، یک فنجان اسفناج، 12 دسته جعفری، 2 لیتر آب نارگیل، 1.5 فنجان شیر بادام، فلفل قرمز، 6 قاشق غذاخوری تخم کتان آسیاب شده، 3 قاشق غذاخوری کره بادام، 3 قاشق غذاخوری روغن نارگیل، 3 عدد چای سبز کیسه ای، افشره استوخودوس، نمک

برنامه روزانه:
 
1- چای سم زدای صبحگاهی خود را که شامل ترکیب زیر است بنوشید:
 
یک عدد چای سبز کیسه ای، یک حلقه لیموترش، کمی شیرین کننده گیاهی (مثل دارچین)

یک رژیم سم زدایی 3 روزه 
2- نوشیدنی صبحانه میل کنید که اسموتی شامل مواد زیر است :
 
یک فنجان آب
یک قاشق غذا خوری تخم کتان
یک فنجان تمشک
یک عدد موز
یک چهارم فنجان اسفناج
یک قاشق غذاخوری کره بادام
2 قاشق چایخوری آب لیمو
 
همه مواد را در مخلوط کن مخلوط کنید تا یک دست شود.
 
3- بعد از صبحانه نوبت نصف مولتی ویتامین و یک عدد پروبیوتیک میل کنید.
 
4- برای ناهار اسموتی مخصوص ناهار میل کنید. این اسموتی سبز حقیقتا حال شما را بهتر می کند و به تنظیم مجدد سیستم گوارشتان کمک می کند.

یک رژیم سم زدایی 3 روزه 
مواد لازم:
 
4 دسته جعفری
یک عدد خیار
یک فنجان برگ کلم پیچ
1/2 عدد سیب سبز
1/2 عدد لیموی درشت
یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل
1/2 فنجان شیر بادام
یک فنجان آناناس
 
همه موارد بالا را در مخلوط کن ریخته و تا به دست آمدن مخلوطی یکنواخت مخلوط کن را روشن نگه دارید.
 
5- بعد ازناهار 1/2 مولتی ویتامین و یک عدد امگا3 میل کنید.
 
6- به عنوان میان وعده می توانید اسموتی مورد علاقه خود را میل کنید.
 
7- برای شام اسموتی مخصوص شام میل کنید.
 
شام سرشار از میوه و سبزیجات با برگ دار مثل کلم پیچ است که تا صبح روز بعد شما را سیر نگه می دارد.

یک رژیم سم زدایی 3 روزه 
مواد لازم:
 
1/2 عدد انبه
یک فنجان بلوبری
یک فنجان کلم پیج
یک قاشق غذاخوری لیمو
1/4 عدد آووکادو
1/4 قاشق چایخوری فلفل قرمز
یک قاشق غذا خوری تخم کتان
 
همه مواد بالا را در مخلوط کن ریخته و تا به دست آمدن مخلوط یکنواخت مخلوط نمایید.
 
منبع: doctoroz / مترجم: صنم جمالی
 
 
 

درباره "آنفلوآنزا" بیشتر بدانیم

بیماری آنفلوآنزا در مناطق معتدل نیمکره شمالی از آبان تا فروردین و در نیمکره جنوبی از فروردین تا شهریور شیوع دارد اما در مناطق گرمسیر بیماری دارای الگوی فصلی نبوده و درتمام طول سال دیده می شود ولی بیشترین موارد در فصلهای بارانی است.
با درباره توجه به کنترل موج نخست بیماری آنفلوآنزا و بدلیل اینکه در اوایل زمستان نیز شیوع این بیماری مشکلاتی ایجاد می کند ارتقای دانش افراد جامعه در مواجهه با این بیماری تبعات آن را کاهش خواهد داد.
 
آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که بینی، گلو و ریه را در گیر می کند، این بیماری با سرماخوردگی متفاوت است و علائم شدید تری دارد و ویروسهای آنفلوآنزا ی ( A ) و ( B) بیماری را ایجاد می کنند.

ویروس نوع ( A ) بطور معمول عامل ایجاد کننده شیوع سالیانه آنفلوآنزاست.

این ویروسها مدام در حال تغییر خود هستند و انواع جدیدی ایجاد می کنند که خصوصیات متفاوتی دارد به همین دلیل ساختمان ویروس از سالی به سال دیگر تغییر می کند و واکسن ها و حتی داروها برای اثر بخشی باید تغییر کنند.

آنفلوآنزا نوع C یک بیماری خیلی خفیف می دهد (مثل سرماخوردگی) و یا گاهی عفونت با آن بدون علامت است و هرگز باعث همه گیری و اپیدمی نمی شود و انواعB وC فقط باعث بیماری درانسان می شوند.

زمان شیوع بیماری اواخر پاییز و اوایل زمستان است و از مواجهه با ویروس تا ایجاد علائم یک تا چهار روز طول می کشد.

علائم این بیماری شامل تب، درد بدن، سردرد، خستگی، بی اشتهایی، سرفه خشک، احساس خشکی یا زخم درگلو است که به صورت ناگهانی ایجاد می شوند.

هرچند بیشتر افراد بدون عارضه خوب می شوند امابرخی اوقات عفونت باکتریایی همانند عفونت گوش، عفونت سینوس ها و یا التهاب مجاری هوایی (برونشیت) به آن اضافه می شود.

کودکان زیر ٢سال، افراد بالای ٦٥ سال و افرادی که بیماری جدی دارند بیشتر از بیماری آنفلوآنزا آسیب پذیر هستند.

البته در کودکان قبل از مدرسه و نوزادان بعلت اینکه علائم آنفلوآنزا بسیار شبیه به سایر ویروسهایی که درگیری تنفسی می دهند است، تشخیص دقیق آنفلوآنزا مشکل است ولی در هر صورت باید فوری به پزشک مراجعه کرد.

استفاده از مایعات کافی در طول روز و تغذیه مناسب برای بهبود سریع و جلوگیری از حالت کم آبی در بدن و استراحت در بستر نیز توصیه می شود.

فردی که به آنفلوآنزا مبتلا شده بهتر است در خانه بماند و با حضورخود در مدرسه یا محل کار دیگران را بیمار نکند.

برغم توانمندی و توانایی کنترل بیماری توسط برخی افراد بدلیل ساختار فیزیکی بدنشان اما باید به این نکته مهم توجه کرد که بسیاری از افراد جامعه را زنان باردار، افراد دیابتی ، کودکان ، بیماران قلبی و دیگر افراد دچار نقص سیستم ایمنی تشکیل می دهند و حضور فرد بیمار سلامت آنان را در معرض خطر قرار می دهد.

افراد بیمار هنگام عطسه و سرفه باید جلوی دهان خود را با دستمال کاغذی بگیرند تا قطرکهای آلوده به ویروس در فضا پخش نشوند.

بدلیل نقش سلامت در توسعه پایدار، خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر (ایرنا) با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و سازمان آموزش پروش برای جلب مشارکت همگانی و عبور ایمن از موج دوم بیماری آنفلوآنزا ابعاد مختلف این بیماری را بررسی کرده است.

کارشناس آنفلوآنزای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سه نوع ویروس آنفلوآنزا شامل A،Bو C وجود دارد که تنها ویروس آنفلوآنزای نوع A و B باعث بیماریهای مهم در انسان می شوند.

محمد باقر مهبودی افزود: یکی از انواع ویروسهای نوع A، ویروس آنفلوآنزای خوکی یا (H1N1) است که نخستین بار بیماری ناشی از آن در انسان در سال 2009 در مکزیک مشاهده شد.

وی یادآور شد: شیوه اصلی انتقال بیماری از راه ریز قطره های تنفسی است که در زمان عطسه و سرفه ایجاد می شود.

مهبودی گفت: در محیط های بسته و شلوغ انتقال ویروس از طریق هوا و همچنین آلودگی دست با ویروس و تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی نیز از دیگر راههای انتقال این بیماری است.

این کارشناس گفت: ویروس آنفلوآنزای نوع Aمی تواند در انسان باعث بروز عفونت حاد ریوی شود که شدت آن از یک بیماری بدون علامت تا یک عفونت کشنده است.

وی یادآورشد: نشانه های معمول آنفلوآنزا عبارتند از تب با شروع ناگهانی، لرز، گلودرد، سرفه خشک که اغلب با سردرد، بی حالی و خستگی همراه است.

مهبودی افزود: بیماری آنفلوآنزای نوع A در افراد مسن، نوزادان، کودکان و افراد دچار نقص سیستم ایمنی شدیدتر است و معمولا مرگ در این بیماری در افراد مسن و همچنین افراد دارای بیماریهای مزمن دیده می شود.

کارشناس آنفلوآنزای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: بیماری آنفلوآنزا در تمام دنیا وجود دارد و هرسال پنج تا 10 درصد بزرگسالان و 20 تا 30 درصد کودکان به آن مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: بیماری آنفلوآنزا د ر مناطق معتدل نیمکره شمالی از آبان تا فروردین و در نیمکره جنوبی از فروردین تا شهریور شیوع دارد اما در مناطق گرمسیر بیماری دارای الگوی فصلی نبوده و درتمام طول سال دیده می شود ولی بیشترین موارد در فصلهای بارانی است.

مهبودی افزود شست و شوی مکرر دستها به خصوص بعد از تماس مستقیم با افراد بیمار یا محل زندگی آنها می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری شود و افراد بیمار باید آداب بهداشتی در زمان سرفه و عطسه شامل رعایت فاصله از دیگران، پوشاندن دهان و بینی با دستمال کاغذی و شست و شوی دستاها را رعایت کنند.

کارشناس کنترل عفونت بیمارستان خلیج فارس استان بوشهر نیز گفت: امسال با شروع فصل سرما در ایام محرم و صفر افراد با حضور در مسجد ها و حسینیه ها و تماس با یکدیگر و همچنین تعدادی از زائران نیز بعد از بازگشت از عتبات خود دچار آنفلوآنزا شده و به سایر افراد خانواده انتقال داده اند.

معصومه براری راههای انتقال بیماری را ترشحات دهان و بینی، دست دادن و روبوسی، دست زدن و تماس با اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، تماس دست آلوده با دهان و بینی و چشمان ذکر کرد.

وی یادآور شد: سالمندان، کسانی که بیماری زمینه ای و مزمن شامل (دیابت، قلبی، نارسایی کلیوی، دیالیزی، تنفسی و آسم)، کودکان و مادران باردار در معرض خطر این بیماری هستند.

براری تصریح کرد: اگر فردی از این گروه در معرض خطر مبتلا به آنفلوآنزا شود ویروس آنفلوآنزا با بیماری زمینه اش همراه شده و احتمال مرگ و میر را افزایش می دهد بهتر است این افراد سالانه قبل از شروع سرما و اپیدمی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

وی گفت: چنانچه فردی در ابتدای بیماری تب بیشتر از سه روز همراه با تنگی نفس، سرفه، درد عضلانی و نشانه های حاد داشته باشد حتما باید به پزشک مراجعه و از خود درمانی و مصرف بدون تجویز آنتی بیوتیک به شدت بپرهیزد.

براری یادآور شد: بهترین راه پیشگیری آموزش و اطلاع رسانی است که در این زمینه به مراجعه کنندگان و بیماران آداب تنفسی به صورت پوستر و چهره به چهره به وسیله کادر درمانی پزشک و پرستار آموزش در بیمارستان شهدای خلیج فارس داده می شود.

براری انجام واکسیناسیون را از جمله دیگر اقدام های این بیمارستان ذکر کرد و گفت: سالانه همه کادر درمانی به خصوص اورژانس و بخشهای ویژه برعلیه آنفلوآنزا واکسینه می شوند و امسال نیز تا پایان مهر290 نفر از کارکنان بیمارستان و 180 بیمار در معرض خطر در بخش دیالیز ، تالاسمی و قلب در مهر و آبان واکسینه شدند.

وی با اشاره به تجهیز اتاقهای ایزوله فشار منفی و اتاق ایزوله اورژانس گفت: بیمارستانهای شهدای خلیج فارس بوشهر ، سلمان فارسی تامین اجتماعی بوشهر و امام خمینی ( ره ) کنگان مراکز درمانی استان هستند که دارای اتاق ایزوله با فشار منفی و فیلتر هپا بوده و فضای این اتاق ها با تهویه فشار منفی مانع انتشار ویروس به سایر بخشهای بیمارستان می شود و با این بیماران، تنها پرسنل ویژه درمانی در تماس هستند و بیماران دارای نشانه های حاد آنفلوآنزا بدون تاخیر در اورژانس به این اتاق منتقل و بستری می شوند.

وی یادآور شد: در بخش اورژانس بیمارستان خلیج فارس نیز یک اتاق ایزوله قرار دارد که بیماران مشکوک به نشانه های آنفلوآنزا برای جداسازی از سایر بیماران و ایزولاسیون در این اتاق بستری می شوند.

براری گفت: همچنین برای جلوگیری از ابتلا و انتشار ویروس آنفلوآنزا نیاز است که کارکنان درمانی در حین مراقبت از بیماران مبتلا در فاصله کمتر از یک متر از وسایل حفاظت فردی گان، دستکش، ماسک N95استفاده شود.

وی افزود: این وسائل به تعداد کافی در اختیار پزشکان و همه کادر پرستاری بخش ها قرار داده شده و پوسترهای آموزشی در خصوص پوشیدن و درآوردن آن در معرض دید همه کارکنان و دانشجویان گذاشته شده است.

این کارشناس یادآور شد: داروی انتخابی در درمان آنفلوآنزا قرص اسلتامیویر است که به صورت بسته های 10 تایی به مدت پنج روز مصرف می شود این دارو از طرف مرکز بهداشت در اختیار واحد پیشگیری از بیماریها مستقر در بیمارستان قرار داده شده و بعد از ویزیت با دستور پزشک متخصص به طور رایگان به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا داده می شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر نیز گفت: در راستای ترویج مسائل بهداشتی و آموزشی برای دانش آموزان و اولیای آنها پوسترهایی در خصوص آنفلوآنزا چاپ و همچنین دوره های آموزشی نیز برای دانش آموزان، مدیران و اولیای آنان برگزار شده است.

حسن قلندری افزود: همچنین حدود 25 هزار نفر از دانش آموزان در قالب بهداشت یاران در مدارس ابتدایی، پیشگامان در متوسطه اول و سفیران سلامت در متوسطه دوم در بخش آنفلوآنزا فعال هستند و نکته های بهداشتی را به دانش آموزان در کنار مربیان بهداشت ارائه می کنند.

وی یادآور شد: با وجود تنها 74 مربی بهداشت در سازمان آموزش و پرورش استان بوشهر تلاش می شود بهداشت عمومی و فردی مدارس به خصوص در این شرایط که موج بیماری آنفلوآنزا وجود دارد با حساسیت بیشتری پی گیری و کنترل شود .

قلندری گفت: همچنین طرح تهویه کلاس های درس در دستور کار است که همکاری خانواده ها در این خصوص ضروری است.

وی افزود: نگاه آموزش و پرورش به مدارس سلامت محور است و در این خصوص در کنار دانشگاه علوم پزشکی برنامه های خوبی طراحی شده است.

این مقام مسئول گفت: عزم عمومی آموزش و پرورش مبتنی بر سلامت و تربیت نسل سالم است که در این خصوص به همکاری خانواده ها نیازمندیم.

قلندری گفت: کمبود نیروی انسانی و نبود واحد درسی سلامت از مشکلات مهمی است که برای برون رفت از آن باید تدبیر شود.

رئیس بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر نیز گفت: آنفلوآنزا بیماری واگیردار است که به وسیله نوعی ویروس ایجاد می شود و این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران ایجاد بیماری می کنند.

دکتر فرهاد عباسی افزود: این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب، ضعف و بی حالی شدید نمایان در موارد حاد به خصوص در خردسالان باعث سینه پهلو می شود.

وی یادآورشد: سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A، Bو C وجود دارد و در حالت معمولی دوره بیماری سه تا چهار روز است.

عباسی اظهار کرد: تغییرات ویروسی آنفلوآنزا به ویژه هنگامی خطرناک تر می شود که دو ویروس مختلف با یکدیگر ترکیب و یک ویروس جدید را به وجود آورند که از پایه و اساس با ویروس های قبلی متفاوت است.

وی اظهار کرد: آنفلوآنزا در تمام رده های سنی به غیر از دوران شیرخوارگی دیده می شود و شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوآنزا تقریبا هر زمستان رخ می دهد و شدت آن متفاوت است.

عباسی گفت: بسیاری از افراد آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه می گیرند این درحالی است که این دو بیماری علاوه بر شباهتهای بسیارزیادی که با هم دارند تفاوت هایی نیز دارند.

وی تصریح کرد: آنفلوآنزا برعکس سرماخوردگی شروع ناگهانی دارد و نشان های بیماری نیز به طور ناگهانی در فرد ایجاد می شود این بیماری بعد از پنج تا شش روز بهبود می یابد.

عباسی افزود: بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی و کودکان نیز به دلیل ضعف سیستم دفاعی امکان مبتلا شدن آنان به آنفلوآنزا بیشتر است.

وی یادآور شد: چون این بیماری واگیر دار است در مکان های عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد است.

عباسی گفت: هرچند دوره معمولی بیماری سه تا چهار روز است اما چون در جریان آنفلوآنزا میکروب های دیگری به بدن حمله می کنند ازاین رو سبب پیدایش عفونت های ثانوی به خصوص در دستگاه تنفس می شود و این بدان معنا است که آنفلوآنزا مقاومت بدن را کم کرده و آن را برای ابتلا به بیماری های دیگر آماده می سازد.

وی افزود: به کار بردن ماسک، گندزدایی هوای اتاق بیماران و جدا کردن سریع مبتلایان از افراد سالم تا حدی مانع شیوع آنفلوآنزا می شود.

عباسی گفت: به جز رعایت اصول بهداشتی یکی از مهمترین توصیه های پزشکان در مورد پیشگیری از ابتلا به این ویروس تزریق واکسن است.

وی گفت: واکسیناسیون در برابر آنفلوآنزا در همه افراد بزرگتر از شش ماه که در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا و عوارض آن هستند، اهمیت دارد که باید در اوایل پاییز قبل از شیوع آنفلوآنزا تجویز و به منظور حفظ ایمنی در برابر انواع جدید ویروس آنفلوآنزا هر سال تکرار شود.

عباسی یادآور شد: در واقع درمان های مورد استفاده در آنفلوآنزا تنها به منظور بهبود نشانه های بیمارکاربرد دارد و این بیماران به استراحت در بستر نیاز دارند.

وی تصریح کرد: از آنجا که تب، باعث تعریق زیاد و خشک شدن آب بدن می شود، بیمار باید آب، آبمیوه و نوشیدنی های بیشتری دریافت کند و در مواردی که سرفه ها شدید و آزار دهند هستند، مصرف دارو توصیه می شود.

رئیس بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر افزود: استفاده از نوشیدنی های شیرین و گرم اثر بسیار خوبی دارد درمقابل مصرف سیگار باعث بدتر شدن نشانه های بیماری آنفلوآنزا می شود و افراد بیمار از محیط های پر از دود سیگار اجتناب کنند.

وی افزود: آنتی بیوتیک ها بر ضد ویروس آنفلوآنزا تاثیر ندارد، ولی برای درمان عوارض آنفلوآنزا مثل ذات الریه به کار می رود و دو داروی اسلتامی ویر و زانامی ویر بر ضد ویروس آنفلوآنزا در دسترس است.

وی تصریح کرد: این داروها در مقابل ویروس آنفلوآنزا فعالیت دارند و در صورتی که طی 48 ساعت اول پس از شروع بیماری مصرف شوند، طول دوره بیماری را کاهش می دهند مصرف این داروها تنها با دستور پزشک مجازاست.

عباسی موارد دارای اهمیت را افزایش تب یا سرفه، وجود خون درخلط، گوش درد ، تنگی نفس یا درد قفسه سینه، ترشحات غلیظ از بینی، سینوس ها یا گوش ها، درد سینوس ودرد یا سفتی گردن ذکر کرد.
 
منبع: ایرنا
 
 

فایده ژله برای بچه ها

‌یک متخصص تغذیه گفت: ژله خاصیت پروتینی دارد و افراد در حال رشد می‌توانند آن را به صورت دسر یا میان وعده مصرف کنند.

 

سید مرتضی صفوی با اشاره به اینکه پروتیین ژله برای کودکان و نوجوانانی که در دوران رشد هستند، مفید است، اظهار کرد: مصرف ژله برای مادران باردار و شیرده مفید و بلامانع است و تنها افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف ژله احتیاط کنند.

 

وی ادامه داد: ژله تاثیری بر افزایش وزن ندارد، اما حاوی قند است بنابراین توصیه می‌شود کمتر مصرف شود و تنها ضرر آن برای کودکان کاهش اشتهای آن‌ها است.

 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه ژله خاصیت پروتینی دارد و افراد در حال رشد می‌توانند آن را به صورت دسر یا میان وعده استفاده کنند، تصریح کرد: ژله برای افرادی که رژیم غذایی دارند مضر نیست. مصرف آن همچنین برای افراد مسن نیز ضرر ندارد، اما بهتر است این قشر برای کنترل پوکی استخوان از لبنیات استفاده کنند.

نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 141
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568672