Loading...

مهمترین علت کم کاری تیرویید

مهمترین علت کم کاری تیرویید

مهمترین علایم کم کاری تیرویید

مهمترین علایم کم کاری تیروییدکم کاری غده تیرویید یک اختلال شایع است که اکثر افراد از علایم آن آگاه نیستند. در این حالت، غده تیرویید به میزان کافی هورمون تیرویید ترشح نمی کند.
 
تیرویید غده ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمون های ترشح شده توسط تیرویید توسط جریان خون در سراسر بدن حرکت می کنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل می کنند.

این هورمون بر عملکرد تمام اعضای بدن از جمله قلب، مغز، عضلات و پوست تاثیر می گذارد. متابولیسم نقش موثری در دمای بدن، ضربان قلب و نحوه سوزاندن کالری دارد. اگر میزان هورمون تیرویید کافی نباشد، بدن انرژی کمتری تولید می کند و به اصطلاح سوخت و ساز بدن تنبل می شود.
 
علل موثر در کم کاری تیرویید کدامند

مهمترین علت کم کاری تیرویید، التهاب این غده است که تیروئیدیت هاشیموتو نام دارد. در این حالت، بدن پادتن هایی تولید می کند که به غده تیرویید حمله می کنند و آن را مختل می کنند. این عارضه می تواند ناشی از یک عفونت ویروسی باشد. برخی دیگر از علل کم کاری تیرویید عبارتند از :
-رادیوتراپی در ناحیه سر و گردن که برای درمان سرطان استفاده می شود.

-استفاده از برخی دارو های درمان بیماری های قلبی، بیماری های روحی و سرطان سبب کم کاری تیرویید می شود. شایع ترین داروی های موثر در هورمون تیرویید، آمیودارون، لیتیوم، اینترفرون آلفا و اینترلوکین 2 هستند.

-جراحی تیرویید و برداشتن غده تیرویید

-درمان ید رادیو اکتیو که معمولا برای درمان پرکاری تیرویید استفاده می شود.

-کمبود ید در رژیم غذایی یکی از مهمترین دلایل کم کاری تیرویید است. صدف، ماهی های آب شور، تخم مرغ، محصولات لبنی و جلبک دریایی مهمترین منابع ید هستند.

-بارداری، برخی زنان هنگام بارداری دچار کم کاری تیرویید می شوند و پس از تولد فرزند به حالت عادی باز می گردند.

-مشکلات تیرویید در هنگام تولد

-آسیب یا اختلال غده هیپوفیز

-اختلال در هیپوتالاموس

چه کسانی در معرض خطر هستند

احتمال کم کاری تیرویید در زنان شایع تر از مردان است؛ به خصوص اگر در خانواده سابقه این بیماری وجود داشته باشد. ابتلا به بیماری های خود ایمنی از جمله ام اس، دیابت نوع 1، آتریت روماتویید، بیماری سلیاک و کم خونی حاد، افراد را بیشتر در معرض این اختلال قرار می دهد. سندرم داون، اختلال دو قطبی، سن و نژاد نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار هستند.
 
مهمترین نشانه های کم کاری تیرویید کدامند

-یبوست
-افسردگی
-تغییر در چرخه قاعدگی
-ریزش مو
-خشکی پوست و مو
-حساسیت زیاد در مقابل سرما
-بزرگ شدن غده تیرویید (گواتر)
-ضربان قلب آهسته
-افزایش یا کاهش بی دلیل وزن
-استرس بیش از اندازه
-اختلالات اشتها
-پرخاشگری و عصبانیت در اکثر مواقع

این اختلال در کودکان می تواند کاملا بدون علامت باشد ولی مهمترین علایم آن در کودکان عبارت است از:

-سردی مداوم دست و پا
-یبوست
-خواب آلودگی
-گریه های گوش آزار
-رشد کم
-زردی پوست
-عادت های غذایی بد
-صورت پف آلود
-نفخ معده
-تورم زبان

این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری های حاد قلبی، درد مفاصل، ناباروری و چاقی شود. همچنین این اختلال در دوران بارداری از توسعه مغز جنین جلوگیری می کند. سطوح پایین هورمون تیرویید بسیار خطرناک است و می تواند منجر به مرگ شود.

معمولا اختلالات مربوط به غده تیرویید با یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص است و با داروهای هورمونی درمان می شود.
 
منبع: ایرنا
 
 

تغییرات بدن در دوران بارداری

یک فوق تخصص زنان و زایمان با اشاره به تغییرات بدن در دوران بارداری گفت: این تغییرات به منظور سازگاری بدن با وضعیت جدید روی می‌دهد که طبیعی و برگشت‌پذیر هستند.

دکتر کبری شجاعی اظهار کرد: تغییرات بدن در دوران بارداری در دستگاه ادراری، تنفس، قلب و عروق و دستگاه گوارش، پوست و مو و در ناحیه پستان روی می‌دهد و به دنبال این تغییرات، مادر باردار دچار تهوع و استفراغ، ورم، گرفتگی پا و ویار می‌شود.

وی ادامه داد: ترک پوست در برخی نواحی بدن از جمله شکم، پستان و ران و همچنین بروز لکه روی پوست صورت در دوران بارداری درمان خاصی ندارد، اما برای رفع ترک‌ها استفاده از کرم‌های چرب به خصوص روغن زیتون تقریبا از پنج ماهگی توصیه می‌شود. استفاده از کرم ضدلک بعد از بارداری نیز می‌تواند برای رفع لکه‌های قهوه‌ای رنگ صورت کمک‌کننده باشد.

این فوق تخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با اشاره به این‌که در دوران بارداری به دلیل افزایش هورمون‌های زنانه، ریزش مو کاهش می‌یابد، گفت: توصیه می‌شود در سه ماه اول و تا حد امکان در دوران بارداری از رنگ کردن مو و استفاده از داروهای شیمیایی برای موی خود اجتناب کنید.

شجاعی بیان کرد: مادر باردار در هفته‌های اول در ناحیه پستان احساس درد و خارش می‌کند. بعد از ماه دوم اندازه سینه‌ها بزرگ شده و هاله آن‌ها پر رنگ می‌شود و در ماه آخر که فرآیند شیرسازی انجام شده است، با فشار کوچکی آغوز از سینه خارج می‌شود.

وی همچنین درباره تغییرات دستگاه ادراری و تنفسی در دوران بارداری، گفت: در این دوران به علت تغییر هورمون‌ها و فشار رحم بر مثانه در اوایل و اواخر بارداری، دفعات دفع ادرار افزایش می‌یابد. همچنین به علت بزرگ شدن رحم، به ریه‌ها فشار وارد شده و تنفس، سطحی و تند می‌شود. خوابیدن به روش نیمه نشسته به این شکل که چند بالش زیر سر و شانه‌ها قرار داده شود، وضعیت تنفس را بهتر می‌کند.

این فوق تخصص زنان و زایمان افزود: در زمان بارداری ضربان قلب فرد افزایش می‌یابد و حجم خون بالا می‌رود که از نیمه دوم بارداری فرد با خوابیدن به روی دست چپ می‌تواند از فشار به روی عروق بکاهد و خون‌رسانی به جنین را در میزان مناسب قرار دهد.

وی اظهارکرد: در مادر باردار تهوع و استفراغ از هفته چهارم تا ششم بارداری آغاز می‌شود و تا اواخر سه ماهگی ادامه دارد که برای رفع این حالت فرد می‌تواند علاوه بر مصرف ویتامین B6 ، هر روز قبل از برخاستن از خواب چند عدد بیسکویت خشک یا اگر فشار خون بالا ندارد، بیسکویت شور یا چند تکه نان خشک مصرف کند.

شجاعی افزود: همچنین در دوران بارداری تغییرات هورمونی و فشار رحم به معده باعث ایجاد سوزش سر دل و نفخ شکم می‌شود که برای برطرف کردن آن توصیه می‌شود مادر باردار حجم کمی از غذا را در دفعات و وعده‌های بیشتر میل کند، از خوردن غذاهای چرب و پر ادویه خودداری کرده و از خالی یا خیلی پر نگه داشتن معده اجتناب کند.

فوق تخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز ادامه داد: یکی از تغییرات بدن در دوران بارداری، ایجاد ورم در برخی نواحی بدن از جمله پاها است. چنانچه این ورم در ناحیه پا باشد، با قرار دادن پا بالاتر از سطح بدن با استفاده از بالش یا هر جسم مشابه دیگر می‌توان این ورم را برطرف کرد، اما اگر این ورم در صورت و دست‌ها مشاهده شود، باید به پزشک مراجعه کرد.

وی با بیان این‌که گرفتگی پا شایع‌ترین عارضه بارداری است، گفت: این عارضه به علت پایین آمدن کلسیم بدن در دوران بارداری روی می‌دهد که با مصرف شیر و لبنیات کاهش می‌یابد. همچنین حرکات‌ ورزشی در این زمینه کارایی موثری خواهد داشت؛ به این صورت که پاها را روی زمین کشیده و مچ پا را به طرف داخل خم کنید. بعد از چند روز این حالت کاملا از بین می‌رود.

شجاعی همچنین درباره ویار در دوران بارداری بیان کرد: این امر طبیعی است و به صورت خوردن گِل یا مهر نماز، یخ و نشاسته نمایان می‌شود که خوردن گل یا مهر موجب بروز یبوست و مشکلات گوارشی می‌شود و خوردن نشاسته موجب آب ریزش از دهان و خوردن یخ موجب کم‌خونی در فرد خواهد شد.
 
منبع: ایسنا
 
 

آسپیرین، علیه آلزایمر

استیل‌سالیسیلیک اسید که بیشتر با نام تجاری آسپیرین شناخته می‌شود، یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که معمولاً به عنوان ضد درد و تب بر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو بدون نسخه پزشک قابل تهیه‌ است.
آسپیرین، علیه آلزایمرتحقیقات پژوهشگران استرالیایی نشان می دهد آسپرین نه تنها خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد بلکه در پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل نیز نقش دارد.
 
برای انجام این تحقیق 15 هزار فرد بالای 70 سال با هدف بررسی تاثیر مصرف آسپرین در پیشگیری از زوال عقل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد این دارو خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را حداقل 23 درصد کاهش می‌دهد.

همچنین افرادی که به طور مرتب از این دارو استفاده می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند که شایعترین نوع زوال عقل است. پزشکان معتقدند تاثیر حفاظتی این دارو بر روی مغز ممکن است به دلیل خاصیت ضد لختگی آن باشد که به بهبود جریان خون در مغز کمک می‌کند. 
 
استیل‌سالیسیلیک اسید که بیشتر با نام تجاری آسپیرین شناخته می‌شود، یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که معمولاً به عنوان ضد درد و تب بر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو بدون نسخه پزشک قابل تهیه‌است.

آسپرین یکی از پر طرفدارترین داروها در دنیاست. هر سال 50000 میلیون قرص آسپرین در جهان مصرف می‌شود. در بریتانیا هر فرد سالانه 70 قرص آن را جدا یا همراه با مسکن‌های دیگر، کافئین یا ویتامین "ث” مصرف می‌کند.

آسپرین علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، تب‌بر و ضد التهاب هم هست، ضمن اینکه اثرهایی نظیر ایجاد زخم های گوارشی و جلوگیری از لخته شدن خون را نیز از خود نشان می‌دهد.
 
پیشینه استفاده از ترکیبات دارویی حاوی سالیسیلیک اسید به دوران باستان بازمی‌گردد. بیش از 3500 سال پیش بشر این پودر را می‌شناخت.

در سال 1800 یک باستان شناس آلمانی که در مصر تحقیق می‌کرد، با ترجمه یکی از پاپیروس‌های مصری متوجه شد که بیش از 877 نوع مواد دارویی برای مصارف مختلف در مصر باستان شناخته شده بود که یکی از آنها سالیسیلیک اسید بود که برای برطرف کردن درد از آن استفاده می‌شد.

در نوشته‌های دیگری که در یونان بدست آمده است نیز مشخص شده که بشر حدود 400 سال پیش از میلاد از شیره پوست درخت بید برای درمان تب و درد استفاده می‌کرده است. همچنین آنها هنگام زایمان زنان از این ماده برای کاهش درد استفاده می‌کردند.

امروزه مشخص شده که ماده موجود در این شیره اسید سالیسیلیک است. در سال 1763 یک کشیش انگلیسی به نام ادوارد استون مقاله‌ای در جلسه سلطنتی انگلستان ارائه داد که در آن استفاده از برگ درخت بید را حتی در درمان مالاریا نیز موثر معرفی کرده بود.

100 سال بعد یک پزشک اسکاتلندی با همین ترکیب توانست عوارض ناشی از روماتیسم را به طرز معجزه آسایی کاهش دهد. بعدها چارلز فردریگ گرهارت در سال 1859 موفق به تهیه استیل سالیسیلیک اسید شد و در ماه مارچ 1899 کمپانی بایر محصول خود بنام آسپرین را به ثبت رساند.  
 
منبع: سیمرغ
 
 

چند اسموتی برای لاغر شدن

هیچ چیزبهتر از اسموتی ها نیست که شما را سیر کند و بتواند به عنوان یک وعده یا میان وعده غذایی مصرف شود . اما دستورالعمل های بی شماری برای تهیه اسموتی موجود است.

ما در اینجا یک لیست 100 تایی از اسموتی های مورد علاقه دکتر آز به عنوان راهنمای شروع برای شما آورده ایم . این اسموتی ها با سرطان مقابله کرده و برای سلامتی بسیار مفید است و از همه مهم تربا وجود کالری ناچیز خوش مزه و لذیذ می باشد.

می توانید حداقل یکی از اسموتی ها را امتحان کنید و از آن لذت ببرید . یا می توانید با کمک دستورالعمل های مختلف موجود به رژیم های لاغری وسلامتی خود تنوع زیادی بدهید .

نوشیدنی سبز دکتر آز

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

این اسموتی شامل انواع زیادی از میوه جات و سبزیجات است که برای صبحانه شما غذایی سرشار از فیبر فراهم می کند .

مواد لازم : ( برای 3 تا 4 نفر )

2 فنجان اسفناج

1/2خیار

1/4 دسته کرفس نازک

1/2 دسته جعفری

1دسته نعناع

3 عدد هویج

2عدد سیب

1/4 عدد پرتقال پوست کنده

1/4 عدد لیموپوست کنده

1/4 عدد آناناس پوست کنده

همه مواد را با هم در مخلوط کن بریزید تا کاملا یک دست شود . برای مصرف به میزان دلخواه آب به آن اضافه کنید تا به اندازه مورد نطرتان رقیق شود .

اسموتی انرژی بخش دکتر آز

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

ماست یونانی در این اسموتی آن را به منبع خوب پروتیین برای بازیافتن انرژی تبدیل می کند . این نوشیدنی شکلاتی حاوی کره بادام زمینی و موز را می توانید به عنوان یک میان وعده در طول روز برای افزایش میزان انرژی و کارایی خود میل نمایید .

مواد لازم :

2قاشق غذاخوری پودر کاکایو

2قاشق غذاخوری کره بادام زمینی خالص

1عدد موز

250 گرم ماست یونانی

دارچین

طرز تهیه:

کره بادام زمینی، پودر کاکائو، ماست یونانی و یخ های مکعبی را داخل مخلوط کن ریخته با سرعت بالا مخلوط نمایید. موز را خرد کرده به مخلوط کن اضافه نمایید و مخلوط کن را دوباره روشن کنید. این مخلوط را داخل دو لیوان ریخته و در صورت تمایل کمی دارچین روی آن بریزید و نوشن جان نمایید .

اسموتی ویتامین C   دکتر آز

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

برای افزایش ایمنی خود این نوشیدنی سرشار از ویتامین C را میل کنید .

مواد لازم:

2عدد پرتقال

1/2 طالبی

1فنجان توت فرنگی

1عدد گوجه فرنگی

طرز تهیه:

آب پرتقال ها را بگیرید و با مواد دیگر مخلوط کنید و در مخلوط کن بریزید وبا چند قطعه یخ مخلوط کنید .

کوکتل ویتامین

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

پاپایا ، کلم پیچ ، اسفناج ، سیب سبز و موز مخلوطی درست می کند که بیشتر ویتامین های مورد نیاز روزانه رل به شما می رساند .

مواد لازم:

1فنجان پاپایا

1/2 فنجان کلم پیچ

1/2 فنجان اسفناج

1/2 موز

1/2 سیب سبز

همه مواد را در مخلوط کن بریزید و تا به دست آمدن مخلوط یک دست مخلوط کنید .

اسموتی سوپر انرژی

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

این اسموتی یک روز پر انرژی و سرحال را برای شما تضمین می کند و با ترکیبات خاص خود به بدن شما آبرسانی کرده جریان خون شما را منظم می کند . اگه می خواهید شاداب و پر انرژی باشید این اسموتی را بنوشید .

مواد لازم:

2حلقه آناناس

2قاچ هندوانه

2لیتر آب آناناس

اسفناج

بلوبری

2عدد سیب سبز

همه مواد را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید . این میزان برای 16 فنجان کافیست می توانید اضافی اسموتی درست شده را در فریزر نگهداری کنید و بعدا میل نمایید .

اسموتی بهشتی

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

اگر از داشتن پوستی خشک و متورم رنج می برید پیشنهاد دکتر آز به شما نوشیدن این اسموتی می باشد . ماده سری آووکادو در این نوشیدنی ویتامین زیادی به بدنتان می رساند و پوست شما را زیبا می کند .

مواد لازم:

1عدد هلوی رسیده متوسط خرد شده

2قاشق غذا خوری آووکادو خرد شده

1/3 فنجان توت فرنگی منجمد

3/4 فنجان ماست بدون چربی

3قاشق غذاخوری آب انار خالص

1قاشق چایخوری روغن هسته انگور

1قاشق چایخوری وانیل

همه مواد را در مخلوط کن بریزید و تا به دست آمدن مخلوط همگن مخلوط کن را روشن نگه دارید .

اسموتی صبحانه برای سم زدایی سه روزه

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

(برنامه کامل تحت عنوان سم زدایی سه روزه دکترآز در همین سایت موجود است )

این صبحانه میوه ای اشتهای شما را فرومی نشاند و شما را تا ناهار سیر نگه می دارد .

مواد لازم:

1فنجان آب

1قاشق غذا خوری تخم کتان

1فنجان تمشک

1عدد موز

1/4 فنجان اسفناج

1قاشق غذاخوری کره بادام

2قاشق چایخوری آب لیمو

همه مواد را در مخلوط کن مخلوط کنید تا یک دست شود .

اسموتی ناهار در سم زدایی سه روزه (برنامه کامل تحت عنوان سم زدایی سه روزه دکترآز  )

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

این اسموتی سبز حقیقتا حال شما را بهتر می کند و به تنظیم مجدد سیستم گوارشتان کمک می کند.

مواد لازم:

4 دسته جعفری

1عدد خیار

1فنجان برگ کلم پیچ

1/2 عدد سیب سبز

1/2 عدد لیموی درشت

1قاشق غذاخوری روغن نارگیل

1/2 فنجان شیر بادام

1 فنجان آناناس

همه موارد بالا را در مخلوط کن ریخته تا به دست آمدن مخلوطی یکنواخت مخلوط کن را روشن نگه دارید.

اسموتی شام در پاکسازی سه روزه ( برنامه کامل تحت عنوان سم زدایی سه روزه دکترآز  )

100 اسموتی دکتر آز برای لاغر شدن / قسمت اول

شام سرشار از میوه و سبزیجات با برگ دار مثل کلم پیچ است . که باعث می شود تا صبح روز بعد شما را سیر نگه می دارد .

مواد لازم:

1/2 عدد انبه

1فنجان بلوبری

1فنجان کلم پیج

1قاشق غذاخوری لیمو

1/4 عدد آووکادو

1/4 قاشق چایخوری فلفل قرمز

1قاشق غذا خوری تخم کتان

همه مواد بالا را در مخلوط کن تا به دست آمدن مخلوط یکنواخت مخلوط نمایید .

منبع: doctoroz / مترجم: صنم جمالی

 

 

 

تا گرسنه نشده اید، غذا نخورید!

سطح گلوکز خون این افراد پس از مصرف غذای حاوی کربوهیدرات رو به افزایش گذاشت. با توجه به تاثیر بالا رفتن دفعی سطح گلوکز خون بر تخریب سلول های بدن، عموما بهتر است این افزایش نسبتا جزیی باشد.
تا گرسنه نشده اید، غذا نخوریدتازه ترین مطالعات محققان غربی موید این دستورالعمل اسلامی است که تا گرسنه نشده اید، غذا نخورید.
 
به گزارش مدیکال اکسپرس، با توجه به تنوع خوراکی هایی همچون چیپس های سیب زمینی با طعم های مختلف ، انواع شکلات و چیزبرگرهای دوبل که در زندگی مدرن و با تبلیغات گسترده برای ایجاد حداکثر لذت مهندسی شده اند، مصرف کننده ها هر روز با تحریک به خوردن بمباران می شوند.

به عبارت دیگر، برخلاف جوامع سنتی، هدف مردم از خوردن اغلب رفع گرسنگی نیست، بلکه خوردن به خاطر در دسترس بودن خوراکی های لذیذ در تمامی ساعات شبانه روز است.

پژوهش جدیدی که در Journal of the Association for Consumer Research منتشر شد، نشان می دهد که گرایش مصرف کنندگان امروزی به خوردن در اوقاتی که گرسنه نیستند به سلامتی آنها آسیب می رساند.

در جریان این پژوهش، از 45 دانشجوی داوطلب خواسته شد که پس از تعیین سطح گرسنگی خود، یک غذای سرشار از کربوهیدرات بخورند. برای اندازه گیری میزان اثرگذاری غذا بر سلامت افراد مورد مطالعه، سطح گلوکز خون آنها در فواصل منظم پس از غذا خوردن اندازه گرفته شد.

سطح گلوکز خون این افراد پس از مصرف غذای حاوی کربوهیدرات رو به افزایش گذاشت. با توجه به تاثیر بالا رفتن دفعی سطح گلوکز خون بر تخریب سلول های بدن، عموما بهتر است این افزایش نسبتا جزیی باشد.

براساس یافته های این تحقیق، افرادی که با میزان متوسط گرسنگی شروع به خوردن غذا می کنند، در قیاس با کسانی که گرسنه نیستند و لب به غذا باز می کنند، سطح گلوکز پایین تری دارند و در نتیجه در شرایط سالم تری قرار دارند.
 
منبع: ایرنا
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 146
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568677