Loading...

مفید برای پیشگیری

مفید برای پیشگیری

اسفناج نه تنها سیستم دفاعی بدن را بالاتر می‌برد بلکه باعث درخشش چهره شما هم می‌شود. اسفناج ماده‌ای به نام لوتئین دارد. آنتی‌اکسیدانی که نورهای مضر برای چشم را به خود جذب کرده و از آسیب‌دیدن سلول‌های چشمی جلوگیری می‌کند. چشم هرچقدر سالم‌تر باشد درخشش بیشتر

5 ماده غذایی برای زیبایی

گوجه‌ فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن قرمزرنگ است. این ماده باعث می‌شود پوست انسان از یک حدی قرمزتر نشود. به صورت علمی به اثبات رسیده که این ماده از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کند. پس به جای استفاده از کرم‌های ضدآفتاب می‌توان مقدار بیشتری گوجه‌فرنگی خورد که حتی برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست هم بسیار مفید است.
هدف از تغذیه درست رساندن بدن به حداکثر سلامت ممکن است اما اگر کنار آن زیبا هم شویم کسی اعتراض نخواهد داشت. خانم‌ها مبالغ هنگفتی را برای زیباتر شدن هزینه می‌کنند اما شاید باور نکنید مواد غذایی نظیر اسفناج، خشکبار، کرفس و حتی گوجه ‌فرنگی لوازم آرایش ارزانی هستند که می‌توانند شما را زیباتر کنند.

گوجه‌ فرنگی

گوجه‌ فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن قرمزرنگ است. این ماده باعث می‌شود پوست انسان از یک حدی قرمزتر نشود. به صورت علمی به اثبات رسیده که این ماده از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کند. پس به جای استفاده از کرم‌های ضدآفتاب می‌توان مقدار بیشتری گوجه‌فرنگی خورد که حتی برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست هم بسیار مفید است.

اسفناج

اسفناج نه تنها سیستم دفاعی بدن را بالاتر می‌برد بلکه باعث درخشش چهره شما هم می‌شود. اسفناج ماده‌ای به نام لوتئین دارد. آنتی‌اکسیدانی که نورهای مضر برای چشم را به خود جذب کرده و از آسیب‌دیدن سلول‌های چشمی جلوگیری می‌کند. چشم هرچقدر سالم‌تر باشد درخشش بیشتری دارد.

آب انگور قرمز و شکلات تلخ

این دو ماده غذایی هر دو ترکیبی به نام پلی‌فنول دارند. تحقیقات نشان داده این ترکیب برای طولانی‌تر کردن عمرسلول‌های پوست بسیار مفید است. برای داشتن پوستی صاف و سالم بهتر است آب انگور قرمز و شکلات تلخ بخورید البته مراقب استفاده بیش از حد آنها هم باشید.

کرفس

می‌دانستید کرفس انسان‌ها را خندان‌تر می‌کند؟ جویدن کرفس لثه‌ها را ماساژ می‌دهد و بین دندان‌ها را تمیز و آنها را درخشان‌تر می‌کند.

خشکبار

بادام زمینی خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - کاملی از سلنیوم است. ماده عالی که برای سلامت و شادابی موها بسیار مفید است. گردو هم اسیدهای مفیدی دارد که موها را خوش‌حالت‌تر و درخشان‌تر می‌کند. خوردن خشکبار زیاد می‌تواند سبب چاقی شود ولی فقط کافی است روزی 2 عدد بادام زمینی بخورید تا مواد عالی مورد نیاز را به بدن و موهایتان برسانید.
 
 
 
 

10 خوراکی مفید برای پیشگیری از حمله قلبی

چای سبز سطوح بالایی از ترکیباتی را در خود دارد که می‌تواند مانع جذب کلسترول در طول هضم غذا شود. نوشیدن یک تا دو فنجان از آن در روز به بهبود سطح چربی خون و کاهش انسداد شریان‌ها کمک می‌کند. همچنین با افزایش طبیعی متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن، می‌تواند در کاهش وزن و در نتیجه افزایش سلامت قلبی و عروقی موثر باشد.
در حالی که عصاره‌ها، معجون‌ها و نوشیدنی‌های زیادی برای سم‌زدایی بدن تبلیغ می‌شود تا به گفته سازندگانش بدنتان را پاکسازی و سم‌زدایی کند، طبیعت موادی غذایی در اختیارمان نهاده که همان خاصیت را دارند.

۱۰ ماده غذایی فهرست‌شده در ادامه، می‌تواند با پاکسازی شریان‌های خونی، شما را در محافظت از قلبتان یاری کند.

۱-آووکادو

به جای این‌که روی غذای خود مایونز بریزید، آن را با مقداری آووکادو خوشمزه‌تر و سالمتر کنید. مطالعات نشان داده که مصرف روزانه آووکادو می‌تواند با کم کردن LDL و افزایش HDL به بهبود کلسترول خون کمک کند. میزان HDL کلسترول باعث حفظ رگها از موانعی می‌شود که درون رگ رسوب کرده‌اند.

۲-مارچوبه

مارچوبه یک خوردنی عالی برای پاکسازی طبیعی عروق خونی است که می‌تواند به کاهش فشار و جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند و بدین گونه شما را از بیماری‌های قلبی و عروقی نجات دهد. این گیاه پر از فیبر و مواد معدنی است که در فهرست طولانی آنها می‌توان از ویتامین‌های K، B1، B2، C و E یاد کرد.

۳-انار

این میوه پر از مواد شیمیایی گیاهی مفید است که با ایفای نقش آنتی‌اکسیدانی از دیواره سرخرگها در برابر آسیب محافظت می‌کند. آب انار باعث تحریک بدن به تولید اکسید نیتریک و در نتیجه، کمک به جریان یافتن خون و باز ماندن عروق خونی می‌شود.

۴-کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از ویتامین K است. از این رو باعث مراقبت از کلسیم و جلوگیری از آسیب‌رسیدن به عروق می‌شود. همچنین منبعی سرشار از فیبر است که می‌تواند به کاهش سطح فشار خون و کلسترول بیانجامد.

۵- زردچوبه

این ادویه یک ضد التهاب قدرتمند است که با کاهش التهابات از ایجاد مشکلات عروقی جلوگیری می‌کند. یک علت عمده تصلب شرائین سخت شدن رگهاست و اضافه کردن مقداری زردچوبه به رژیم غذایی می‌تواند آسیب به دیواره‌های شریانی را کاهش دهد.

۶- خرمالو

این میوه نیز پر از مواد آنتی‌اکسیدن و پلی‌فنول است که سبب کاهش LDL و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. خرمالو علاوه بر این منبعی از فیبر است که می‌تواند سبب تنظیم فشار خون شود و رگها را نیز پاک نگاه دارد.

۷- اسپیرولینا

بله... ممکن است اسم این ماده غذایی کمی برایتان عجیب و غریب باشد! اما در واقع این یک نوع جلبک سبز-آبی است که باعث تنظیم سطح لیپید در خون می‌شود. اسپیرولینا همچنین پروتئینی مناسب شامل همه نوع اسیدهای آمینه ضروری و مورد نیاز بدن برای حفظ سلامتی است و می‌تواند در کار استراحت دیواره‌های رگها و تثبیت فشار خون همراه با تنظیم سطح چربی خون کارگر افتد.

۸- دارچین

این ادویه خوشمزه هم می‌تواند همراه با پاکسازی رگها از پلاک و جلوگیری از افزایش آنها، به کاهش سطح کلسترول کمک کند. دراچین سرشار از آنتی‌اکسیدان است و آنتی‌اکسیدان با جلوگیری از اکسیداسیون در خون باعث بهبود سلامت قلب و عروق می‌شود. می‌توانید مقداری از آن را در چای یا حتی قهوه بریزید یا به مواد غذایی دیگر بیافزایید.

۹- قره‌قاط

این خوراکی مفید هم سرشار از آنتی‌اکسیدان است. بنابراین می‌تواند باعث کاهش سطح LDL و افزایش HDL کلسترول شود. در واقع، مصرف منظم عصاره قره‌قاط خالص احتمالاً تا حدود ۴۰ درصد به کاهش کلی خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.

۱۰- چای سبز

این نوشیدنی سطوح بالایی از ترکیباتی را در خود دارد که می‌تواند مانع جذب کلسترول در طول هضم غذا شود. نوشیدن یک تا دو فنجان از آن در روز به بهبود سطح چربی خون و کاهش انسداد شریان‌ها کمک می‌کند. همچنین با افزایش طبیعی متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن، می‌تواند در کاهش وزن و در نتیجه افزایش سلامت قلبی و عروقی موثر باشد.
 
 
 
 

10 غذای گیاهی حاوی کلسیم

به ازای ۲۸ گرم از بادام ۸۲ میلی گرم کلسیم وجود دارد. در میان آجیل‌ها، بادام سرشار از پروتئین، روغن‌های سالم، ویتامین B و سایر مواد معدنی همچون کلسیم است. بادامی که در روغن سالم تفت داده شده کلسیم بیشتری از بادام خام دارد. شما می‌توانید بادام برش خورده را روی سالاد و سایر مواد غذایی بریزید.
زمانی که در مورد غذاهای غنی از کلسیم فکر می‌کنید، شاید شیر و محصولات لبنی اولین چیزی است که به ذهنتان خطور می‌کند. اگرچه شیر برای داشتن استخوان‌هایی سالم ضروری است(یک فنجان شیر حاوی ۲۸۰ میلی گرم کلسیم است) اما همیشه نمی‌توان از لبنیات استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم ۱۰ غذای گیاهی را معرفی کنیم که حاوی کلسیم است:

1- کلم بوک چوی:

کلسیم: به ازای نصف پیمانه کلم بوک چوی ۷۹ میلی گرم

ساقه‌های سبز یا سفید این کلم زمانی که پخته شود نیز ترد باقی می‌ماند. این کلم سرشار از کلسیم، ویتامین C و آنتی اکسیدان است. بوک چوی در غذاهای آسیایی زیاد دیده می‌شود.

2- برگ چغندر

کلسیم: به ازای نصف پیمانه چغندر پخته ۸۲ میلی گرم

چغندر معمولا به خاطر ریشه متراکمش شناخته شده است اما برگ‌های آن نیز طعم خوبی دارد و سرشار از مواد مغذی همچون کلسیم و ترکیباتی همچون بتائین است که به جریان بهتر خون کمک می‌کند.

3- بادام:

به ازای ۲۸ گرم از بادام ۸۲ میلی گرم کلسیم وجود دارد. در میان آجیل‌ها، بادام سرشار از پروتئین، روغن‌های سالم، ویتامین B و سایر مواد معدنی همچون کلسیم است. بادامی که در روغن سالم تفت داده شده کلسیم بیشتری از بادام خام دارد. شما می‌توانید بادام برش خورده را روی سالاد و سایر مواد غذایی بریزید.

4- لوبیا چیتی:

کلسیم: به ازای نصف پیمانه لوبیا چیتی پخته شده ۸۶ میلی گرم

لوبیا چیتی منبع خوبی از پروتئین، فولات، فیبر و مواد معدنی همچون کلسیم است. شما می‌توانید آن را به صورت پخته در سالادها و غذاهای خود به کار ببرید.

5- کلم:

کلسیم: به ازی نصف پیمانه کلم پخته شده ۹۰ میلی گرم

این کلم نیز همانند سایر کلم‌های موجود در این خانواده، می‌تواند کلسیم، آنتی اکسیدان و ویتامین‌های مورد نیاز را به رژیم غذایی افراد اضافه کند.

6- لوبیای سفید:

کلسیم: به ازی نصف پیمانه لوبیای سفید پخته شده ۹۶ میلی گرم

این لوبیاها را می‌توان به راحتی در رژیم غذایی گنجاند. لوبیای سفید حاوی پروتئین، کلسیم و فیبر است.شما می‌توانید آن را در سوپ، ساندویچ یا سایر غذاها استفاده کنید.

7- ریشه تارو:

کلسیم: به ازای نصف پیمانه ریشه تاروی پخته شده ۱۰۲ میلی گرم

ریشه تارو شبیه سیب زمینی سفید است و کلسیم بسیار زیادی دارد.

8- لوبیای چشم بلبلی:

کلسیم: به ازی نصف پیمانه لوبیای پخته شده ۱۰۶ میلی گرم

این لوبیا نیز می‌تواند منبع خوبی برای کلسیم باشد. شما می‌توانید آن را به همراه هویج، کرفس، پیاز و سیر تفت دهید.

9- گیاه سلمه تره:

کلسیم: به ازی نصف پیمانه سلمه تره پخته شده ۱۱۴ میلی گرم

این گیاه طعم خوبی دارد و سرشار از کلسیم و پروتئین و نیز ویتامین A و C است. سلمه تره جزو هشت علف هرزی است که می‌توان آن را مصرف کرد.

10- میوه کاکتوس:

کلسیم: به ازای یک دوم پیمانه ۱۲۲ میلی گرم

زمانی که پخته شود طعم خوبی خواهد داشت. شما می‌توانید آن را به صورت نواری با مربعی برش دهید و در تاکوهای خود استفاده کنید. این گیاه مواد معدنی بسیار همچون منیزیم و کلسیم دارد و به تنظیم قند خون کمک می‌کند.
منبع: مجله سلامت
 
 
 

9 توصیه برای خود مراقبتی در برابر سرطان پوست

عینک های آفتابی باید دارای لنزهای مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش باشند. برچسب عینک باید مشخص کند که لنزهای آن مانع حداقل 99 درصد از پرتوهای یو وی آ و یو وی بی است. عینک های ضد آفتاب می توانند چشم ها و پوست اطراف چشم ها را نیز محافظت کنند.
ملانوما نوعی سرطان پوست است که می تواند در سایر ارگان های بدن نیز پخش شود. شایع ترین علامت ابتلا به این سرطان بروز خال جدید و یا تغییر رنگ و ظاهر خال های موجود است.

ملانوما می تواند در هر جای بدن رخ دهد اما بیشترین تظاهرش در بازوها، پاها و صورت است. ملانوما اغلب یک شکل نامنظم همراه با بیش از چند رنگ است و می تواند گاهی اوقات با خارش یا خونریزی همراه باشد.

چرا ملانوم اتفاق می افتد؟

ملانوما در اثر تغییر در ملانوسیت‌ها (سلول‌ های رنگدانه ‌ای پوست) ایجاد می‌ شود. این تومورها ممکن است در زمینه یک پوست به طور کامل سالم و یا حتی در بستر ناخن ایجاد شده و یا در زمینه یک خال قبلی خود را نشان دهد. بنابراین بعضی از انواع خال ‌ها با شرایط خاص ممکن است به سمت ایجاد ملانوم پیشرفت کند.

شیوع ملانوما نسبت به انواع دیگر سرطان ‌های پوست بسیار کمتر است و این بیماری بیشتر در افراد جوانتر دیده می ‌شود.

پوست روشن، چشمان سبز یا آبی، موی بور یا قرمز، زندگی در ارتفاعات بالا، فعالیت در زیر آفتاب، ضایعات آفتاب سوختگی به شکل تاول، سابقه خانوادگی مثبت، تماس با مواد سرطان ‌زا نظیر آرسنیک، وجود بعضی از انواع خال‌ های مادرزادی و ضعف سیستم ایمنی از مهمترین عوامل خطرزا برای ایجاد ملانوما هستند.

مطالعات به عوامل خطرزای زیر در ابتلا به ملانوم پی برده‌ اند:

خال‌ های دیسپلاستیک: این خال ها بيشتر از خال ‌های معمولی احتمال تبدیل شدن به سرطان را دارند. خال ‌های دیسپلاستیک رایجند و بسیاری از مردم یک و یا چند مورد از این خال‌های غیرطبیعی را در بدن خود دارند.

پوست سفيد: سفید‌پوست‌ ها بيش از سیاه پوست‌ ها به ملانوم دچار می ‌شوند، و این امر شاید به این دلیل است که آفتاب به پوست‌ هاي روشن راحت ‌تر آسیب می‌ زند.

پیشینه شخصی: كساني که قبلا مورد درمان سرطان ملانوم قرار گرفته ‌اند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به دومين ملانوم قرار دارند، حتي بعضي ‌ها ممکن است به بیش از دو ملانوم دچار شوند.

پیشینه خانوادگی ابتلا به ملانوم: ملانوم‌ گاهي در يك خانواده شایع می شود. داشتن دو یا بيشتر خویشاونداني که مبتلا به این بیماری بوده‌اند، عامل خطرزاي ابتلا به بیماری محسوب می ‌شود.

سیستم ایمنی تضعیف شده: كساني که سیستم ایمنی آنها در اثر مصرف برخی از داروها تضعیف می‌ شود، بیشتردر خطر ابتلا به ملانوم هستند.

آفتاب سوختگی شدید و پر از تاول: كساني که در دوران بچگی و یا نوجوانی حداقل یک بار دچار آفتاب سوختگی شدید و پر از تاول شده ‌اند بیشتر در معرض خطر به ملانوم هستند. به همین دلیل، پزشکان توصیه می‌ کنند که والدین، کودکان خود را در برابر آفتاب محافظت کنند. چنین مراقبتی ممکن است خطر ابتلا به ملانوم را در مراحل بعدی زندگی کاهش دهد.

اشعه ماوراء بنفش: کارشناسان اعتقاد دارند که بخش عمده از افزایش جهانی ملانوم مربوط به افزایش مدت زمانی است که مردم زیر آفتاب سپری می ‌کنند. اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث پیری زودرس و آسیب پوست مي ‌شود که این خود می‌تواند منجر به ملانوم گردد.

تشخیص ملانوم

پزشک خود را در صورت مشاهده هر گونه تغییر رنگ و ظاهر خال در بدن تان ببینید. در اغلب موارد خال های مشکوک با عمل جراحی برداشته می شود و مورد بیوپسی قرار می گیرد. فرد همچنین ممکن است از نظر بررسی انتشار ملانوم در نقاط دیگر بدن تحت بیوپسی غدد لنفاوی قرار بگیرد.

ملانوم چطور درمان می شود؟

درمان اصلی این بیماری جراحی است هرچند درمان به شرایط فرد بیمار بستگی دارد. اگر ملانوم به موقع و در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن معمولا موفق است. اگر تیم پزشکی این احتمال را بدهد که خطر قابل توجه بازگشت ملانوما وجود دارد، شما احتمالا نیاز به چک آپ های منظم و دوره ای برای نظارت بر سلامت خود دارید. به شما همچنین آموزش داده می شود که چطور برای تشخیص ملانوما پوست خود را معاینه کنید.

شیمی‌درمانی، استفاده از داروها جهت از بین ‌بردن سلول ‌های سرطانی است، كه برای درمان ملانوم استفاده می‌ شود. داروها معمولا در سیکل ‌های مختلف به فرد داده می ‌شوند. بیمار معمولا شیمی ‌درمانی را مانند یک بیمار سرپایی (در درمانگاه، بیمارستان، مطب پزشک و یا در خانه) دریافت می‌ کند، كه گاهي با توجه به نوع دارویی که به او داده مي‌ شود و سلامت عمومی او، لازم است كه بيمار زمان کوتاهی در بیمارستان بستری شود.

آیا ملانوما قابل پیشگیری است؟

این بیماری همیشه قابل پیشگیری نیست اما شما می توانید شانس ابتلا به آن را با رعایت بسیاری از موارد محدود کنید. یکی از مهمترین آنها محدود کردن قرارگیری در معرض اشعه یو وی خورشید است.

چند دقیقه قرار گیری در معرض آفتاب برای سنتز ویتامین دی و تقویت استخوان ها ضروری است اما این مهم است که اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از آفتاب سوختگی انجام دهید. چون هنگامی که پوست آفتاب سوخته می شود، این یعنی سطح خطرناکی از اشعه خورشید را دریافت کرده است و هر بار که پوست در معرض تشعشع باشد، احتمال بروز سرطان افزایش می یابد.

اجتناب از قرارگیری طولانی مدت در معرض نور خورشید مهم است. نور خورشید قوی ترین حالت خود را بین ساعت های 11 صبح تا 3 بعد از ظهر دارد و اثرات مخربش در این زمان بیشتر از ساعت های دیگر است؛ حتی در روزهای سرد و ابری.

پوشیدن لباس های مناسب شامل کلاه های لبه پهن برای ایجاد سایه در گردن، گوش و صورت، بلوز آستین بلند، و عینک آفتابی است.

استفاده از کرم های ضد آفتاب بسیار توصیه می شود. مطمئون شوید که حداقل میزان فاکتور محافظت در برابر آفتاب یا اس پی اف این کرم ها باید 15 باشد.

کرم های ضد آفتاب حداقل 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن باید مورد استفاده قرار بگیرند و 2 بار در روز برای صورت، گردن و گوش تجویز شوند.

اگر شما زیاد عرق می کنید، باید کرم های ضد آفتاب مقاوم در برابر آب را تهیه و استفاده نمایید.

عینک های آفتابی باید دارای لنزهای مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش باشند. برچسب عینک باید مشخص کند که لنزهای آن مانع حداقل 99 درصد از پرتوهای یو وی آ و یو وی بی است. عینک های ضد آفتاب می توانند چشم ها و پوست اطراف چشم ها را نیز محافظت کنند.

این مهم است که خود را از اشعه ماوراء بنفش که توسط شن، آب، و یخ منعکس می شود، نیز ایمن نگه دارید.

بر اساس توصیه انجمن طب پیشگیری آمریکا معاینه منظم هر ساله پوست در افراد بالای 40 سال و معاینه منظم پوست هر سه سال یکبار در افراد 20 تا 40 سال توسط پزشک ضروری است و به طور اکید توصیه می‌ شود هر گونه تغییر در اندازه، شکل، رنگ در خالها و یا ایجاد خال جدید به طور سریع به اطلاع پزشک رسیده و مورد معاینه پزشک قرار بگیرد.
 
 
 
 
 
 

6 غذای غنی از آهن

بروکلی بخار پز را در داخل گوجه فرنگی تفت دهید. شما می‌توانید این ترکیب را با پیاز، قارچ،روغن زیتون، سیر و سس‌های مختلف استفاده کنید. وعده غذایی خود را با یک پروتئین بدون چربی(همچون مرغ، ماهی قزل آلا یا حبوبات) و کربوهیدرات سالم همچون کینوا تکمیل کنید. برای افزایش آهن در صبحانه، بروکلی و گوجه فرنگی را به املت خود اضافه کنید.
آیا شما نیز به دنبال افزودن آهن به رژیم غذایی خود هستید و دوست ندارید از گوشت استفاده کنید؟ در این مقاله قصد داریم چند مورد از غذاهای تایید شده‌ای که حاوی آهن هستند را معرفی کنیم.

اگر قصد دارید مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، حتما مقدار آهن دریافتی بدن نیز کاهش پیدا می‌کند. غذاهای گیاهی نیز حاوی مواد معدنی هستند اما به خوبی جذب نمی‌شوند. تنها ۲ الی ۲۰ درصد از آهن موجود در گیاهان از طریق سیستم گوارشی بدن وارد خون می‌شود و ۱۵ الی ۳۰ درصد از آن از طریق غذاهای حیوانی تامین خواهد شد.

اما خوشبختانه راه حل مفیدی برای اینکار وجود دارد. کافیست ویتامین C را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ویتامین می‌تواند مقدار جذب آهن غیر هم را افزایش دهد. در ادامه با شش ماده گیاهی حاوی آهن اشنا می‌شوید که هر کدام از آن‌ها با میوه یا سبزیجاتی جفت می‌شود که حاوی ویتامین C است. بنابراین از جذب آهن مطمئن خواهید شد.

اسفناج(منبع آهن) + فلفل دلمه‌ای قرمز(منبع ویتامین C):

روش‌های زیادی برای استفاده این دو مورد در کنار هم وجود دارد. شما می‌توانید فلفل خام خرد شده را در سالاد اسفناج بریزید و میل کنید. قرار دادن اسفناج پخته درون فلفل پر شده با مواد دیگر ایده دیگری است. شما می‌توانید از فلفل، سیر و اسفناج استفاده کنید.

کلم بروکلی(منبع آهن) + گوجه فرنگی(منبع ویتامین):

بروکلی بخار پز را در داخل گوجه فرنگی تفت دهید. شما می‌توانید این ترکیب را با پیاز، قارچ،روغن زیتون، سیر و سس‌های مختلف استفاده کنید. وعده غذایی خود را با یک پروتئین بدون چربی(همچون مرغ، ماهی قزل آلا یا حبوبات) و کربوهیدرات سالم همچون کینوا تکمیل کنید. برای افزایش آهن در صبحانه، بروکلی و گوجه فرنگی را به املت خود اضافه کنید.

لوبیای سیاه(منبع آهن)+ کلم(منبع ویتامین):

یکی از روش‌های مورد علاقه من برای ترکیب این دو ماده، استفاده از تاکوی لوبیا به همراه سس سرکه است. رولت‌های کلم پر شده با لوبیای سیاه نیز روش دیگری برای کاربرد این دوماده در کنار یکدیگر است.

کلم پیچ(منبع آهن)+ پرتغال(منبع ویتامین):

شما می‌توانید این دو ماده را در اسموتی به کار ببرید. تکه‌های پرتغال را به سالاد کلم بیفزایید. همچنین شما می‌توانید چیپس کلم را با پرتغال مصرف نمایید.

عدس(منبع آهن) + کلم بروکسل(منبع ویتامین):

کلم بروکسل کبابی را بر روی عدس‌ها قرار دهید و سرو کنید. شما می‌توانید کلم را به صورت خام به عدس اضافه کنید و همانند سالاد میل نمایید.

شکلات تلخ(منبع آهن)+ توت فرنگی(منبع ویتامین):

حتما شما هم می‌دانید که شکلات تلخ مزایای بسیاری برای سلامتی دارد. این ماده سرشار از آهن است. شما می‌توانید شکلات را آب کنید و روی توت فرنگی بریزید. همچنین می‌توانید تکه‌های شکلات و توت فرنگی برش خورده را به وعده غذایی صبح خود اضافه کنید. درست کردن اسموتی شکلات و توت فرنگی روش دیگری است. برای داشتن یک دسر سالم، می‌توانید شیر بادام، شکلات و توت فرنگی را داخل مخلوط کن بریزید و با موادی همچون نعناع تزیین کنید.

ترفندهای دیگر:

با آهن آشپزی کنید: استفاده از وسایل آشپزی ساخته شده از آهن می‌تواند مقداری آهن وارد بدن شما کند. این موضوع زمانی بهتر می‌شود که بخواهید غذاهای اسیدی که محتوای آب بالایی دارند را در این ظرف‌ها آماده کنید.

از مصرف غذاهایی که با جذب آهن تداخل دارند خودداری کنید: تانن(موجود در چای و قهوه) و کلسیم مانع جذب آهن می‌شوند.بنابراین اگر می‌خواهید آهن بیشتری جذب کنید از مصرف این مواد در کنار هم خودداری کنید.
 
 
 
 
 

خواص و ارزش غذایی قارچ

مصرف سبزیجات و میوه‌ها با کاهش بیماری‌های مختلف همراه است.مطالعات بی شماری نشان می‌دهد که مصرف غذاهای طبیعی همچون قارچ می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد و باعث رشد موها، افزایش انرژی و کاهش وزن گردد.
قارچ اگرچه در دنیای غذاها به عنوان سبزی طبقه بندی شده است اما از لحاظ فنی یک گیاه نیست. این ماده متعلق به خانواده قارچ‌هاست و اگرچه سبزی نیست اما می‌تواند مواد مغذی متعددی برای بدن فراهم کند. همه افراد به خوبی می‌دانند که مصرف مقدار کافی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در رژیم غذایی به معنای خوردن سبزیجات و میوه‌های رنگارنگ است. اما این طرز فکر ممکن است قارچ را از نظر بیشتر افراد دور نگه دارد. در بیشتر موارد، هرچقدر ماده غذایی رنگ کمتری داشته باشد به همان مقدار نیز از مواد مغذی موجود در آن کاسته می‌شود. با اینحال قارچ یکی از استثناهاست و می‌توان گفت سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن است.
مزایای احتمالی قارچ برای بدن:

مصرف سبزیجات و میوه‌ها با کاهش بیماری‌های مختلف همراه است.مطالعات بی شماری نشان می‌دهد که مصرف غذاهای طبیعی همچون قارچ می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد و باعث رشد موها، افزایش انرژی و کاهش وزن گردد.

سرطان:

قارچ نیز همچون گوجه فرنگی، هویج، فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز، کدو تنبل، حبوبات و کدو حاوی آنتی اکسیدان است. سلنیوم یک ماده معدنی مهم است که در بیشتر میوه‌ها و سبزیجات یافت نمی‌شود اما می‌توان آن را در قارچ پیدا کرد. این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در عملکرد آنزیم‌های کبد بازی می‌کند و به سم زدایی و پیشگیری از سرطان کمک خواهد کرد. علاوه بر موارد گفته شده ، سلنیوم از التهاب نیز جلوگیری می‌کند و رشد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد. ویتامین D موجود در قارچ نیز می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی با توزیع و تنظیم چرخه رشد سلول‌های سالم جلوگیری نماید. فولاتی که در قارچ یافت می‌شود نقش بسیار مهمی در سنتز DNA بازی می‌کند.

دیابت:

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع یک با مصرف غذاهای غنی از فیبر گلوکز پایینی در خون خود داشتند و در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز با مصرف این غذاها سطح قند، انسولین و لیپید در خون بهبود یافته است. یک پیمانه از قارچ گریل شده می‌تواند ۳ گرم فیبر برای بدن فراهم کند. متخصصان توصیه می‌کنند که مردان در روز ۳۰ الی ۳۸ گرم و زنان ۲۱ الی ۲۵ گرم قارچ مصرف نمایند.

سلامت قلب:

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچ می‌تواند به سلامت قلب کمک فراوانی بکند. پتاسیم و سدیم به همراه یکدیگر نقش بسیار مهمی در تنظیم فشار خون دارند. مصرف قارچ که حاوی پتاسیم بالا و سدیم پایین است می‌تواند فشار خون افراد را کاهش دهد. علاوه بر این مصرف ۳ گرم بتاگلوکان در روز می‌تواند کلسترول خون را تا ۵ درصد کاهش دهد.

سیستم ایمنی بدن:

همانطور که قبلا ذکر کردیم قارچ حاوی سلنیوم است. این ماده می‌تواند پاسخ ایمنی بدن به عفونت‌ها را از طریق تحریک تولید سلول‌های T بهبود ببخشد. فیبرهای بتاگلوکان موجود در قارچ نیز می‌تواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان و پیشگیری از تشکیل تومورها تقویت کند.

مدیریت وزن:

فیبرهای موجود در مواد غذایی نقش بسیار مهمی در کنترل وزن دارند. فیبر یکی از موادی است که در غذاها یافت می‌شود و برای ایجاد سیری بیشتر به بدن کمک خواهد کرد. قارچ حاوی دو نوع فیبر در دیوارهای سلولی خود است : بتا گلوکان و کیتین. این دو ماده سیری را افزایش می‌دهند و از اشتهای فرد برای خوردن مواد بیشتر می‌کاهند.

اطلاعات تغذیه‌ای قارچ:

قارچ به طور کلی سدیم، چربی، کلسترول و کالری پایینی دارد و اغلب به عنوان یک ماده غذایی عملکردی شناخته می‌شود. علاوه بر فراهم کردن مواد مغذی اصلی برای بدن، این ماده در پیشگیری از بیماری‌های مزمن به خاظر وجود آنتی اکسیدان‌ها و فیبرهای سالم موثر است. یک پیمانه از قارچ سفید برش خورده خام حاوی ۱۵ کالری، ۰ گرم چربی، ۲.۲ گرم پروتئین، ۲.۳ گرم کربوهیدرات است. اگرچه قارچ انواع مختلفی دارد اما بیشتر آن‌ها مقدار یکسانی از مواد مغذی را برای بدن فراهم می‌کنند. قارچ غنی از ویتامین B ، فولات، تیامین،نیاسین و اسید پانتوتنیک است. این ماده همچنین حاوی ویتامین D نیز می باشد. قارچ همچنین مواد مغذی فراوانی برای بدن فراهم می‌کند. این مواد مغذی شامل سلنیوم، پتاسیم، فسفر، آهن و مس است. بتاگلوکان نوعی فیبر است که در دیواره سلولی بیشتر قارچ‌ها یافت می‌شود. اخیرا این ماده موضوع مطالعات بسیار زیادی بوده است.بتاگلوکان نقش مهمی در بهبود تحمل به انسولین دارد.

قارچ همچنین حاوی کولین است. این ماده مغذی مهم به خواب خوب، بهبود عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. کولین همچنین در حفظ و نگهداری از غشاهای سلولی مفید است و می‌تواند به انتقال پالس‌های عصبی کمک کند.

چگونه قارچ را وارد رژیم غذایی خود کنیم؟

زمانی که می‌خواهید قارچی را از فروشگاه‌ها بخرید، سعی کنید محکم و خشک باشد. از خرید قارچ‌های خراب و نازک خودداری کنید. آن را در یخچال نگهداری کنید و تا زمان مصرف نشسته نگه دارید.

شما می‌توانیداز ترفندهای زیر برای آماده سازی قارچ برای مصرف استفاده کنید :

هر نوع قارچی را با پیاز تفت دهید.
شما می‌توانید هر نوع قارچ را به صورت خام در سالادهای خود استفاده کنید.
می‌توانید درون قارچ را خالی کنید و آن را مواد دلخواه پر نمایید.
قارچ برش خرده را به املت خود اضافه کنید.
قارچ را گریل کنید و در ساندویچ‌ها از آن استفاده نمایید.

خطرات احتمالی مصرف قارچ برای سلامتی:

اگرچه قارچ‌های وحشی قرن‌هاست که در سبد غذایی افراد مختلف قرار دارد اما به یاد داشته باشید که قارچ‌هایی که به صورت وحشی می‌رویند ممکن است خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشند. خوردن قارچ‌های وحشی سمی می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های شدید و حتی مرگ شود. مطالعات نشان داده است که برخی از قارچ‌های وحشی حاوی مقدار زیادی از فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی خطرناک هستند. برای اجتناب از این موارد، بهتر است قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید. متخصصان بر این باورند که بتاگلوکان برای بیشتر افراد بی خطر است.با اینحال از آنجایی که بتاگلوکان می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تحریک کند، ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری خودایمنی همچون آرتریت روماتوئید، لوپوس و آسم مضر باشد. محققان هنوز در حال مطالعه بر روی اثرات این ماده در بیماری‌های ذکر شده هستند.. رژیم غذایی کلی و الگوی سالم غذاخوردن در پشگیری از بیماری‌ها و داشتن سلامت کلی بدن مهم است. بهتر است بر روی مواد غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی مفید تمرکز کنید.
 
 
 
 
 

نکاتی که باید درباره غلظت خون بدانید

در طب رایج، می‌‌گویند اگر تعداد گلبول‌‌های خون در حجم به‌خصوصی از خون بیشتر باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمی یا مایع کاری ندارند. اما در طب سنتی، اگر گلبول‌‌های خون کمتر شود، اما سرم خون غلیظ‌تر باشد، می‌‌گوییم غلظت خون وجود دارد. غلظت خون مشکل شایعی است که می‌تواند به علت‌های متفاوتی فرد را گرفتار خود کند.
شاید همه نکاتی که پیش از این در مورد غلظت خون شنیده بودید اشتباه باشد!

«رنگ خونم خیلی تیره شده، فکر می‌‌کنم غلیظ شده است.» جمله بسیار شایعی ‌که حتما شما هم از دیگران شنید‌ه‌اید و اغلب مردم زمانی آن را بر زبان می‌‌آورند که می‌‌بینند برای آزمایشی ساده روی صندلی آزمایشگاه نشسته‌اند و خون‌شان را درون لوله‌آزمایش می‌بینند. معمولا در این شرایط، اولین فکری که به ذهن این افراد می‌‌رسد، حجامت و تصفیه‌خون است.

اما اگر شما هم با چنین علائمی روبه‌رو شده‌اید، پیش از آنکه خوددرمانی را آغاز کنید یا برای خارج کردن خون تیره از بدن‌تان سراغ حجامت بروید، باید بدانید که میان خون تیره و خون غلیظ چه تفاوت‌‌هایی وجود دارد. در این مطلب، ما به شما می‌‌گوییم که غلظت خون چیست و چه علائمی دارد.

غلظت خون چیست؟

بسیاری از بیماران زمانی‌که به متخصص مراجعه می‌‌کنند، اصطلاح غلیظ شدن خون را به کار می‌‌برند که درست نیست و غلظت خون تعریف خاص خود را دارد. به لحاظ پزشکی، غلظت خون یعنی بخش گلبول‌‌های قرمز، چند درصد از خون کامل را اشغال کرده است. نحوه کار نیز به این شکل است که از فردی 2 سی‌سی خون گرفته می‌‌شود. سپس این خون در دستگاه سانتریفیوژ با دور زیادی به چرخش درمی‌آید و بر اثر این چرخش، بخش‌‌های مختلف خون از هم جدا می‌شوند.

در ادامه یک ستون که به گلبول‌‌های قرمز اختصاص داده شده است، از سایر بخش‌‌های خون جدا می‌‌شود و درصد را اعلام می‌‌کند. اما چه زمانی هموگلوبین خون در حد طبیعی است؟ در زنان، اگر میزان هموگلوبین بین 16-12 (48- 36 درصد) و در مردان بین 18- 14 (56-42 درصد) باشد، طبیعی است. اصطلاح غلظت خون را ما زمانی به کار می‌‌بریم که میزان گلبول‌‌های قرمز خون، از عدد 52 در زنان و از عدد 56 در مردان تجاوز کند. در این‌صورت بیمار دچار پرفشاری و غلظت خون شده است

چرا خون غلیظ می‌‌شود؟

تنها راهی ‌که نشان می‌‌دهد فردی غلظت خون دارد یا نه، دادن آزمایش خون و اندازه‌گیری (اچ.تی.سی) هماتوکریت است. بعد از اینکه جواب آماده شد، پزشک دو دسته علت اولیه و ثانویه پیش رو دارد:

1. علت اولیه: مغز استخوان بدون هیچ محرکی از بیرون، خود به خود رفتار آنارشیستی نشان داده و شروع به تولید گلبول قرمز می‌‌کند که به آن پلیستمی می‌‌گویند و افزایش غلظت اولیه نامیده می‌‌شود بدون وجود علت ثانویه. درصد کمی از غلظت خون شامل علت اولیه می‌‌شود.

2. علت ثانویه: بین 95-90درصد از کسانی‌که با غلظت خون به متخصص مراجعه می‌‌کنند، افرادی هستند که غلظت خون ثانویه دارند و این موضوع زمانی اتفاق می‌‌افتد که اکسیژن کافی به بافت‌‌های بدن نرسد. با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی به‌نام اریتروپویتین از کلیه ترشح می‌‌شود که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحریک می‌‌کند تا بتواند کمبود اکسیژن‌رسانی به بافت‌‌های بدن را با افزایش تولید گلبول قرمز جبران کند. نمونه کسانی‌که با این مشکل مواجه می‌‌شوند، افرادی هستند که در ارتفاعات بلند و کوهستانی زندگی می‌‌کنند و چون با کمبود اکسیژن روبه‌رو هستند، دچار بیماری غلظت خون می‌‌شوند.

گاهی اوقات اکسیژن محیط مناسب است، اما به دلیل مشکلات ریوی، فرد دچار غلظت خون می‌‌شود یا ممکن است اکسيژن از ریه وارد خون شود، اما به‌دلیل مشکلات خونی، بین خون شریانی و وریدی، مشکلی وجود داشته باشد و خونی که در ریه پر از اکسیژن شده، بلافاصله با خون کم اکسیژن مخلوط شده و همین مساله سبب بروز غلظت خون شود.

علت بعدی، هموگلوبین مادرزادی است که در آن افراد فامیل پرخون هستند و به علل مختلفی، مغز استخوان به گلبول‌سازی تحریک شود. یکی دیگر از علل مهم غلظت خون، کشیدن سیگار و مسمومیت با مونوکسیدکربن است که در نتیجه آنها اکسیژن‌رسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد می‌‌شود.

مصرف دخانیات یکی از علت‌‌های جدی درکنار مسائل قلبی است که هم باعث بروز سرطان شده و هم سبب غلیظ شدن خون فرد می‌‌شود. فرض کنید فردی مدام سردرد دارد و جریان خونش سیالیت و روانی لازم را ندارد و مرتب در خواب، خواب‌زده می‌‌شود، آیا چنین فردی در طول روز عصبی نیست؟ می‌‌تواند تمرکز لازم را برای انجام کار‌هایش داشته باشد؟ نه. ممکن است ما نتوانیم کار زیادی برای بیماری مادرزادی قلبی که خون پراکسیژن و کم‌اکسیژن در آن با هم مخلوط می‌‌شوند یا بیماری مغز استخوان انجام دهیم، اما مشکلی که به‌دست خود ما ایجاد شد، فقط نیاز به اراده دارد. بیماران وقتی به ما مراجعه می‌کنند، می‌بینیم عصبی هستند و دائم سردرد دارند که علت هم پرخونی است و مشکل هم مصرف سیگار و دخانیات است.

غلظت خون بیماری پیرمرد‌هاست؟

این بیماری بسته به اینکه بر اثر علت اولیه یا ثانویه در فرد ایجاد شده باشد، ممکن است در هر سنی بروز پیدا کند. ما افرادی داریم که در سن نوجوانی و به دلیل ارثی این مشکل را دارند. بچه‌‌هایی هستند که دیواره پایین قلب‌شان باز است یا مشکل ریوی دارند که آنها از جمله کسانی هستند که درگیر غلظت خون می‌‌شوند.

چطور درمان می‌شود؟

وقتی پزشک متخصص باتوجه به جواب آزمایش متوجه شد که علت بروز غلظت خون در فرد، اولیه است یا ثانویه، درمان را آغاز می‌‌کند. اگر علت ثانویه بود، درمان علت زمینه‌ای - قلبی یا ریوی – را در صورتی‌که امکان‌پذیر باشد، آغاز می‌‌کند و در کنار آن هرگاه غلظت خون از 56درصد در مردان و 52درصد در زنان بالاتر برود، بخشی از خون کشیده و دور ریخته می‌‌شود.

این کار نیز به شکل استاندارد انجام می‌‌شود تا غلظت خون کاهش پیدا کند. این‌عمل تا زمانی ادامه دارد که یکی از مهم‌ترین مواد خونساز بدن بر اثر خروج از بدن کم شود. در واقع به بیمار فقر آهن می‌‌دهیم تا دچار غلظت خون نشود. حال اگر علت پرخونی براثر علت اولیه یعنی ناشی از مغز استخوان باشد، در این‌ حالت باید به درمان علت بیماری خونی بپردازیم و با خروج خون از یکی از رگ‌‌ها، میزان گلبول‌‌های قرمز خون تنظیم شوند.

چه کنیم که دوباره غلیظ نشود؟

یکی از سوالات افرادی‌که خون‌شان به حالت طبیعی برگشته این است که چه کار‌هایی انجام دهیم تا خون‌مان دوباره غلیظ نشود؟ این افراد بهتر است هم برای جلوگیری از غلیظ شدن خون و هم برای کمک به نیازمندان، به طور مستمر خون بدهند. مردان بهتر است هر سه ماه و زنان هر چهار ماه یکبار خون‌شان را اهدا کنند.

این نشانه‌ها می‌گویند خون‌تان غلیظ است:

زمانی‌که سیالیت خون از حدی بالاتر برود، اکسیژن‌رسانی‌کم شده و حتی ممکن است سبب توقف حرکت خون در رگ‌ها شود، به همین دلیل  غلظت خون در برخی مواقع می‌تواند با توقف حرکت خون، فرد را دچار سکته مغزی کند. پس وجود نشانه‌‌هایی که در ادامه می‌آوریم را جدی بگیرید!

1. لب‌های‌تان بنفش شده؟

وقتی میزان هموگلوبین بدون اکسیژن بیش از حد باشد، مخاط‌‌های بدن مثل لب به رنگ بنفش درمی‌آیند. انگشتان دست و پا و زیر ناخن‌ها بنفش شده، چشم‌‌ها پرخون و پوست صورت نیز بر افروخته می‌‌شود. با دیدن این علائم ظاهری می‌‌توانید نسبت به غلیظ شدن خون‌تان شک کرده و برای تشخیص نهایی حتما به متخصص مراجعه کنید.

2. سرتان گیج می‌‌رود؟

وقتی غلظت هموگلوبین خون زیاد می‌‌شود، سیالیت، روانی و حرکت خون کم شده و فرد دچار سرگیجه و رخوت شده و خون دماغ می‌‌شود. اگر سرگیجه و رخوت بدون هیچ دلیل زمینه‌ای دیگری سراغ شما بیاید و گاه و بی‌گاه بینی‌تان هم خون‌ریزی کند، باید نسبت به غلیظ شدن خون‌تان مشکوک شوید و این نشانه‌ها را بررسی کنید.

3. نفس‌نفس می‌‌زنید؟

کسانی‌که مشکل ریوی دارند، تنگی نفس پیدا می‌‌کنند و نفس‌نفس می‌‌زنند هم ممکن است به‌خاطر غلظت خون‌شان دچار تشدید این علائم شده باشند. پس هر تنگی نفسی را به حساب آلرژی یا آلودگی هوا نگذارید. گذشته از این، افرادی‌که مشکل قلبی دارند و تپش قلب پیدا می‌‌کنند هم می‌‌توانند دچار این مشکل باشند.

مصرف دخانیات یکی از علت‌‌های جدی غلیظ شدن خون است

طب سنتی چه می‌‌گوید؟

گرچه به باور طب رایج، افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون می‌تواند نشانه غلیظ شدنش باشد، اما طب سنتی تعریف نسبتا متفاوتی از غلظت خون ارائه می‌دهد.

سرم خون غلیظ شود...

در طب رایج، می‌‌گویند اگر تعداد گلبول‌‌های خون در حجم به‌خصوصی از خون بیشتر باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمی یا مایع کاری ندارند. اما در طب سنتی، اگر گلبول‌‌های خون کمتر شود، اما سرم خون غلیظ‌تر باشد، می‌‌گوییم غلظت خون وجود دارد. غلظت خون مشکل شایعی است که می‌تواند به علت‌های متفاوتی فرد را گرفتار خود کند.

چرا این اتفاق می‌‌افتد؟

غلیظ شدن خون دلایل مختلفی دارد. طب سنتی معتقد است مزاج آدم‌ها می‌تواند کنترل بدنشان را به دست بگیرد. گاهی اوقات گرمای مزاج ما بیش از حد نرمال است و این گرما سبب تجزیه شدن رطوبت و مایعات بدن که خون هم جزء آن است، شده و بخش سرمی خون غلیظ می‌‌شود.

دمای بدن شما هم بی‌تاثیر نیست

گاهی اوقات هم اگر دمای بدن از آن حد طبیعی که 37درجه است، پایین‌تر بیاید و سردتر شود، خون هم متراکم شده و غلیظ می‌‌شود. در این شرایط دمای بدن فرد می‌تواند بدون وجود عوامل زمینه‌ای دیگر، او را به مشکل غلظت خون دچار کند. درست مثل یخ و آب که یخ نسبت به آب غلیظ‌تر است چون ملکول‌‌های آن نسبت به هم در شرایط متراکم‌تری قرار دارند. اما آب رقیق است و ملکول‌‌هایش با فاصله بیشتری از هم هستند. یعنی هرچه دمای بدن پایین باشد و خون سردتر، گلبول‌‌های خون به هم چسبیده‌تر می‌‌شوند و در حجم به‌خصوصی از خون زیاد به نظر می‌‌آیند، ضمن اینکه ممکن است همین فرد دچار کم‌خونی باشد.

خون تیره همیشه غلیظ نیست

خونی‌ که در سرخرگ‌‌ها جریان دارد، شفاف و قرمزرنگ است، اما خونی‌که در سیاهرگ‌ها وجود دارد، تیره‌رنگ است و اکسیژن کمی دارد. اکسیژن این خون در سیاهرگ مصرف شده، به بافت‌‌ها آمده و حین گردش، مقداری از فضولات گردش سلولی هم به آن اضافه شده و این خون به قلب و ریه برمی‌گردد تا دوباره اکسیژن بگیرد، بنابراین نمی‌‌توانیم بگوییم لزوما خونی‌که تیره است، غلیظ هم هست.

به بیان دیگر، خون تیره، لزوما غلیظ نیست، ولی خون غلیظ به طور قطع تیره هست. ممکن است خون تیره داشته باشیم اما غلیظ هم نباشد. به همان دلیلی که اشاره شد ممکن است سلول‌ها به هم چسبیده باشند و به نظر بیاید خون تیره است، اما در واقع غلیظ نیست.

شاید یکی از این سوال‌‌ها در ذهن شما هم ایجاد شده باشد
باور‌های رایجی در مورد غلظت خون در میان مردم وجود دارد که آنها را با متخصصان در میان گذاشتیم. در این صفحه می‌‌توانید پاسخ رایج‌ترین سوالات در مورد غلظت خون را بخوانید.

رقیق بودن خون بهتر از غلیظ بودن آن است:

1- بستگی به نوع علتی دارد که باعث رقیق شدن خون شده است. گاهی اوقات رقیق بودن خون عوارض شدیدی به‌دنبال دارد و حتی ممکن است فرد دچار کم‌خونی باشد.

2- رقیق بودن خون دو علت دارد یا به‌علت افزایش حرارت بدن است که باعث شده سلول‌‌ها از هم دور شوند و این مسئله خوب نیست یا اینکه فرد با کم‌خونی مواجه است. به همین علت این باور که گفته می‌‌شود رقیق بودن خون خوب است، درست نیست. به اعتقاد من خون استاندارد و سالم باید قوام لازم خود را داشته باشد. خون اگر خیلی رقیق باشد، از عروق بدن نشت می‌‌کند و یکی از دلایلی که باعث می‌‌شود بعضی افراد خون‌دماغ شوند، این است که خون‌شان خیلی رقیق است و این مساله خطرناک است.

اگر خون‌تان غلیظ است بهتر است از مصرف موادی مثل پسته، جگر و اسفناج خودداری کنید:
1- غلظت خون یک بیماری است که باید زمینه آن را داشته باشید و این‌طور نیست که با خوردن این خوراکی‌‌ها غلظت خون پیدا کنید یا میزان آن بیشتر شود.

2- در بحث خونساز بودن جگر مردم بسیار اغراق‌آمیز رفتار می‌‌کنند. جگر در اغلب موارد نمی‌‌تواند خونسازی کند، چون غذای غلیظی است، بنابراین جگر برای خون‌سازی مناسب نیست. پسته هم برای کسانی‌که از کم‌خونی رنج می‌‌برند، مفید است. اما کسانی که خون غلیظ دارند، پسته نخورند بهتر است. یعنی اگر به طور قطع پرخون هستند نباید مصرف کنند. اما همان‌طور که گفته شد، گاهی اوقات سلول‌‌های خونی به هم چسبیده و متراکم هستند و به نظر می‌‌آید فرد دچار پرخونی است، درحالی‌که این‌طور نیست و کم‌خون است و خوردن پسته هیچ ضرری برایش ندارد. در مورد اسفناج هم درصورتی‌که در کنار کرفس استفاده شود، خوب است و خونسازی می‌کند. مصرف برخی میوه‌‌ها ازجمله انار و در راس سبزیجات، کاهو در رقیق و تعدیل کردن خونی‌که غلظت بالایی دارد، موثر هستند.

مصرف 8 لیوان آب در روز باعث کاهش غلظت خون می‌‌شود:

1- درست نیست.

2- درست نیست و پایه علمی ندارد. ملاک مصرف آب فقط تشنگی فرد است. مگر اینکه ناحیه تحریک‌کننده احساس تشنگی در مغز دچار بیماری شود و این حس در فرد ضعیف شده یا آن‌ را از دست داده باشد. غیر از این دو حالت، هر زمانی که نیاز داشتیم باید آب بنوشیم. زیاد نوشیدن آب، مسمومیت با آب را به همراه دارد و تعادل املاح بدن مثل سدیم و پتاسیم به هم می‌‌ریزد و بدترین تشنج‌‌ها را به‌خصوص در سنین بالا به همراه دارد. در افردی‌که بلغمی مزاج، سفید پوست و پر چربی هستند، ممکن است مصرف آب مضر هم باشد.

کسی که خونش غلیظ است نباید غذا‌های پرپروتئین مصرف کند:

1- به بیماران توصیه می‌‌کنیم که از غذا‌هایی استفاده کنند که آهن کمتری دارند.

2- گاهی اوقات خوراکی‌هایی مصرف می‌کنیم که خون غلیظ تولید می‌کنند و ازجمله این خوراکی‌ها، اغلب پروتئین‌های گوشتی هستند که هرقدر این گوشت‌ها تیره‌تر باشند و حیوانی که این گوشت از آن تهیه می‌‌شود، مسن‌ و عظیم‌الجثه‌تر باشد، خون غلیظ‌تری تولید می‌کند. همین‌طور که گوشت شتر نسبت به گوشت گوسفند و گوشت گوسفند نسبت به گوشت مرغ، خون غلیظ‌تری تولید می‌کند، به همین علت بهتر است افراد از تنوع غذایی برخوردار بوده و یکسویه نباشد. بهتر است مردم در تغذیه‌شان افراطی عمل نکنند. یعنی نه به شکل افراطی گوشت بخورند و نه گیاهخواری کنند تا نه دچار رقت بیش از حد خون شوند و نه دچار غلظت خون.

اگر خون‌تان غلیظ است، خون بدهید تا رقیق شود:

1- درست است. اما خون این افراد پس از اینکه از رگ گرفته می‌‌شود، قابلیت استفاده ندارد و باید دور انداخته شود چراکه کیسه‌‌های جمع‌آوری خون، به میزان استانداردی حاوی ماده ضدانعقاد خون هستند و خون کسانی‌که دچار غلظت خون هستند، در این کیسه‌‌ها به سرعت لخته می‌‌شود و قابل استفاده برای بیمارانی که نیازمند به دریافت خون هستند، نیستند.

2- با خون دادن، از میزان خون کاسته می‌‌شود اما الزما نمی‌‌تواند نشانه رقیق شدن خون باشد. هرچند خون دادن ممکن است غلظت خون را تاحدی تعدیل‌کند و تا حدی برطرف شود، اما در مدت یک تا دو هفته، غلظت خون دوباره سرجای خود برخواهد گشت.

چون خونت تیره رنگ است، پس خون غلیظی داری:

1- بسیاری از افراد تصور می‌‌کنند که اگر خون تیره‌رنگ باشد، یعنی خون‌شان غلیظ است و اگر روشن باشد، یعنی خون‌شان رقیق است. در حالی‌که این‌طور نیست. خون تیره به این معناست که اکسیژن کمی در خون وجود دارد و خون روشن حاوی اکسیژن زیادی است.


 
 
 
 

انواع مکمل های غذایی از برندهای معتبر جهانی

مشاوره و فروش انواع مکمل غذایی
کاهش وزن و افزایش وزن
ارایه انواع برنامه تمرینی و رژیم مختص اهداف شما

با مدیریت و نظارت آرش یزدانی قهرمان جهان و مدرس بین المللی علوم ورزشی و تغذیه

09120399138

کانال تلگرام عضو شوید تخفیف بگیرید

 

دارای مدرک ملی پیکر سنجی , حرکت شناسی , تغذیه کاربردی  , مربی گری حرفه ای بدنسازی از استرالیا

دارای مدرک رسمی آنتروپومتری از هیئت پزشکی ورزشی ایران

دارای مدرک دوره تغذیه ورزشی , کار با دستگاه , برنامه نویسی از هیئت پزشکی ورزشی ایران

دارای مدرک مربی گری درجه یک از فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام

دارنده داوری درجه سه از فدراسیون بدنسازی ایران

مدرک عالی پیکر شناسی ورزشی از فدراسیون پزشکی ایران

گواهینامه رسمی تغذیه در کودکان و نوجوانان از فدراسیون پزشکی

دارنده مدرک تغذیه و استروئید شناسی از اروپا

گواهینامه سمینار آموزشی مکمل های افزایش و کاهش وزن از هیئت پزشکی ورزشی ایران

عضو مدرسین موسسه بین المللی TAFE استرالیا معتبر در 180 کشور جهان

تقدیرنامه رسمی پژوهشکده علوم ورزشی هلند

با بیش از 15 سال سابقه حرفه ای و ده ها عنوان قهرمانی بین المللی

,قرص چاقی صورت,قرص چاقي صورت,قرص چاقی صورت اکسیر, قرص چاقی صورت فت فیس,قرص چاقی صورت بیوتی فت,قرص چاقی صورت Fat Face, قرص چاقی صورت گیاهی,قرص چاقی صورت درسا,قرص چاقي صورت بيوتي فت ,قرص چاقی صورت جالینوس,قرص چاقی,قرص چاقی دراگون, قرص چاقی فت فست,قرص چاقی بدون عوارض,قرص چاقی فرشته,قرص چاقی Fat Fast, قرص چاقی کربو,قرص چاقی اکسیر,قرص چاقی مکس فت, قرص چاقی دراگون چیست,کپسول چاقی دراگون ,عوارض قرص چاقی دراگون,قرص های چاقی دراگون,قرص چاق کننده دراگون,قرص چاقی Dragon قرص گیاهی چاقی دراگون,طریقه مصرف قرص چاقی , خرید قرص چاقی فت فست,قیمت قرص چاقی فت فست,فواید قرص چاقی فت فست,قرص چاق کننده فت فست, عوارض قرصهای چاقی فت فست,قرص چاقی بدون عوارض گیاهی,قرص های چاقی بدون عوارض,بهترین قرص چاقی بدون عوارض, قرص چاق کننده بدون عوارض,قرصهای چاق کننده بدون عوارض,بهترین قرص های چاقی بدون عوارض,قرص چاق بدون عوارض,کپسول چاقی بدون عوارض,قرص چاقی صورت بدون عوارض,قرص چاقی فرشته عارف, کپسول چاقی فرشته اصل,کپسول چاقی فرشته,قرص فرشته چاق کننده, قرص های چاقی فرشته,خرید قرص چاقی فرشته,قرص چاقی دکتر فرشته,قرص چاقی دکتر فرشته عارف, خرید پستی قرص چاقی فرشته,قرص چاقي Fat Fast,قرصهای چاقی Fat Fast, کپسول چاقی Fat Fast,كپسول چاقي Fat Fast,خرید قرص چاقی Fat Fast, قیمت قرص چاقی Fat Fast,قرص چاقی Super Fat Fast,عوارض قرص چاقي Fat Fast, قرص چاق کننده Fat Fast,قرص چاقی کربو هیدرات,قرص چاقي كربو,کپسول چاقی کربو,قرص کربو چاق کننده,قرص های چاقی کربو, عوارض قرص چاقی کربو,خرید قرص چاقی کربو,خرید اینترنتی قرص چاقی کربو ,قرص چاق کربو,قرص چاقی اکسیر صورت,کپسول چاقی اکسیر,قرص اکسیر چاق کننده صورت,عوارض قرص چاقی اکسیر, قرص های چاقی اکسیر,خرید قرص چاقی اکسیر,کپسول اکسیر چاقی صورت,قرص چاق کننده اکسیر, عوارض قرص چاقی صورت اکسیر,قرصهای چاقی مکس فت,کپسول چاقی مکس فت,خرید قرص چاقی مکس فت, عوارض قرص چاقی مکس فت,قیمت قرص چاقی مکس فت,قرص چاق کننده مکس فت,کپسول های چاقی مکس فت, عوارض کپسول چاقی مکس فت,خرید کپسول چاقی مکس فت سفارش قرص لاغری ، بهترین قرص لاغری ، قرص لاغری نوستات ، قرص لاغری مهزال ، قرص لاغری گیاهی ، قوی ترین قرص لاغری ، داروی لاغری گیاهی ، بهترین قرص لاغری گیاهی ، عوارض قرص لاغری ، رژیم لاغری ، بهترین رژیم لاغری ، قرص لاغری مجوز دار ، خرید قرص لاغری ، ادیوس اسپانیا ، قرص لاغری ادیوس ، قیمت قرص لاغری ادیوس ، ادیوس اصل ، سفارش قرص لاغری ادیوس ، نمایندگی قرص لاغری ادیوس ، دستور مصرف قرص لاغری ادیوس ، خرید اینترنتی قرص لاغری ادیوس ، کپسول لاغری ادیوس ، خرید پستی قرص لاغری ادیوس ، ضرر های قرص لاغری ادیوس ، قرص ادیوس خوبه ، ایا قرص لاغری ادیوس خوب است؟ ، خرید قرص ادیوس ، عوارض قرص ادیوس ، فواید قرص ادیوس ، مقدار کاهش وزن قرص ادیوس ، نمونه قرص لاغری ادیوس اصل ، مراکز خرید قرص ادیوس ، نحوه مصرف قرص لاغری ادیوس دراگون,قرص چاقي فت فست,قرص چاقی فت فست اصل,قرصهای چاقی فت فست,عوارض قرص چاقی فت فست ، چربی سوز بدون عوارض ، سفارش چربی سوز ، بهترین چربی سوز باشگاه ، جدید ترین چربی سوز ، عوارض چربی سوز ها ، فواید چربی سوزها ، چربی سوز شکم ، بهترین چربی سوز شکم ، چربی سوز بهلو ، بهترین چربی سوز پهلو ، چربی سوز مخصوص خانم ها ، طریقه مصرف فت برنر ، قرص لاغری فت برنر ، قیمت چربی سوز فت برنر ، چربی سوز فت برنر اصل ، سفارش چربی سوز فت برنر ، ، فت برنر امریکایی ، کپسول فت برنر ، خرید چربی سوز فت برنر ، سفارش چربی سوز فت برنر اصل ، چربی سوز fat burnersl ، fat burnersl اصل ، خرید fat burnersl ، قیمت fat burnersl ، مشخصات چربی سوز فت برنر ، مشخصات چربی سوز fat burnersl ، قرص چایی سبز فت برنر ، قیمت قرص لاغری فت برنر ، خرید قرص لاغری فت برنر ، سفارش قرص لاغری فت برنر فروش قرص لاغری ادیوس ، قیمت قرص ادیوس ، اطلاعات قرص لاغری ادیوس ، مشخصات قرص لاغری ادیوس اصل نمایندگی چربی سوز فت برنر ، دستور مصرف چربی سوز فت برنر ، خرید اینترنتی چربی سوز فت برنر ، کپسول لاغری فت برنر چربی سوز قوی ، بهترین چربی سوز آمریکا ، چربی سوز گیاهی ، چربی سوز مخصوص بانوان ، چربی سوز بدون ضرر g fast پاور سیستم جی فست نیو فت فست مخمر جینسینگ طلایی چاقی کننده چاقی افزایش وزن power system قرص چاقی کپسول چاقی پودر چاقی تاپ استایل بیهرف بیولابر خرید فروش فارماتون پری اکتین مگارنج اکستریم مگاویت megavit ویتاریکس ویتافارما آلتا فارما چاقی صورت فت فیس بیوتی فت پاور فت دراگون گامبا سکرت آرجنین افزایش قد تقویت ویگرکس مکس من بوتانیکال اسلیمینگ اسلیمینگ بوتالیکال اسلیمینگ سافت ژلهای بوتانیکال اسلیمینگ.. بوتونیکال اسلیمینگ قرص لاغری بوتانیکال اسلیمینگ... بوتانیکال بوتانیکالز بوتانیکال اسلیمینگ سافت ژل09350890083-09191069320 هنگام استفاده از سلامت مجازی،... بوتانیکال اسلیمینگ بوتینیکال اسلیمینگ بوتانیکال اسپانیا قرصهای لاغری بوتینیکال... بوتانیکال اسلیمینگ - اسپانیا بوتانیکال اسلمینگ عوارض MZT چربی سوز نارنجکی گرینید Butram capsule فروش چاقی لاغری شکم پهلو ران باسن چربی سوزی سوز قرص کپسول بهترین بوتانیکال ام زد تی mzt slimming BOTANICAL SLIMMING اسپانیا اصل خرید قرص لاغری mzt ترکیبات قرص MZT botanical slimming قرص چاقی قرض mzt rapidcuts قرص قرص چربی سوز grende کپسول چربی سوز grende rapidcuts چربی سوز چربی سوز grende بوتانیکال اسلیمینگ قرص لاغری بوتانیکال اسلیمینگ قرص لاغری بوتانیکال قرص های لاغری بوتانیکال... کپسول لاغری بوتانیکال اسلیمینگ بوتالیکال اسلیمینگ قرصهای لاغری بوتانیکال... قرص لاغری بوتانیکال اسلمینگ بوتانیکال قرص بوتانیکال اسلیمینگ قرص لاغری بوتالیکال اسلیمینگ قرص بوتانیکال بوتینیکال اسلیمینگ بوتانیکال اسلمینگ بوتونیکال اسلیمینگ خرید اینترنتی قرص لاغری... قرص های لاغری بوتانیکال کپسول لاغری بوتانیکال خرید قرس لاقری بوتالیکال بوتانیکال بوتانیکال اسلیمینگ سیناکران بوتنیکال اسلیمینگ بوتالیکال داروی سیناکران پک بوتانیکال دایلی اسلیمینگ بوتینیکال بوتالیکال اسلیم بوتنیکال قیمت قیمت پودر های چاق کننده مگامس بوتالیکال سافت ژل اسلیمینگ لاغری قرص لاغری بوتانیکال عوارض سیناکران قرص بوتانیکال اسلیمینگ اصلی اسلیمینگ بوتانیکال اسلیمینگ یوسفی بوتانیکال اسلیمینگ باسن لاغری بدنسازی خرید پستی پک جدید قرص های... پک جدید قرص های بوتانیکال... قرصهای لاغری بوتانیکال... خرید پک لاغری هیدروکسی کات پیشرفته قرص... نمایندگی خرده عمده فروشگاه... hydroxycut advanced 60 72... چاقی اضافه وزن عضله عضلات... لیپو آرسون جت فیول ریپید فول... خرید فروش مکمل غذایی شکم پهلو ران باسن لاغری چربی سوز سوزی ضد اشتها عوارض گیاهی بوتانیکال اسلیمینگ قیمت ریپید فول خرید پستی بوتانیکال اسلیمینگ... بوتانیکال اسلیمینگ بوتانیکال BOTANICAL SLIMMING بوتالیکال اسلیمینگ بوتینیکال اسلیمینگ قرص چربی سوز اسلیمینگ اسلیمینگ سافت آکل سافت ژل بوتانیکال لاغری و چربی سوز بوتانیکال... قرص سافت اکل قیمت قرص بوتالیکال اسلیمینگ بوتالیکال اسلیم ژل مینرال ایس قرص چربی سوز botanicalslimming بوتینیکال بوتانیکال اسلیمینگ فیل اسلیم اورجینال بوتانیکال اسلیمینگ 1 داروهای لاغری پزشکی، سلامت و زیبای سلامت و بهداشت>چاقی، سلامت و بهداشت>چاقی، لاغری> پزشکی، سلامت و زیبایی> فست اسلیم اورجینال قرص لاغری فیل اسلیم تناسب اندام چاقی لاغری قرص لاغری Feel Slim قرص لاغری فیل اسلیم اصل جدیدترین قرص لاغری feel slim قرص بوتانیکال اسلیمینگ کپسول لاغری فیل اسلیم قرصهای لاغری feel slim فیل اسلیم کپسول چاق کننده کپسول فیل اسلیم قرص لاغری فیل اسلیم Feel Slim اسلیمینگ سبز جدید فیل اسلیم اورجینال قرص فیل اسلیم قرص Feel Slim بوتانیکال اسلیمینگ بوتانیکال بوتالیکال اسلیمینگ اسلیمینگ بوتانیکال اسلیمینگ اسپانیا بوتانیکال اسلمینگ قرص لاغری بوتانیکال اسلیمینگ بوتونیکال اسلیمینگ بوتانیکال اسلیمینگ قرص بوتانیکال اسلیمینگ قرص لاغری بوتانیکال اسلیمینگ... بوتانیکال اسلیمینگ سافت ژل خرید قرص بو تانیکال قرص اسلیمینگ قیمت بوتانیکال اسلیمینگ قرص لاغری اسلیمینگ کپسول لاغری . قرص لاغری مجیک اسلیم . بوتانیکال قرص لاغری تاپ دول goldslim.ir قرص لاغری فرمولاین l112 نمایندگی فروش قرص لاغری... گلد اسلیم کپسول سافت اکت کپسول لاغری اسلیمینگ بوتانیکال اسلیمینگ بوتانیکال BOTANICAL SLIMMING قرص لاغری botanical slimming... بوتنیکال اسلیمینگ قیمت بوتانیکال اسلیمینگ قیمت botanical slimming قرص بوتانیکل خرید چربی سوز slimming مولتی ویتامین و مینرال بوتانیکل اسلیم مکمل بدنسازی پودر پروتئین... گلوتامین اسلیمینگ بوتانیکال... ماسل تک غذایی لیپو lipo... دایمابرن افدرین کافئین... زنیکال زنادرین xenical آرسون... قرص و کپسول لاغری ضد اشتها قوی بهترین
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 137
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568668