Loading...

ماساژ، گردش خون را تحریک می‌کند

ماساژ، گردش خون را تحریک می‌کند

تاثیر ماساژ بر فشارخون

تاثیر ماساژ بر فشارخونیک متخصص پزشکی ورزشی گفت: «چنانچه ماساژ به صورت آرامبخش (ریلکسیشن) انجام شود، در کسانی که دارای فشارخون بالا هستند، جریان گردش خون را اصلاح و متعادل می‌کند.»
 
ابوعلی‌سینا دانشمند و پزشک پارسی که دارای صدها جلد کتاب است و از جمله قانون در طب که مطالب زیادی در باره ماساژ و درمان‌های ارتوپدی و حرکات اصلاحی از آن اوست. ماساژ از دیر باز به‌عنوان یک روش درمانی و شفابخش مورد استفاده قرار می‌گرفته چراکه ماساژ تن را از آلام و بیماری روح رهایی می‌بخشد و ضد استرس است.
 
دکتر احمد باقری‌مقدم، متخصص پزشکی ورزشی با بیان این مساله گفت: «چنانچه ماساژ به صورت آرامبخش (ریلکسیشن) انجام شود، در کسانی که دارای فشارخون بالا هستند، جریان گردش خون را اصلاح و متعادل می‌کند.»
 
وی همچنین متذکر شد که ماساژ به دلیل افزایش اندروفین در بدن ضددردی قوی محسوب می‌شود و به دلیل خونرسانی به بافت‌های مختلف بدن و تحریک سیستم خونرسانی برای گسترش شبکه مویرگی جهت تغذیه و تبادل گازهای موجود در خون و بافت هدف یک مکمل درمانی محسوب شده و در بسیاری از موارد باعث کاهش طول درمان می‌شود.
 
رییس مرکز استعدادیابی اصفهان با اشاره به اینکه ماساژ نقش مهمی در پیشگیری از ناهنجاری‌های جسمی و روحی روانی هم دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، گفت: «ماساژ برای بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی نیز بسیار مفید است و در مواردی بنا به توصیه پزشک جهت بعضی بیماران مبتلا به سرطان توصیه می‌شود.»
 
این متخصص پزشکی‌ورزشی به دیگر فواید ماساژ اشاره کرد و گفت: «ماساژدرمانی، تنش و اضطراب را کاهش می‌دهد و گره‌های چربی حبس شده در اندام‌های بدن را باز کرده و جریان آزاد مایعات را در نسج میسر و مواد زائد را از سیستم بدن خارج می‌کند.»
 
وی با اشاره به اینکه ماساژ برای کاهش اضافه وزن مفید است، گفت: «با ماساژ، می‌توان شادابی، طراوت پوست و جوانی خود را حفظ کرد چراکه گردش خون را بهبود می‌بخشد و ذخیره‌ای از اکسیژن را به پوست و سلول‌ها می‌رساند و برای داشتن پوستی نرم، با طراوت و شاداب سودمند است.

از آنجا که ماساژ، گردش خون را تحریک می‌کند و بهبود می‌بخشد، درنتیجه مواد زائد به راحتی از بدن دفع می‌شوند که این عمل برای کاهش اضافه وزن نیز موثر خواهد بود.»
 
باقری‌مقدم در نهایت خاطرنشان کرد: «بعضی از تکنیک‌های ماساژ برای بیمارانی که در تخلیه لنف دچار مشکل هستند یا در جراحی‌ها قسمتی از این بافت تخلیه شده و بانوانی که جراحی سینه انجام داده‌اند (به شرط متخصص بودن شخص در تکنیک‌های لنفی) بسیار مفید بوده و از درد و مشکلات این گروه می‌کاهد.

همچنین به دفع بسیاری از سموم، پروتئین‌ها و چربی‌های زاید کمک می‌کند و به همین دلیل است که پس از گرفتن یک ماساژ فرد تمایل بیشتری به نوشیدن آب و مایعات دارد تا این مواد را کامل دفع کند.»

منبع: جام جم
 
 
 

تاثیر بدخوابی بر رگ‌های مغز

تاثیر بدخوابی بر رگ‌های مغز

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد افراد مسنی که خواب خوبی ندارند در معرض سفت شدگی رگ‌های خونی مغز و نرسیدن اکسیژن به بافت مغزی هستند.

 

پزشکان کانادایی تاکید کردند هر دو وضعیت ذکر شده به خطر سکته مغزی و نارسایی شناختی در افراد مسن منجر می‌شود.

 

دکتر «آندرو لیم» محقق ارشد این مطالعه گفت: شکل‌های آسیب دیدگی مغز که در این بررسی مشاهده کردیم حائز اهمیت است زیرا نه تنها خطر سکته مغزی را به دنبال دارد؛ بلکه به نارسایی‌های مزمن حرکتی و پیش‌رونده شناختی هم منجر می‌شود.

 

به گفته پزشکان کانادایی افرادی که در زمان خوابیدن با مشکل روبرو هستند و چندین بار از خواب بلند می‌شوند بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقلی و تحلیل رفتن عملکرد شناختی قرار دارند.

 

پزشکان در توضیح جزئیات این بررسی اظهار داشتند: در این مطالعه مغز 315 نفر پس از فوت مورد بررسی قرار گرفت. این افراد به طور میانگین در زمان مرگ 90 سال داشته و 70 درصد آنان زن بوده‌اند. همچنین این افراد پیش از فوت به لحاظ فعالیت روزانه و میزان و کیفیت خواب تحت نظر قرار داشتند.

 

از میان تمامی 315 نفر 29 درصد سکته مغزی کرده و در 61 درصد آسیب دیدگی رگ‌های خونی مغز مشاهده شد. همچنین پزشکان کانادایی بر اساس اطلاعات بدست آمده دریافتند در افرادی که خواب آنان کیفیت خوبی نداشته در مقایسه با افراد دیگر رگ‌های خونی مغزشان سفت‌تر بوده همچنین 31 درصد بیشتر دچار آسیب دیدگی بافت مغز به دلیل نرسیدن اکسیژن بوده‌اند.

 

به گزارش لایوساینس، به گفته پزشکان مکانیزم توضیح دهنده این ارتباط کاملا مشخص نیست اما به نظر می‌آید وقفه افتادن در خواب گردش خون به مغز را با مشکل روبرو می‌کند و زمینه‌ساز بروز این عارضه‌ها می‌شود.

 

 

خواص جالب گوشت شتر

خواص جالب گوشت شتر

امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب می‌کنند. برخی نیز بر این باورند که این گوشت سفت و دیرپز بوده و ارزش غذایی ندارد. حال پرسش اینجاست، ارزش غذایی گوشت شتر چه میزان است؟

 

دکتر مظاهری، متخصص تغذیه گفت: گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.

 

وی افزود: مقدار ویتامین "ب کمپلکس" و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم آن بسیار زیاد است. اما باید افزود که نسبت آهن و روی آن کمتر از گوشت سایر دام‌های اهلی است و نسبت کلسیم این گوشت در عضلات ران آن زیادتر است.

 

این متخصص تغذیه بیان کرد: ویتامین‌های گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارند و "روی" آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌کند و توصیه می‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

 

وی تاکید کرد: ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک در آن است؛ چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می‌کند. همچنین وجود مواد طعم‌دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می‌دهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود.

 

این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا ۸۲ درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل می‌دهد در تهیه انواع خورش، آبگوشت و خوراک استفاده می‌شود. دل، جگر، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیه‌ای تقریبا مانند دیگر دام‌های اهلی است.

 

وی اضافه کرد: گوشت شترهای کم‌سن و سال که بین یک تا ۳ ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است. اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هر چه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافت‌های گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر می‌گذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخ کردن هم مناسب نیست؛ چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز می‌ماند.

 

مظاهری بیان کرد: کوهان شتر چربی خالص است. زیاده‌روی در مصرف آن برای تمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است. گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فله‌ای عرضه می‌شود. بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.

 

وی در پایان به افرادی که قصد خریدن گوشت شتر دارند، توصیه کرد: هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، تعفن و کپک‌زدگی، علامت فساد گوشت شتر است. خشک و چروکیده بودن از علایم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است. این گوشت با دیگر فرآورده‌های آن (دل، جگر، قلوه و …) باید حتما در داخل یخچال‌های ویترین‌دار نگهداری شود.

 
منبع: ایسنا
 
 
 

روزی یک لیوان آب چغندر بنوشید

مصرف چغندر به احیای دوباره بخش کورتکس قدامی مغز که مسئول عملکرد شناختی مغز است کمک می کند. در نتیجه مانع از بروز اختلالات مغزی مرتبط با سن نظیر دمانس، آلزایمر و زوال عقل می شود.
روزی یک لیوان آب چغندر بنوشیدبه گفته محققان، نوشیدن روزانه یک لیوان آب چغندر به منزله مصرف مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است.
 
محققان در مطالعات اخیر خود به خواص آب چغندر پی برده و نوشیدن روزانه یک لیوان آب آن را به افراد توصیه می کنند.
 
یکی از خواص اثبات شده چغندر، تصفیه خون است. طبق مطالعه اخیر دانشمندان، دختران نوجوانی که از کم خونی رنج می بردند، تنها با ۲۰ روز مصرف روزانه یک لیوان آب چغندر سطح آهن خون شان را بهبود بخشیدند.
 
چغندر منبع غنی آهن، ماده غذایی موردنیاز برای تشکیل هموگلوبین است. همچنین این آبمیوه گیاهی برای زنان بارداری که با کمبود آهن روبرو هستند نیز بسیار مفید است.
 
یکی از خواص دیگر چغندر، توانایی آن در حفظ سلامت قلب است. افراد مبتلا به فشار خون بالا یا سایر بیماری های قلبی-عروقی می توانند با نوشیدن آب چغندر به خود کمک بزرگی کنند.
 
آب چغندر به اتساع عروق خونی کمک کرده و وضعیت گردش خون را بهبود می بخشد.
 
محققان اثبات کرده اند که نوشیدن آب چغندر حاصل از ۵۰۰ گرم از این ماده خوراکی به صورت خام به مدت دو هفته فشار خون را کاهش می دهد.
 
آب چغندر باعث حفظ جوانی مغز می شود. مطالعات نشان می دهد که فقدان اکسید نیترات مانع از جریان خون مغزی می شود که این به معنای سرعت روند پیری مغز و مرگ نورون هاست.
 
مصرف چغندر به احیای دوباره بخش کورتکس قدامی مغز که مسئول عملکرد شناختی مغز است کمک می کند. در نتیجه مانع از بروز اختلالات مغزی مرتبط با سن نظیر دمانس، آلزایمر و زوال عقل می شود.
 
خاصیت دیگر چغندر کنترل دیابت است. درحالیکه اکثرا چغندر را غذای ممنوعه برای افراد دیابتی می دانند، اما آب این گیاه به بهبود عملکرد انسولین کمک می کند چراکه این عصاره منبع غنی از بتالاین و نئوبتانین است که به کاهش سطح گلوکز، افزایش حساسیت به انسولین و ممانعت از تغییرات اکسایشی ناشی از استرس در بیماران دیابتی کمک می کند.
 
از سوی دیگر وجود بتانین در چغندر از بروز سرطان پیشگیری می کند چراکه این ماده نقش مهمی در حذف توکسین ها و ممانعت از رشد سلول های گوناگون سرطانی دارد.

منبع: جام جم
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 200
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568731