Loading...

جالب ترین کاربردها

جالب ترین کاربردها

علایم سرطان در دست ها

اولین نشانه‌ها می‌تواند به صورت سفت شدن یا پینه بستن دست‌ها و یا در قالب تورم و یا ترک بر روی دست بوجود آید. متاسفانه این علائم و نشانه‌ها در بیشتر موارد نادیده گرفته می‌شود و افراد با مشاهده آن‌ها به پزشک مراجعه نمی‌کنند.
علایم سرطان در دست هاتحقیقات نشان داده است که اولین نشانه‌ها و علائم سرطان در ابتدا خود را در دستان فرد نشان می‌دهد.

همان‌طور که سرطان انواع متفاوتی دارد، روش‌های درمانی متفاوتی نیز برای آن وجود دارد و به همین ترتیب با علائم و نشانه‌های متفاوتی خود را نشان می‌دهد. یکی از اولین نشانه‌های سرطان بر روی دستان پدید می‌آید به همین علت افراد باید با آگاهی از این موضوع نشانه‌هایی که بر روی دستانشان پدید می‌آید را نادیده نگیرند.
 
برخی از دانشمندان بریتانیایی بر این باروند که اولین نشانه‌های سرطان می‌تواند به صورت سفت شدن یا پینه بستن دست‌ها و یا در قالب تورم و یا ترک  بر روی دست بوجود آید. متاسفانه این علائم و نشانه‌ها در بیشتر موارد نادیده گرفته می‌شود و افراد با مشاهده آن‌ها به پزشک مراجعه نمی‌کنند.
 
در صورتی که اگر این نشانه‌ها سریعا به پزشک نشان داده شود، می‌توان در اولین مراحل شیوع بیماری سرطان از افزایش و گسترش آن جلوگیری کرد و یا دست کم آن را مهار کرد. بی‌توجهی به این علائم می‌تواند افراد را بیشتر در خطر ابتلا به سرطان قرار دهد.
 
 
 

بالا رفتن از پله‌ها مغز را جوان‌تر می‌کند

بالا رفتن از پله‌ها مغز را جوان‌تر می‌کند

بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، بالا رفتن از پله می‌تواند مغز را به مدت طولانی جوان‌تر نگه دارد.

 

محققان دانشگاه کونکوردیا دریافتند که رابطه مشخصی بین تعداد پله‌هایی که یک فرد به طور روزانه طی می‌کند و سال‌های آموزشی که پشت سر می‌گذارد و همچنین سن مغز وی وجود دارد.

 

این مطالعه با بررسی سلامت مغزی 331 فرد بزرگسال 19 تا 79 ساله نشان داد که هر سال آموزش، سن مغز را 0.95 سال و بالا رفتن هر روزه از پله بین دو طبقه، سن مغز را 0.58 سالانه کم می‌کند. بالارفتن از چهار پله در هر روز می‌تواند در نهایت مغز را دو سال جوان‌تر کند و پنج سال آموزش می‌تواند پنج سال از سن مغز بکاهد.

 

نتایج این مطالعه نشان داد که آموزش و فعالیت فیزیکی، تفاوت بین سن فیزیولوژیکی و سن زمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به این ترتیب افراد می‌توانند به طور فعالانه کارهایی برای جوان نگه داشتن مغزشان انجام دهند.

 

این گروه تحقیقاتی با انجام آزمایش‌هایی بر روی تعدادی فرد بزرگسال، از تصویربرداری MRI برای اندازه‌گیری میزان ماده خاکستری در مغز استفاده کردند. ماده خاکستری شاخص خوبی برای مشاهده فرآیند پیر شدن مغز محسوب می‌شود.

مقایسه‌ها نشان داد افرادی که به طور روزانه از پله‌های بیشتری بالا می‌روند و بیشتر با فرآیندهای آموزشی سروکار دارند، میزان ماده خاکستری مغزشان بیشتر است و لذا مغزشان جوان‌تر می‌ماند.

 

 

 

آقایان PMS همسرتان را درک کنید!

بیشتر مردانی که با این پدیده آشنا هستند، می‌دانند که حمایت عاطفی آنها از همسرشان بسیاری از مشکلات را حل می‌کند. با اندکی کمک و همراهی همسران در این دوره هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد.
آقایان PMS همسرتان را درک کنید!اکثر آقایان آگاهی کاملی در مورد بیماری سندرم PMS خانم‌ها ندارند و این عدم آگاهی می‌تواند به طلاق و جدایی منجر شود.

۳۰ درصد خانم‌ها روزهایی از ماه از عوارض سندرمPMS رنج می‌برند که این سندرم، مجموعه‌ای از مشکلات فیزیکی درونی بوده که ۷-۲ روز قبل از تغییرات هورمون ها شروع می‌شود.
 
روزهایی در ماه خانم‌ها دچار ناراحتی‌های جسمی و روانی می‌شوند که فرد احساس افسردگی شدید می‌کند و زود رنج می‌شود. توجه کامل به رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی مناسب می‌تواند به طور مشخصی باعث کاهش این سندرم شود. کمبود ویتامین، مصرف نمک و کافئین نیز باعث تشدید علائم بیماری می‌شود.
 
علائم سندرم PMS

علایم عصبی این سندرم شامل افسردگی، احساس غم و اندوه، عصبانیت، تحریک پذیری بیش از حد، کاهش تمرکز و خواب آلودگی است. ازجمله علایم گوارشی این سندرم می‌توان به تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ و افزایش وزن ناشی از جذب مایعات اشاره کرد. احساس درد عضلات، سردرد، خشکی یا چربی بیش از حد موها نیز از علائم دیگر این سندرم بوده که البته این علائم با هم بروز نمی‌کند.
 
اولین اقدامی که پس از تشخیص PMS ضرورت دارد و هیچ اقدامی نمی‌تواند به این اندازه اثر داشته باشد، در میان گذاشتن آن با همسر و در صورت امکان با خانواده، دوستان و همکارانتان است. برای به حداقل رساندن این علائم هیچ چیز به اندازه آگاهی، حمایت و همدلی نزدیکان و بویژه همسر اثربخش نخواهد بود. اطرافیان با دانستن این مساله بهتر شما را درک می‌کنند و می‌توانند به شما در مسیر درمان کمک کنند.
 
زنان و دختران روزهایی از ماه عصبی و بد اخلاق می‌شوند و در واقع آنقدر تحریک‌پذیر هستند که با کوچک‌ترین مساله‌ای به شدت واکنش نشان می‌دهند. بعضی شوهرها از بروز این تغییر خُلق در همسرشان احساس ترس می‌کنند و سعی دارند در چنین موقعیتی اکثر وقت خود را در خارج خانه بگذرانند.
 
مردها کنترل خود را از دست داده و بین آنها و همسرشان دعوای شدید ایجاد می‌شود. همسران در دوره نشانگان oms بخشی از وظایف را به عهده بگیرند تا همسر بتواند استراحت کافی داشته باشد. البته باید دانست که مشکلات روحی روانی این دوره فقط زن‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه در اکثر قریب به اتفاق موارد، عوارض آن دامنگیر همسران این خانم‌ها هم می‌شود.
 
نحوه نادرست برخورد آقایان با تغییرات خلقی همسر، یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های روحی روانی خانم‌ها در دوره نشانگان pms است. نا آگاهی و رفتار غلط شوهر، هنگامی که همسرش دوره pms را می‌گذراند، می‌تواند به طلاق و جدایی منجر شود. بیشتر مردانی که با این پدیده آشنا هستند، می‌دانند که حمایت عاطفی آنها از همسرشان بسیاری از مشکلات را حل می‌کند. با اندکی کمک و همراهی همسران در این دوره هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد.
 
رژیم غذایی مناسب و کنترل شده و تمرینات ورزشی مانند پیاده روی منظم اثرات سودمندی در کاهش علائم PMS دارند. برای کاهش علائم باید حجم هر وعده‌ی غذایی کاهش یابد و در مقابل تعداد وعده‌های غذایی را افزایش دهید. 
 
 
 
 

7 تصور اشتباه در ورزش

اگر می‌خواهید صبح زود بیدار شوید و ورزش کنید بهتر است نان و کره بادام زمینی یا تخم‌مرغ آب‌پز بخورید. خوردن غذایی که کربوهیدرات و پروتئین دارد می‌تواند انرژی بدن شما را تامین کند.
7 تصور اشتباه در ورزش

برای افزایش آمادگی جسمانی باید درست ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی متعادل را در نظر داشت. البته نظراتی وجود دارند که باعث می‌شوند تاثیر ورزش کمتر شود.

 

به گزارش سایت my fitnesspal، تصور غلط درباره ورزش کردن وجود دارند که تاثیر آن را کاهش می‌دهند. این هفت تصور غلط عبارتند از:

 

1- نباید قبل از ورزش صبحگاهی چیزی خورد

حقیقت این است که بدن برای فعالیت نیاز به انرژی دارد. افرادی فکر می‌کنند که اگر صبح‌ها قبل از ورزش چیزی نخورند بیشتر چربی می‌سوزانند. اگر می‌خواهید صبح زود بیدار شوید و ورزش کنید بهتر است نان و کره بادام زمینی یا تخم‌مرغ آب‌پز بخورید. خوردن غذایی که کربوهیدرات و پروتئین دارد می‌تواند انرژی بدن شما را تامین کند.

 

2- تنها باید یک نوع ورزش انجام داد

اگر می‌خواهید عضلات را پرورش دهید بهتر است که برنامه ورزشی را هر چند وقت یک بار تغییر دهید. بدن به برنامه ورزشی عادت می‌کند.

 

3- نباید در روز استراحت، کاری شبیه به ورزش انجام دهید

روز استراحت برای ریکاوری در نظر گرفته شده و در این زمان عضلات فرصت پیدا می‌کنند که ترمیم شوند. هر کس استراحت را به نوعی تعریف می‌کند. روز استراحت به معنای نشستن بر روی صندلی نیست. می‌توان در روز استراحت، پیاده‌روی یوگا و ماساژ انجام داد.

 

4- راه رفتن بر روی تردمیل بهترین راه برای سوزاندن کالری است

انجام ورزش‌های قلبی عروقی بسیار مهم است. وزنه‌ زدن و انجام ورزش‌هایی که بر استفاده از وزن بدن تمرکز دارند می‌توانند به پرورش اندام و سوزاندن چربی کمک کنند بنابراین راه رفتن بر روی تردمیل بهترین راه برای کالری سوزی نیست.

 

5- بعد از ورزش حتما احساس سوزش می‌کنید

سوزش عضلات بعد از ورزش علت‌های مختلفی دارد. این مساله به نوع ورزش، ریکاوری و میزان آمادگی جسمانی بستگی دارد. همچنین بعد از ورزش احساس سوزش وجود ندارد.

 

6- هنگام اسکات زانوها نباید جلوتر از انگشتان پا بروند

داشتن فرم بدنی مناسب به گرفتن نتیجه بهتر از ورزش کمک می‌کند. زانوها نباید تا جایی جلو بروند که به آنها فشار بیاید اما لزوما نباید عقب‌تر از انگشتان پا باشند. درست است که زانوها مهم هستند اما بهتر است به هنگام انجام حرکت اسکات بر عقب کشیدن باسن و انداختن وزن بدن بر روی پاشنه‌ها تمرکز کنید.

 

7- شب‌ها نباید ورزش کرد

بسیاری افراد تصور می‌کنند که ورزش کردن به هنگام شب، خوابیدن را سخت می‌کند. این تصور درست نیست بسیاری افراد ترجیح می‌دهند که شب‌ها ورزش کنند. برای مثال انجام یوگا به هنگام شب برای افرادی که دچار بی‌خوابی هستند بسیار مناسب است. در صورتی که به سختی صبح‌ها بیدار می‌شوید و صبح‌ها انرژی ندارید می‌توانید شب‌ها ورزش کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مراقب این "جانور" خطرناک در خانه‌تکانی باشید!

این جانور بقایایی از بدن خود به جا می‌گذارد که پراکنده شدن آنها در هوا و ورود آنها به راه‌های تنفسی موجب بروز آلرژی در افراد شده و در بدن افرادی که از قبل آلرژی داشته‌اند، موجب تشدید علائم بیماری می‌شود.
مراقب این

یک فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی، "مایت" را یکی از عوامل اصلی بروز آلرژی عنوان کرد و گفت: در روزهای خانه تکانی مایت‌ها فرصت بیشتری برای ایجاد بیماری آلرژی پیدا می‌کنند.

 

 

دکتر سید حمیدرضا مرتضوی، "مایت" را یکی از عوامل اصلی بروز آلرژی در افراد عنوان کرد و افزود: مایت جانور بسیاری ریزی در حد سه میلیمتر است که بطور عمده در فرش، موکت و داخل رختخواب و در لابلای پرزهای پتو زندگی می‌کند.

 

 

وی تصریح کرد: این جانور بقایایی از بدن خود به جا می‌گذارد که پراکنده شدن آنها در هوا و ورود آنها به راه‌های تنفسی موجب بروز آلرژی در افراد شده و در بدن افرادی که از قبل آلرژی داشته‌اند، موجب تشدید علائم بیماری می‌شود.

 

 

مرتضوی خاطرنشان کرد: ایجاد آلرژی در افرادی است که استعداد آلرژی داشته باشند و قبلا با آلرژن مایت برخورد داشته باشند.

 

 

این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی تصریح کرد: در همین راستا توصیه می‌شود افراد در روزهای خانه‌تکانی به هنگام تکاندن فرش و قالی حتما این کار را در محیط باز انجام دهند و به هنگام گرفتن گرد و غبار دیوارها و سقف نیز حتما از ماسک استفاده کرده و در و پنجره‌ها را باز بگذارند.

 

 

مرتضوی "مایت" را یکی از مهمترین آلرژن‌های تنفسی عنوان کرد و افزود: هرجا در محیط خانه گرد و خاک به پا شود، درصد و بار این جانور در هوا بالا رفته و احتمال ورود بقایای بدن آن به داخل راه‌های تنفسی افزایش می‌یابد.

 

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین توصیه کرد: افراد حتی المقدور از جاروهای دستی که موجب بلند شدن گرد و خاک می‌شود استفاده نکنند و درصورت استفاده حتما ماسک زده و قبل از آن محیط را آب پاشی کنند.

 

 

مرتضوی به افراد مبتلا به آسم و آلرژی نیز هشدار داد که در روزهای خانه تکانی در محیط منزل نمانند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آجیل "رنگی" نخرید

کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه هشدار داد، افراد از خرید آجیل‌های رنگی و براق خودداری کنند.

 

 

آجیل بهمن خدادادیان، با تاکید بر خریداری آجیل از فروشگاه‌های معتبر، گفت: متاسفانه روزهای مانده به عید با توجه به افزایش خرید آجیل، شاهد فروش آن توسط دستفروش‌ها نیز هستیم.

 

 

وی با بیان اینکه سلامت آجیل عرضه شده توسط دستفروش‌ها مورد تایید نیست، اظهار کرد: عمدتا این افراد آجیل‌های مانده و کپک زده را عرضه می‌کنند که هیچ نظارت بهداشتی هم بر روی آنها صورت نمی‌گیرد.

 

 

خدادادیان با اشاره به وجود کپک "آسپرژیلوس" در آجیل‌های مانده و کهنه، گفت: این کپک نوعی سم به نام "آفلا توکسین" از خود ترشح می‌کند که سرطان زا بوده و می‌تواند مسمومیت های شدید را رقم بزند.

 

 

این کارشناس بهداشت در همین راستا توصیه کرد: افراد حتما آجیل را از مراکز معتبر تهیه کرده و حتما به ظاهر آجیل و تازگی آن توجه داشته باشند.

 

 

خدادادیان همچنین توصیه کرد: افراد آجیل خام خریده و از خرید آجیل‌های رنگی و براق و بوداده خودداری کنند.

 

 

این کارشناس بهداشت با اشاره به ممنوعیت فروش آجیل‌های رنگی گفت: هر موردی که از این نوع آجیل‌ها دیده شود با آن برخورد می‌شود.

 

 

وی با بیان اینکه گشت‌های نظارت در روزهای مانده به عید که اوج فروش آجیل است تشدید می‌شود، از مردم نیز خواست تا در صورت مشاهده هرگونه آجیل رنگی موارد را با تماس با شماره 190 گزارش دهند.

 

 

وی تصریح کرد: چنانچه آجیل‌ها با موادی مانند زعفران و یا زردچوبه رنگ شده باشند مانعی ندارد، اما متاسفانه عمده رنگ‌های مورد استفاده برای رنگ کردن آجیل‌ها شیمیایی و سرطان زاست.

 

 

خدادادیان با بیان اینکه آجیل‌های "درهم" کیفیت خوبی ندارند، توصیه کرد: افراد اقلام آجیل را جداگانه و بصورت خام تهیه کرده و سپس با هم مخلوط کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سرگیجه‌هایی‌ که سفر را تلخ می‌کند

علامت‌ها و نشانه‌های بیماری‌ حرکت معمولا با احساس حال‌ به هم خوردگی همراه با عرق سرد و سرگیجه آغاز می‌شود. برخی افراد رنگ پریده می‌شوند و ترشح بزاق دهانشان افزایش می‌یابد. در این میان، سردرد، خستگی، حالت تهوع و استفراغ نیز غالبا به‌دنبال علائم اولیه می‌آید.
سرگیجه‌هایی‌ که سفر را تلخ می‌کندتعطیلات عید در راه است و کم‌کم سفرهای نوروزی آغاز می‌شود. افراد معمولا وسایل نقلیه مختلفی برای رسیدن به مقاصد خود انتخاب می‌کنند ولی یکی از شایع‌ترین حالاتی که طی مسافرت گریبانگیر عده‌ای می‌شود و گاه شیرینی سفر را تلخ می‌کند، بیماری «حرکت» است.
 
در این عارضه، فرد معمولا دچار سرگیجه و حالت تهوع می‌شود. آشنایی با راه‌های پیشگیری و درمان این عارضه می‌تواند این حالت را بهبود بخشد. ‌بیماری حرکت زمانی رخ می‌دهد که حرکتی‌ که گوش داخلی حس می‌کند با نوع حرکت واقعی متفاوت باشد. این وضعیت شایعی است که معمولا در افرادی که با خودرو، قطار و هواپیما سفر می‌کنند، رخ می‌دهد. این بیماری معمولا از نوعی کسالت و سرگیجه آغاز می‌شود و به سرعت با حالاتی چون تهوع، استفراغ و تعریق همراه می‌شود.
 
چه کسانی در معرض این عارضه هستند؟
 
با وجود این که زنان باردار، افرادی که سابقه میگرن دارند و کودکان 2 تا 12 سال بیش از هر گروه دیگری مستعد ابتلا به بیماری حرکت هستند، همه افرادی که مسافرت می‌کنند و نیز افرادی که نسبت به حرکت حساس هستند، بیشتر در معرض خطر این عارضه قرار دارند.

در افرادی که با قایق و کشتی سفر می‌کنند، بیماری حرکت دریا رخ می‌دهد. از دیگر عوامل پرخطر می‌توان به ترس و اضطراب مسافرت، نوع مسافرت و نبود تهویه مناسب وسیله نقلیه اشاره کرد.
 
عوامل پدیدآورنده بیماری حرکت کدام‌ است؟
 
بیماری حرکت معمولا به دنبال ارسال سیگنال‌های پیچیده‌ای از چشم‌ها و گوش داخلی به مغز ایجاد می‌شود. اگر قادر به مشاهده حرکتی که بدن آن را احساس می‌کند، نیستید یا برعکس و اگر حرکتی را که چشم‌هایتان می‌بیند حس نمی‌کنید، مغز این سیگنال‌های آشفته را دریافت می‌کند و حالتی به نام بیماری حرکت ایجاد می‌کند. در واقع، علائم این بیماری از گوش داخلی و به دلیل تغییرات ایجاد شده در حس تعادل بدن ایجاد می‌شود.
 
علائم بیماری حرکت
 
علامت‌ها و نشانه‌های بیماری‌ حرکت معمولا با احساس حال‌ به هم خوردگی همراه با عرق سرد و سرگیجه آغاز می‌شود. برخی افراد رنگ پریده می‌شوند و ترشح بزاق دهانشان افزایش می‌یابد. در این میان، سردرد، خستگی، حالت تهوع و استفراغ نیز غالبا به‌دنبال علائم اولیه می‌آید.
 
چه راه‌های درمانی وجود دارد؟
 
درمان بیماری حرکت معمولا علاوه بر درمان‌های پزشکی، برخی تغییرات ساده در محیط را نیز شامل می‌شود. به عنوان مثال، نشستن کنار شیشه باز خودرو، استفاده از داروهای قابل دسترس و برای برخی افراد، استفاده از درمان‌های خانگی می‌تواند مؤثر باشد. ‌برخی مطالعات صورت گرفته، تأثیر مثبت درمان‌های خانگی را در کاهش علائم بیماری حرکت اثبات کرده‌ است.

به عنوان مثال، مصرف داروهای گیاهی مانند زنجبیل، نعنا و چای خانگی می‌تواند مؤثر باشد. عده‌ای هم به طب سوزنی واکنش مثبت نشان می‌دهند. در بسیاری از افراد نیز استفاده از داروهای شیمیایی از قبیل دیفن‌هیدرامین، سیکلیزین، پرومتازین، مکلیزین و دیمن‌هیدرینات مؤثر واقع می‌شود.

مصرف این داروها در شماری از مبتلایان به بیماری حرکت و نیز در موارد خفیف، علائم را بهبود می‌بخشد ولی در موارد شدید، استفاده از چسب‌های مخصوص توصیه می‌شود که در جلوگیری از بیماری حرکت مؤثر است.
 
چگونه از بروز این حالت جلوگیری کنیم؟
 
معمولا مصرف داروهایی که اشاره شد بویژه پیش از آغاز مسافرت و پیش از بروز هر گونه علامتی، تا حد زیادی از ایجاد علائم بیماری حرکت پیشگیری می‌کند. اما در این میان، انجام برخی کارهای ساده بدون مصرف دارو هم می‌تواند مانع از بروز بیماری حرکت شود.
 
• حدود 24 ساعت قبل از مسافرت غذای سبک میل کنید و از خوردن غذاهای چرب، پرادویه و سنگین و نیز مصرف الکل خودداری کنید زیرا باعث تشدید علائم بیماری حرکت می‌شود. همچنین پیش از سفر از مواد غذایی یا نوشیدنی‌هایی که به مزاجتان سازگار نیست استفاده نکنید.
 
• خودداری از قرار گرفتن در معرض بوی تند مواد غذایی مانع از حالت تهوع می‌شود.
 
• هنگام مسافرت نقطه‌ای از وسیله نقلیه را انتخاب کنید که کمترین حرکت را در شما القا کند. اگر مسافرت هوایی دارید، برای جلوگیری از بروز علائم بیماری حرکت، سعی کنید در صندلی‌های نزدیک به وسط و در نزدیکی بال‌های هواپیما بنشینید.
 
• اگر مسافرت دریایی دارید، سعی کنید روی عرشه و به سمت جلوی قایق یا کشتی و در کابین‌های پایین‌تر و نزدیک مرکز کشتی بنشینید. کابین‌های پایین‌تر نسبت به کابین‌های بالایی حرکت کمتری دارد.
 
• همیشه هنگام حرکت، مستقیم نگاه کنید و تا جایی که می‌توانید به خشکی یا افق خیره شوید. سر را ثابت نگه دارید و آن را به پشتی سر صندلی تکیه دهید.
 
• هرگز در هنگام حرکت در وسیله نقلیه، به عقب برنگردید و راستای پشت سر را نگاه نکنید.
 
• در داخل خودرو، صندلی جلویی را برای نشستن انتخاب کنید.
 
• اگر در معرض بیماری حرکتید ‌ و خود از شرایط‌‌تان مطلع هستید، در داخل وسیله نقلیه از خواندن کتاب و نگاه کردن به گوشی خودداری کنید.
 
• در داخل هواپیما، قطار و خودرو تهویه هوا یا پنجره را طوری تنظیم کنید که هوای تازه به صورتتان برخورد کند.
 
• از کشیدن سیگار خودداری کنید.
 
• در مسافرت از افرادی که سابقه بیماری حرکت دارند، دور باشید. حرف زدن درباره این بیماری و علائم آن، وضعیت را تشدید می‌کند.
 
• تنفس کوتاه، کم عمق و سریع می‌تواند باعث بروی علائم بیماری حرکت شود بنابراین، روی تنفس خود تمرکز و آن را عمیق و آهسته کنید.
 
برخی کمپانی‌ها مدعی شده‌اند دستبندها و نوارهایی ابداع کرده‌اند که با استفاده از فناوری طب فشاری عمل می‌کند و با اعمال فشار روی نقاطی خاص از بدن می‌تواند علائم بیماری حرکت را بهبود بخشد در نتیجه، حالت تهوع پیش از آن که سیگنال‌هایش به مغز برسد، از بین می‌رود. با وجود این که استفاده از چنین روش‌هایی ممکن است در عده‌ای مؤثر باشد و علائم بیماری را در آنها کاهش دهد، ولی تحقیقات صورت گرفته به طور کامل این فناوری را مورد تائید قرار نمی‌دهد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

تخم مرغ شانه ای نخرید!

تخم مرغ شانه ای نخرید!آنچه که در مورد بسته‌بندی تمام مواد غذایی وجود دارد، در مورد تخم‌مرغ از اهمیت بالاتری برخوردار است.

پوسته تخم‌مرغ، حداقل ۱۱ هزار منفذ دارد. از این‌رو، امکان خروج دی‌اکسید کربن از پوسته و ورود اکسیژن از طریق این منافذ به بافت تخم‌مرغ وجود دارد. به‌همین دلیل هم تخم‌مرغ‌های شانه‌ای و فله‌ای، بیشتر از تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی در معرض فساد و آلودگی قرار می‌گیرند.
 
آنچه که در تمام منابع علمی درباره نگهداری از تخم‌مرغ آمده، این است که تخم‌مرغ باید در یخچال نگهداری شود اما مراکز عمده پخش تخم‌مرغ مانند میادین میوه‌وتره‌بار که تخم‌مرغ آنها برای مدت زمان طولانی باقی نمی‌ماند، می‌توانند این محصول را به‌مدت کوتاهی در دمای ۱۲-۱۰ درجه سانتی‌گراد در محیط هم نگهداری کنند.
 
به‌طور کلی، هریک روز نگهداری تخم‌مرغ در دمای محیط، معادل نگهداری آن به‌مدت یک هفته در یخچال است. به‌عبارت ساده‌تر، نگه داشتن این محصول در فضای محیط، به‌شدت باعث کاهش عمر ماندگاری آن می‌شود. تازه این مساله، تنها در مورد تخم‌مرغ‌هایی با پوسته‌های کاملا سالم مطرح است و تخم‌مرغ‌هایی با پوسته‌های ترک‌دار، شکسته و نوک‌زده را شامل نمی‌شود.
 
به‌طور حتم، آنچه که در مورد بسته‌بندی تمام مواد غذایی وجود دارد، در مورد تخم‌مرغ از اهمیت بالاتری برخوردار است. پوسته تخم‌مرغ، حداقل ۱۱ هزار منفذ دارد. از این‌رو، امکان خروج دی‌اکسید کربن از پوسته و ورود اکسیژن از طریق این منافذ به بافت تخم‌مرغ وجود دارد. به‌همین دلیل هم تخم‌مرغ‌های شانه‌ای و فله‌ای، بیشتر از تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی در معرض فساد و آلودگی قرار می‌گیرند. درضمن خرید تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی این امکان را به ما می‌دهد که عادت نادرست شستن تخم‌مرغ، پیش از قرار دادن آن داخل یخچال را از سرمان دور کنیم.
 
تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی، کاملا تمیز و بهداشتی هستند و گاهی نیازی به شستن، حتی قبل از مصرف هم ندارند. این در حالی است که پایین بودن بهداشت تخم‌مرغ‌های شانه‌ای و فله‌ای، باعث می‌شود برخی از افراد نتوانند آنها را بدون شستن، داخل یخچال بگذارند. این شستن‌ها می‌توانند باعث ورود آب به بافت تخم‌مرغ از طریق منفذهای پوستی آنها شوند و شانس فساد یا کپک زدن تخم‌مرغ را بالا ببرند.
 
بهتر است بدانید تمام مقررات و کنترل‌های بهداشتی در مراکز بسته‌بندی روی تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده انجام می‌گیرد و تخم‌مرغ‌های معیوب یا مساله‌دار از تخم‌مرغ‌های سالم، جدا خواهند شد. این در حالی است که معمولا تخم‌مرغ‌های شانه‌ای و فله‌ای به‌طور مستقیم از مرغداری به فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی فرستاده می‌شوند و علاوه بر اینکه هیچ کنترل بهداشتی‌ای روی آنها صورت نمی‌گیرد، تاریخ مصرف مشخصی هم ندارند.
 
این تخم‌مرغ‌ها در صورت تاریخ‌دار بودن، باز هم مورد تایید نیستند چون تاریخ تولید و مصرفشان بدون نظارت در مرغداری‌ها خورده شده و به‌دلیل اینکه نام و نشان تولیدکننده روی آنها وجود ندارد، امکان رهگیری تخم‌مرغ‌های ناسالم فله‌ای یا شانه‌ای وجود نخواهد داشت.
 
برخی از تخم‌مرغ‌ها در بسته‌بندی‌های فومی یا مقوایی و برخی از آنها هم در بسته‌بندی‌های تلقی عرضه می‌شوند. برخی ترجیح می‌دهند محصول‌های انتخابی خود را قبل از خرید ببینند و از سلامتش مطمئن شوند. تفاوت بسته‌بندی‌ها، برای جلب نظر مخاطبانی با سلیقه‌های متفاوت است و تفاوتی در بهداشت یا سلامت محصول‌های موجود در آنها وجود ندارد.
 
ارزش تغذیه‌ای و کیفیت سفیده‌های تخم‌مرغ لیوانی، تفاوت معناداری با سفیده‌های معمولی ندارد. از آنجایی که این محصول، پاستوریزه می‌شود و در طول فرایند تولید آن، استانداردهای لازم برای پیشگیری از منعقد شدن پروتئین تخم‌مرغ رعایت می‌شوند، افت کیفیت در ارزش تغذیه‌ای این محصول جدید رخ نمی‌دهد و اگر افت کیفیتی هم باشد، کمتر از ۱۰ درصد خواهد بود که این میزان،
به‌هیچ عنوان معنادار نخواهد بود.
 
سفیده‌های تخم‌مرغ لیوانی هم باید مانند تخم‌مرغ‌های کامل، داخل یخچال نگهداری شوند. نگهداری این محصول هم مانند تخم‌مرغ در دمای محیط یا فریزر، توصیه نمی‌شود. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

با چروک پوست خداحافظی کنید

ترکیب فوق با از بین بردن میکروب‌های اضافی بر روی پوست می‌تواند مانع خشک شدن پوست نیز بشود. البته این ترکیب برای درمان سرخی پوست، آکنه و زخم‌ها سطحی کارایی دارد.
پس از شستشوی پوست با روغن نارگیل و جوش شیرین برای همیشه با چروک و افتادگی پوست خداحافظی کنید.

با چروک پوست خداحافظی کنیدالبته این اتفاق در یک لحظه نمی‌افتد و باید کمی صبر داشته باشید. ترکیب جوش شیرین و روغن نارگیل می‌تواند در درمان طبیعی منافذ پوست و همچنین جوش سرسیاه و آکنه به کمک شما بیاید.
 
علاوه بر آن، ترکیب فوق با از بین بردن میکروب‌های اضافی بر روی پوست می‌تواند مانع خشک شدن پوست نیز بشود. البته این ترکیب برای درمان سرخی پوست، آکنه و زخم‌ها سطحی کارایی دارد.
 
این ترکیب حاوی دو ماده مفید است: جوش شیرین و روغن نارگیل. جوش شیرین (سدیم بی‌کربنات) ماده‌ای قدرتمند بوده و در موارد زیادی استفاده می‌شود. یکی از استفاده‌های جوش شیرین در تهیه انواع نان است. علاوه بر این موارد، سدیم بی‌کربنات در تولید محصولات آرایشی (مو، دندان و پوست) هم استفاده می‌شود.
 
جوش شیرین در درمان آکنه نیز کارکرد دارد، زیرا میزان پی.اچ. پوست را متعادل می‌کند (یکی از عوامل بروز آکنه، به هم خوردن تعادل پی.اچ. پوست است).
 
از طرف دیگر، روغن نارگیل خواص درمانی، ضد باکتریایی و رطوبتی دارد که می‌تواند پوست را به بهترین حالت ممکن آرام کند.
 
ترکیب جوش شیرین و روغن نارگیل:

یک قاشق چایخوری جوش شیرین بدون آلومینیوم
دو قاشق چایخوری روغن نارگیل طبیعی
 
طرز تهیه:

جوش شیرین و روغن نارگیل را درون ظرفی ریخته و آن‌ها را خوب هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. سپس ترکیب به دست آمده را روی پوست مالانده و آن را به آرامی ماساژ دهید. سپس اجازه دهید تا ترکیب 5 دقیقه بر روی پوست باقی بماند.
 
سپس پوستتان را با آب گرم شسته و آن را دوباره کمی ماساژ دهید. روغن نارگیل پوست را کاملا مربوط می‌کند، بنابراین نیازی نیست تا از پماد مرطوب‌کننده پوست استفاده کنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

موی مشکی با پوست سیب زمینی!

موی مشکی با پوست سیب زمینی!استفاده از رنگ موهای شیمیایی یا گیاهی برای از بین بردن سفیدی موها علاوه بر اینکه موقتی است سبب آسیب به مو و پوست سر می‌شود.

بهترین روش برای از بین بردن موهای سفید و جلوگیری از سفید شدن موها استفاده از روش‌های طبیعی و خانگی و در عین حال ارزان قیمت است.
 
یکی از قطعی‌ترین و ارزان‌ترین و در عین حال موثرترین روش برای از بین بردن موهای سفید استفاده از سیب زمینی است. برای این کار کافی است  سیب زمینی را پوست بکنید و پوست آن‌ها را در 2 لیوان آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و زیر گاز را خاموش کنید و به مدت 5 دقیقه آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
 
آن را در کاسه‌ای بریزید و برای خوشبو کردن آن چند قطره روغن یا اسانس رزماری یا اسطوخودوس در آن بریزید. سپس مانند همیشه موهایتان را شست‌وشو دهید و آن ترکیب را بر سرتان بریزید و سر و موهایتان را با آن ماساژ دهید؛ خواهید دید که موهای سفیدتان ناپدید می‌شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

جالب ترین کاربردهای جوش‌شیرین

جوش شیرین کاربردهای زیادی دارد که بسیاری افراد از آن بی‌خبر هستند و وقتش رسیده است که با فواید و کاربردهای این ماده معجزه‌آسا آشنا شوید.

جالب ترین کاربردهای جوش‌شیرینجوش شیرین ماده‌ای ارزان و بسیار مفید است و کاربردهای فراوانی دارد. نام تجاری جوش شیرین سدیم بیکربنات، نمک طبیعی و فرآوری‌شده است.

جوش شیرین در بدن سبب تعادل میزان اسیدی و قلیایی بودن بدن می‌شود و کربن دی‌اکسید را از بافت‌های بدن به سمت ریه‌ها می‌راند تا از طریق تنفس از بدن خارج شود. جوش شیرین سبب کاهش میزان اسیدی بودن بزاق دهان نیز می‌شود.
 
به طور کلی، جوش شیرین ماده‌ای غیر سمی، ارزان، ساینده‌ای ملایم، خنثی‌کننده بو و تمیزکننده آلودگی و چربی است.

در اینجا به برخی از جالب‌ترین کاربردهای جوش شیرین اشاره می‌کنیم:

- دوای ضد ترشی معده است.
- نوعی عطر طبیعی محسوب می‌شود.
- سلول‌های مرده را از روی پوست برطرف می‌کند.
- حساسیت‌ها و التهاب‌های پوستی را درمان می‌کند.
- دل‌درد و سوزش سر دل را التیام می‌بخشد.
- جای نیش حشرات را بهبود می‌بخشد.
- چربی‌ها و چسب‌ها را می‌زداید.
- هوا را تمیز می‌کند.
- نفس شما را تازه و خوش‌بو می‌کند.
- دندان‌های شما را برق می‌اندازد.
- بوی بد موجود در سرویس‌های بهداشتی را برطرف می‌کند.
- سبب می‌شود گل‌ها مدت زمان بیشتری تازه بمانند.
- مورچه‌ها را فراری می‌دهد.
- بهترین ماده برای تمیز کردن لکه‌های لباس‌ها است.
- تمیزکننده‌ای عالی برای مایکروویو و ماشین لباس‌شویی است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

خواص جادویی "بامیه"

«بامیه» می‌تواند در درمان دیابت، آسم، کلسترول و بیماری‌های کلیوی نقص موثری داشته باشد. این گیاه جادویی که متعلق به شمال شرق آفریقا است، برای بدن بسیار مفید است.
 
خواص جادویی همان‌طور که گفتیم می‌توان با کمک بامیه به جنگ با دیابت، آسم، کلسترول و بیماری‌های کلیوی رفت. بامیه سرشار از مواد مغذی است که هر یک از آن‌ها برای سلامت بدن ضروری است.
 
یک فنجان بامیه معادل 21 گرم ویتامین سی، دو گرم پروتئین، 60 میلی‌گرم منیزیم، 299 میلی‌گرم پتاسیم، سه گرم فیبر غذایی، 33 کالری، 7.6 گرم کربوهیدرات، حدود 80 میکروگرم اسید فولیک و حدود 0.2 گرم چربی دارد.
 
تمام قسمت‌های گیاه بامیه قابل مصرف است. علاوه بر خود بامیه، برگ‌های آن نیز خوراکی است و شما می‌توانید آن را به صورت خام در سالاد و یا پخته مانند چغندر مصرف کنید.
 
فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون كمک می‌كند. بامیه همچنین سرعت جذب قند را كاهش می‌دهد، بنابراین بامیه برای دیابتی‌ها بسیار مفید است. از طرف دیگر، موسیلاژ (نوعی فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آن را كاهش می‌دهد و باعث دفع سموم از بدن می‌شود. اثر بامیه در كاهش كلسترول و پروفایل لیپیدی خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه می‌شود.
 
خواص کلی بامیه بدین ترتیب است:
 
- تقویت دستگاه ایمنی بدن
- کاهش کلسترول
- کمک به درمان آسم
- جلوگیری از دیابت
- کاهش گلوکز جذب شده از غذا
- جلوگیری از بیماری‌های کلیوی
 
بنابراین می‌توانید به طرق مختلف از خواص جادویی بامیه بهره‌مند شوید. یکی از روش‌ها این است که دو سر چند بامیه را زده و پس از خرد کردن، آن‌ها را داخل یک لیوان آب بیندازید. اجازه دهید تا بامیه یک شب داخل آب باقی بماند. صبح روز بعد و نیم ساعت پیش از صبحانه، آن ترکیب آب و بامیه را سر بکشید. البته پختن بامیه نیز روشی متداول برای مصرف این گیاه مقوی و جادویی است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

برنج واقعا شکمتان را چاق می کند

اگر شما یک بشقاب برنج بخورید و پشت کامپیوتر بنشینید، عضلاتتان محروم از گلوکز نخواهند ماند، بلکه گلوکز وارد سلول‌های عضله می‌شوند تا ذخیره گردند و همچنین به عنوان چربی هم انبار می‌شوند.
فرهنگ‌های آسیایی باستانی قرن‌هاست که برنج می‌خورند و قاره آسیا امروزه هم حدوداً 90 درصد برنج دنیا را مصرف می‌کند. با این حال، مصرف برنج در سایر قسمت‌های دنیا مانند آمریکا، اتحادیه اروپا و آفریقا نیز رو به افزایش است.

برنج واقعا شکمتان را چاق می کندبرنج سفید منبع متراکم کربوهیدرات‌ها بوده و پروتئین و چربی اندکی دارد. برنج سفید را کربوهیدرات تصفیه شده‌ای می‌دانند که گلایسمی بالایی دارد یعنی فوراً بعد از خوردن، قندخون را افزایش می‌دهد.

مصرف برنج سفید موجب افزایش چربی شکم، ریسک دیابت نوع دوم و سندرم متابولیک می‌شود. با این وجود، بیشتر ملل آسیایی که برنج فراوانی می‌خورند، درصد پایین‌تری از آمار چاقی و بیماری های قلبی و ... را به خود اختصاص می‌دهند.
 
هرچند مصرف برنج سفید ممکن است خطر دیابت، اضافه وزن و یا سایر مشکلات را بالا ببرد اما سؤال اصلی این است که چقدر برنج می‌خورید، تغذیه شما شامل چه چیزهای دیگری می‌شود، و چه اندازه ورزش می‌کنید.
 
چربی شکم و اضافه وزن
 
خوردن غذاهایی مانند برنج سفید یا نان سفید بلافاصله بعد از خوردن، قند خون را افزایش می‌دهند. وقتی قند خون بالا می‌رود، انسولین از پانکراس ترشح می‌شود. وظیفه انسولین گرفتن گلوکز از جریان خون و آوردن آن به درون سلول‌های بدن به منظور انرژی یا ذخیره است.
 
اگر از تمرین و ورزشی سخت و خسته کننده برگشته‌اید که ساعت ها هم طول کشیده، بدن شما اندوخته گلوکز کمی دارد. خوردن غذاهایی با گلیسمی بالا مثل برنج بعد از ورزش می‌تواند به افزایش ذخیره گلوکز در عضلات که به آن گلیکوژن می‌گویند، کمک نماید.

اگر شما یک بشقاب برنج بخورید و پشت کامپیوتر بنشینید، عضلاتتان محروم از گلوکز نخواهند ماند، بلکه گلوکز وارد سلول‌های عضله می‌شوند تا ذخیره گردند و همچنین به عنوان چربی هم انبار می‌شوند.
 
خوردن مقادیر زیاد از غذاهای پرکربوهیدرات، ترشح انسولین را افزایش می‌دهد. انسولین، ذخیره گلوکز و همچنین اندوخته چربی را بیشتر می‌کند. بنابراین، خوردن غذایی پر از کربوهیدرات‌های تصفیه شده که ترشح انسولین را افزایش می‌دهند می‌تواند ذخیره چربی را هم افزایش دهد.
 
مطالعه‌ای که توسط موسسه ملی قلب و ریه انجام شد، تغذیه حدوداً 3000 مرد و زن را بررسی کرده و توزیع چربی آن‌ها را ارزیابی کرد. محققان دریافتند افرادی که در روز سه وعده یا بیشتر از غلات سبوس‌دار تغذیه می‌کنند و کمتر از یک وعده کربوهیدرات تصفیه شده مثل برنج سفید می‌خورند، چربی شکمشان به اندازه چشمگیری کمتر از آن هایی است که بیشتر از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مصرف می‌نمایند. به طور کلی، خوردن غلات سبوس‌دار به جای کربوهیدرات‌های تصفیه شده توصیه می‌شود.
 
برای مثال، خوردن برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید پیشنهاد بسیار خوبی است. پژوهشگران در این مطالعه به این نکته اشاره کردند که جایگزینی کربوهیدرات‌های تصفیه شده با غلات سبوس‌دار می‌تواند به تنظیم وزن و سایر مسائل مربوط به سلامتی کمک کند.
 
خطر دیابت
 
مطالعه‌ای که در سال 2010 انجام شد نشان داد جایگزینی برنج قهوه‌ای با برنج سفید می‌تواند به کاهش ریسک دیابت نوع دوم کمک کند. به طور کلی، برنج قهوه‌ای، به اندازه برنج سفید، میزان قند خون را افزایش نمی‌دهد. بنابراین، بعد از خوردن برنج قهوه‌ای، انسولین کمتری برای ترشح شدن لازم است که این به کاهش ریسک دیابت نوع دوم کمک می‌نماید.
 
تحقیقی هم که در سال 2012 صورت گرفت نشان داد خوردن مقدار زیاد برنج سفید منجر به افزایش ریسک دیابت نوع دوم مخصوصاً در میان جمعیت آسیایی‌ها شده است.
 
سندرم متابولیک
 
بنا به اعلام انجمن قلب آمریکا، حدود یک سوم بزرگسالان در ایالات متحده مبتلا به سندرم متابولیک هستند. عواملی که سبب بروز این مشکل می‌شوند شامل چاقی شکمی، میزان بالای تری گلیسیرید، کم بودن کلسترول خوب یا HDL، فشار خون بالا و بالا بودن قند خون ناشتا. اگر کسی سه عامل از این پنج ریسک فاکتور را داشته باشد، مبتلا به سندرم متابولیک است.
 
تحقیقی که در سال 2014 انجام شد دریافت که خوردن مقادیر زیاد از برنج سفید باعث افزایش ریسک سندرم متابولیک شده است.
 
محققان دریافتند آن‌هایی که در این آزمایش شرکت داشته و بیشتر از بقیه برنج سفید می‌خوردند، میزان کلسترول خوبشان هم پایین‌تر از بقیه بوده است و همچنین فشار خون و تری گلیسیرید بالایی داشتند.
 
رژیم غذایی آسیایی‌ها چه تفاوتی دارد؟
 
اگر برنج سفید ریسک چربی شکم، دیابت نوع دوم و سندرم متابولیک را افزایش می‌دهد، پس چرا رژیم غذایی آسیایی با این که شامل مقدار چشمگیری برنج سفید نیز هست، این سه خطر را ندارد؟
این رژیم غذایی و سبک زندگی شامل تعادل در تغذیه و دست از خوردن کشیدن به محض احساس سیری هم می‌شود، نه این که تا خرخره بخورند! یک رژیم آسیایی سنتی پر از میوه‌جات، سبزی‌جات، چای سبز و البته همراه با سبک زندگی بسیار فعال می‌باشد.
 
بله، یک رژیم غذایی سنتی آسیایی برنج سفید هم دارد، اما سایر فاکتورهای موجود در شیوه زندگی آن‌ها تأثیر بسیار زیادی روی سلامتشان دارد. از زمانی که ملل آسیایی تمایل به تغذیه غربی پیدا کرده‌اند، میزان چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم در آن‌ها در حال افزایش است.
 
نتیجه‌گیری: چقدر برنج بخوریم؟
 
برنج سفید می‌تواند بخشی از سبک زندگی سالم باشد، مثل چیزی که در رژیم غذایی سنتی آسیایی می‌بینیم. با این وجود، مابقی تغذیه شما و نحوه زندگی‌تان تأثیر بزرگی روی سلامتتان دارد. اگر به یکجانشینی عادت دارید، خوردن میزان زیادی از برنج و سایر کربوهیدرات‌های تصفیه شده، باعث می‌شود به بدنتان بیشتر از نیازش کربوهیدرات برسانید. این اتفاق می‌تواند موجب افزایش ریسک وزن گیری در ناحیه شکمتان شود، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را بالا ببرد و حتی مبتلا به سندرم متابولیک شوید.
 
در کنار یک وعده غذایی سالم که حاوی مقدار متعادلی پروتئین و چربی است، یک ظرف کوچک برنج بخورید، سبک زندگی فعال داشته باشید و زمان نشستن‌های‌تان را محدود کنید.
 
اگر برنج خوردن را دوست دارید و از آن لذت می‌‌برید، سعی کنید سایر فرم‌های آن را امتحان کنید مثل برنج قهوه‌ای. همچنین خوب است در مورد نوع برنجی که می‌خورید و سالم بودن منبع آن مطمئن شوید. بعضی از انواع برنج، بیشتر از حد مجاز آرسنیک دارند.
 
درست مانند سایر گروه‌های غذایی، به جای این که فقط از یک نوع غله تغذیه کنید، بهتر است از انواع گوناگون و متنوع غلات سبوس‌دار مصرف نمایید تا از بیشترین فواید آن‌ها برای سلامتی بهره‌مند شوید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

در فصل بهار چی بخوریم؟

آمدن بهار و گرم شدن آب و هوا بسیاری از فرصتها را برای دسترسی به مواد غذایی پرطراوت تر در اختیار شما قرار می دهد.
 
در فصل بهار چی بخوریم؟انتخاب های غذایی در این فصل علی رغم این که متنوع تر از فصول پاییز و زمستان است، می تواند اثرات مثبت و منفی بر روی دستگاه گوارش شما داشته باشد.
 
در اینجا برخی از انتخاب های غذایی مخصوص فصل بهار که برای دستگاه گوارش مفید و یا زیان آور هستند، معرفی شده اند:
 
ماست: ماست یک غذای ایده آل برای فصل بهار است. همچنین میان وعده ای مفید برای افزایش باکتری های خوب در روده محسوب می شود که به فرایند هضم در دستگاه گوارش کمک می کند و تقویت سیستم ایمنی بدن را نیز به دنبال دارد. ماست های پروبیوتیک همچنین به بهبود عملکرد روده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده می انجامد.
 
ماهی قزل آلا: ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند منجر به کاهش التهاب در دستگاه گوارش شود. بررسی های بالینی در سال 2014 میلادی نشان داد که امگا 3 موجود در ماهی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو منجر به کاهش علائم این بیماری می شود. اگر طرفدار ماهی نیستید، می توانید گردو و بذر کتان را جایگزین آن کنید.
 
مارچوبه: مارچوبه حاوی مواد مغذی غنی از پروبیوتیک است و می تواند به ترویج سلامت دستگاه گوارش کمک کند. مصرف مارچوبه احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ‌های روده‌ ای مانند سرطان روده، بیماری ‌های التهابی روده، آلرژی و... را می‌ کاهد. یکی از پروبیوتیک‌ های بسیار مهم اینولین است که از پلی ‌فروکتان ‌ها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین محسوب می شود.
 
نوشیدنی های گازدار: اگرچه مصرف این نوشیدنی ها در هوای گرم خوشایند است اما می تواند به شدت دستگاه گوارش شما را تخریب کند. نوشابه های گازدار اغلب حاوی اسید فسفریک و قند تصفیه شده سفید است که منجر به کشته شدن باکتری های خوب روده می شود ضمن این که سوزش معده را نیز به همراه دارد. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر که از این نوشابه ها استفاده می کنند، تشدید علائم را به وضوح تجربه خواهند کرد.
 
هات داگ: اگرچه یک میان وعده مورد علاقه است اما سوسیس ها حاوی نیترات هستند که می تواند منجر به کشتن باکتری لاکتوباسیلوس مفید در دستگاه گوارش شوند. مصرف درازمدت هات داگ با ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی نیز ارتباط دارد.
 
الکل: اکثر ما می دانیم که نوشیدن الکل می تواند به سرعت منجر به بیمار شدن معده شود. اما الکل یک آسیب دیگر هم به دستگاه گوارش وارد می کند و آن ایجاد آسیب کبدی و ایجاد تغییرات مضر در باکتری های مفید روده است.
 
نخودفرنگی: نخودفرنگی ‏ها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. پورین ‏ها به طور معمول در بدن انسان و حیوانات و گیاهان یافت می ‏شوند. دریافت زیاد این ماده در برخی افراد، مشکلاتی را به ‏وجود آورد. از آنجایی که پورین می‏ تواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن می‏تواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود.

کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که کلیه های شان سنگ ‏های اسید اوریکی می ‏سازد، به دریافت زیاد پورین حساس هستند. به همین دلیل این اشخاص باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخودفرنگی، پرهیز کنند.
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 107
    • بازدید دیروز: 14
    • بازدید کل: 649108