Loading...

اکثر افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی

اکثر افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی

خرما و عسل برای دیابتی ها مناسب نیست

خرما و عسل برای دیابتی ها مناسب نیستفواید سرشار برخی مواد غذایی نظیر خرما و عسل برای سلامتی انسان باعث به وجود آمدن برخی پیش‌زمینه‌های ذهنی اشتباه در مورد این قبیل خوراکی‌ها در طول زمان شده است. مدت‌هاست این تصور میان عوام وجود دارد که خرما و عسل برای افراد دیابتی مناسب است و قند خون این بیماران را افزایش نمی‌دهد. اما یک کارشناس تغذیه و فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم معتقد است که این باور صحت ندارد و از اساس اشتباه است.
 
سید بهمن قادریان با بیان اینکه عسل و خرما قند خون را به شدت افزایش می‌دهند، تصریح کرد: «بنابراین افراد دیابتی باید مصرف این مواد غذایی را کاهش دهند.» وی با تاکیدبر اینکه بیماران دیابتی حتماً باید برای کنترل کردن قند خون، از مصرف شکر، بیسکویت، کیک، آبمیوه و نوشابه پرهیز کنند، تصریح کرد: «این بیماران باید در رژیم غذایی خود بیشتر از مواد غذایی فیبردارهمچون سبزیجات، ماهی، لبنیات کم چرب و حبوبات استفاده کنند.» 
 
قادریان با اشاره به اینکه قند موجود در مواد غذایی شامل نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی، مقدار قندخون را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: «لذا توصیه می‌شود بیماران دیابتی در رژیم غذایی خود از سبزیجات، ماهی، لبنیات کم چرب و حبوبات بیشتر از سایر مواد غذایی استفاده کنند.»
 
وی در پایان اضافه کرد: «این بیماران باید زیر نظر پزشک معالج خود دارو مصرف کنند و بدون نظر پزشک نیز از داروهای گیاهی موجود در عطاری‌ها استفاده نکنند.»

منبع: سلامانه
 
 

بیماری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند

بیماری هایی که باعث بوی بد دهان می شوندوقتی بوی بد دهان مزمن و همیشگی می شود، بدون شک پای مشکلی حاد در میان است و ممکن است نشان دهنده یک بیماری نهفته باشد، بیماری که شما تا به حال متوجه آن نشده اید.

همه از بوی بدن دهان گریزانند، اما این مشکلی است که وجود دارد و ممکن است در یک برهه زمانی، گریبان گیر هر یک از ما بشود. معمولا بعد از بیدار شدن از خواب و یا بویژه بعد از خوردن غذاهای سیردار، بوی بد دهان به سراغ شما خواهد آمد. اغلب اوقات حتی شستشوی دهان و یا مکیدن آب نبات نعنایی نیز افاقه نخواهد کرد.

وقتی بوی بد دهان مزمن و همیشگی می شود، بدون شک پای مسأله ای حاد در میان است و احتمالا نشان دهنده پوسیدگی دندان ها می باشد. نفس بدبو ممکن است نشان دهنده یک بیماری نهفته باشد، بیماری که شما تا به حال متوجه آن نشده اید.

در ادامه به 10 نوع بیماری که موجب بوی بد دهان می شوند، اشاره می کنیم:

عفونت مجاری تنفسی

اگر احیانا ویروس سرماخوردگی وارد بدن شما شده است، دقت کنید که عدم معالجه صحیح این بیماری، به مرور زمان منجر به شکل گیری برونشیت و سینوزیت می شود. اگر بافت های سینوسی، شش ها و گلو متورم و عفونی شوند، امکان تجمع و تکثیر را برای باکتری ها و مخاط های بودار فراهم می سازند و در نتیجه منجر به بوی بد دهان می شوند.

دیابت

مطالعات دانشمندان نشان می دهد که میان عدم تعادل قند خون و بوی بد مزمن دهان، ارتباط مستقیمی وجود دارد. وقتی نفس فردی، بویی اسیدی و بویی شبیه به میوه می دهد، پزشکان تشخیص بیماری اسیدوکتوز (افزایش شدید قند خون) را می دهند. این بیماری در میان افراد دیابتی بسیار شایع است.

اگر نفس شما بوی ماهی می دهد، در حالیکه اصلا ماهی میل نکرده اید، این احتمال وجود دارد که دچار مشکلات کلیوی شده باشید

وقتی سطح انسولین خون نامتناسب و نامتعادل می شود، بدن ناگهان کتون های اسیدی دفع می کند. عدم معالجه صحیح اسیدوکتوز، ممکن است منجر به کمای دیابتی شود و حتی خطر مرگ را در پی داشته باشد.

چاقی مفرط

تحقیقات پزشکی نشان می دهد که میان بوی بد دهان و فرآیند چاقی، رابطه ای مستقیم وجود دارد، چون معمولا در چاقی مفرط، پای رژیم هایی که حاوی پروتئین و مواد لبنی بالایی هستند، در میان است و این مواد هم غلظت های اسیدهای آمینه را به بالاترین حد خود می رسانند و در نتیجه باکتری های بد بو در دهان افزایش می یابند.

مصرف الکل

مصرف الکل، بدن را با کم آبی مواجه می کند. به همین دلیل معمولا روز بعد از مصرف، سردرد شدیدی به سراغ فرد می آید. در حقیقت الکل مثل یک ماده ادرار آور عمل می کند و آب بدن را خارج می سازد و در نتیجه دهان، به شکل ناراحت کننده ای خشک و بد بو می شود.

رفلاکس معده

مشکلات گوارشی و بیماری های معده، معمولا باعث بدبویی دهان می شوند. در حقیقت مجموعه ای از مشکلات، از جمله ریفلاکس معده و رفلاکس دستگاه گوارش، امکان گوارش صحیح و کارآمد غذاها را از بین می برند، در نتیجه مواد غذایی در معده باقی می مانند و در همانجا تجزیه می شوند. در نهایت فرد یا دچار سوء هاضمه می شود، یا غذای بلعیده شده را بالا می آورد و یا به بوی بد دهان دچار می شود.

زخم معده

یکی از بیماری های گوارشی دردناک، زخم معده است که باعث بوی بد دهان می شود. محققان پزشکی معتقدند همان باکتری هایی که منجر به پیشرفت زخم های معده می شوند، بوی بد و مزمن دهان را نیز به همراه دارند.

بیماری کلیوی

اگر نفس شما بوی ماهی می دهد، در حالیکه اصلا ماهی میل نکرده اید، این احتمال وجود دارد که دچار مشکلات کلیوی شده باشید. در حقیقت کلیه ها، ترکیبات شیمیایی و سمی بدن را کنترل و تصفیه می کنند و بصورت ادرار از بدن خارج می سازند. هنگامی که این اعضاء آسیب می بینند، کارایی خود را در دفع مواد مذکور از دست می دهند و در نتیجه ممکن است بوی بد ماهی و یا آمونیاک از نفس فرد متصاعد شود. تمام این نشانه ها بیانگر نارسایی یا بیماری کلیوی است.

سرطان ریه

بوی بد دهان یا همان نفس بدبو به آسیب شناسان کمک می کند تا سرطان ریه را سریع تر تشخیص دهند. در حقیقت در تشخیص سرطان ریه، نفس بد بو راهکاری است که می تواند جایگزین تکه برداری های پر هزینه و نیز سونوگرافی های متعدد شود.

پزشک دهان مریض را به کمک یک اسکنر معاینه می کند و با استفاده از یک بینی الکترونیکیِ از پیش تعبیه شده، مراحل بررسی را ادامه می دهد. این وسیله ترکیبات ارگانیکِ فرار و قابل تبخیر موجود در نفس بیمار را تشخیص می دهد.

آپنه خواب یا قطع موقتی تنفس در خواب

همه ما در بوی بد صبحگاهی دهانمان مقصر هستیم. اگر شما با دهان باز بخوابید، تولید بزاق یا آب دهان متوقف می شود و همین قضیه منجر به تولید باکتری ها و نفس بسیار بد بوی دهان خواهد شد. به همین دلیل وقتی دچار آپنه خواب می شوید، از طریق دهان نفس می کشید و ناخودآگاه موجبات بوی بد دهانتان را فراهم می سازید.

بیماری های قلبی عروقی

آیا تا بحال این نکته را می دانستید که معاینه ساده نفس یک فرد می تواند راهی برای تشخیص بیماری قلبی وی باشد؟ به نظر می رسد نمونه برداری از نفس افراد می تواند بیماری های قلبی عروقی بسیاری را مشخص سازد. از میان این بیماری ها می توان به نارسایی قلبی اشاره کرد.

منبع: تبیان
 
 

خستگی هم باعث چاقی می شود

خستگی هم باعث چاقی می شوداکثر افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی مبتلا به عدم تحرک هستند و اغلب مواد غذایی و نوشیدنی های پرکالری دریافت می کنند. اما در این میان مواردی نیز وجود دارد که افزایش وزن بنا به شرایط پزشکی مختلف ایجاد می شود و ربطی به پرخوری و عدم تحرک ندارد.
 
برخی از این شرایط پزشکی شناخته شده هستند از قبیل کم کاری تیروئید، درمان های دیابت، سالمندی، درمان با استروئید، سندرم کوشینگ و ....
 
کم کاری تیروئید:
بدان معنی است که غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند و متابولیسم بدن دچار اشکال است. اگرچه کم کاری تیروئید در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد و هر دو جنس را گرفتار کند، اما شایع ترین این اتفاق در زنان مسن است و اضافه وزن را در آنها به دنبال دارد. این وضعیت معمولا با هورمون جایگزین روزانه به نام لووتیروکسین درمان می شود.
 
درمان دیابت:
افزایش وزن یک عارضه جانبی شایع برای افرادی است که جهت کنترل دیابت انسولین دریافت می کنند. البته بسیار مهم است که بدانید انسولین به خودی خود سبب افزایش وزن نمی گردد، بلکه به موازات تنظیم قند خون توسط این هورمون، چربی اضافه در بدن به علت مصرف غذای اضافی و یا دریافت مقادیر ناکافی انسولین خوراکی یا تزریقی، می تواند منجر به افزایش وزن گردد. خبر خوب آن است که با یک رژیم غذایی متعادل به همراه فعالیت بدنی منظم، می توان از این عارضه جانبی یعنی افزایش وزن، جلوگیری نمود.
 
سالمندی:
مردم با رسیدن به سنین میانسالی و سالمندی مقدار متوسطی از عضلات خود را از دست می دهند و عمدتا به این دلیل که در این سنین کمتر فعال هستند. از دست دادن توده عضلانی به این معنی است که شما کالری کمتری را می سوزانید. اگر میزان دریافت مواد خوراکی به اندازه قبل باشد و از نظر جسمی کمتر فعال باشید، این روند منجر به افزایش وزن می شود. برای کاهش از دست رفتن عضلات باید فعال بمانید و سعی کنید تمرینات تقویت عضلات را به طور مرتب انجام دهید.
 
درمان با استروئید:
کورتیکواستروئیدها، برای درمان بسیاری از شرایط پزشکی از جمله آسم، آرتریت و... استفاده می شوند. استفاده طولانی مدت از این داروها با افزایش اشتها در برخی افراد همراه است و منجر به اضافه وزن می گردد. البته این اضافه وزن به معنای توقف درمان با استروئیدها نیست بلکه باید با پزشک خود در مورد راه های کمک به کنترل وزن مشورت کنید.
 
سندرم کوشینگ:
این سندرم بسیار نادر است و یک در هر 50 هزار نفر را درگیر خود می کند. در این سندرم سطح بسیار بالایی از هورمون کورتیزول تولید می شود و در نتیجه استفاده بیش از حد از کورتیکواستروئیدها ایجاد شود. افزایش وزن یک علامت شایع این سندرم است. کورتیزول باعث تجمع چربی در سینه، صورت و اطراف معده می شود. بسته به علت، درمان این سندرم معمولا شامل کاهش یا قطع استفاده از داروهایی مانند استروئیدها است.
 
استرس و خلق و خوی کم:
افراد به گونه ای متفاوت به استرس، اضطراب و افسردگی پاسخ می دهند. برخی از افراد ممکن است وزن زیادی از دست بدهند در حالی که دیگران شاهد افزایش وزن باشند. در برخی افراد خوردن بیش از حد مواد غذایی یک مکانیسم مقابله با استرس است که می تواند منجر به یک سیکل معیوب و ابتلا به چاقی شود. اگر استرس دارید یا افسرده هستید، با پزشک خود در مورد درمان های دارویی و یا روان درمانی مشورت کنید. انتخاب ورزش یا سرگرمی، در طول روز می تواند کمک کننده باشد.
 
خستگی:
برخی مطالعات نشان داده اند افرادی که روزانه کمتر از هفت ساعت می خوابند، ممکن است بیشتر به اضافه وزن مبتلا شوند. علت این اتفاق مشخص نیست اما مشخص شده کسانی که احساس خستگی می کنند بیشتر به سمت تنقلات پرکالری می روند و آنهم برای نگه داشتن سطح انرژی در طول روز.
 
سندرم تخمدان پلی کیستیک:
این سندرم بسیار شایع است و علائم آن می تواند شامل دوره های نامنظم قاعدگی، مشکل در باردار شدن، موی اضافه در بدن و افزایش وزن باشد. زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب دارای سایز اضافه دور کمر هستند. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش، در برخی موارد دریافت داروهایی مانند اورلیستات می تواند برای مبتلایان کمک کننده باشد.

منبع: آوای سلامت
 
 
 

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود!

بعضی دونده ها، به این نتیجه می رسند که علی رغم کوششهای بسیار با دویدن، وزن کم نمی کنند و حتی برخی از آنها با مقداری اضافه وزن هم مواجه می شوند.
 
از آنجا که دویدن هزار کیلو کالری می سوزاند، مطمئنا راه سودمندی برای کاهش وزن محسوب می شود. اما بعضی دونده ها، به این نتیجه می رسند که علی رغم کوششهای بسیار با دویدن، وزن کم نمی کنند و حتی برخی از آنها با مقداری اضافه وزن هم مواجه می شوند.

اگر شما به قصد کاهش وزن یا تنها به امید ثابت ماندن وزنتان می دوید، سعی کنید از این اشتباهات اجتناب نمایید تا شاهد افزایش عدد ترازو نباشید!
 
اشتباه اول: صرف مواد خوراکی با کالری های بیش از حد نیاز

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود! 
حتی اگر در هفته چند دقیقه می دوید، اما بیش از کالری مصرفی خود نمی سوزانید، حتما قصد کاهش وزن ندارید! شاید شما نسبت به قبل از شروع ورزش هم گرسنه تر شوید و کالریهای بیش از نیاز دریافت کنید.

راهبردی که بسیاری از دوندگان آن را مفید می بینند، تقسیم کالریهای مصرفی در طول روز است. پنج یا شش وعده غذای کم حجم را امتحان کنید؛ بدین ترتیب حریص و پرخور نمی شوید.و مطمئن شوید غذاهای سالمی مانند میوه ها و غذاهای گیاهی میل می کنید؛ نه غذاهای کم ارزش که کالری بالایی دارند، شما را سیر نمی کنند و میتوانند موجب گرسنگی شوند.
 
همچنین بعد از دویدن، از وسوسه "می توانی از خودت پذیرایی کنی" با غذای پرچرب و دارای کالری بالا، پرهیز نمایید. برای اینکه پیشرفت خود را جشن بگیرید، یک پاداش غیر خوراکی مانند ماساژ یا یک دست لباس جدید مخصوص دویدن، انتخاب کنید.

خورد و خوراک خود را طوری برنامه ریزی کنید که، انتخاب وعده ها و میان وعده هایتان سنجیده تر و سالم تر باشد. بعضی دونده ها برای اینکه بدانند دقیقا چقدر کالری مصرف میکنند، ترجیح می دهند برنامه غذایی خود را از یک مجله تخصصی انتخاب کنند.
 
شما نیز باید از میزان دقیق کالری مورد نیاز روزانه خود مطلع باشید. دانستن میزان کالری مورد نیاز روزانه به شما کمک خواهد کرد که، تشخیص دهید تا رسیدن به یک کاهش 3500 کالری (معادل یک پوند) در هفته، چقدر فاصله دارید.

بنابراین اگر هفته ای 15 مایل می دوید؛ یعنی حدود 1500 کالری در هفته می سوزانید (با این فرض که هیچ ورزش دیگری انجام نمی دهید). برای رسیدن به یک کاهش 3500 کالری لازم است، هفته ای 2000 کالری دیگر یا روزانه حدود 280 کالری دیگر از دست بدهید تا در هفته یک پوند کم کرده باشید. اگر در حال جذب کالری به میزان مورد نظر خود یا حتی بیشتر از آن هستید، کاملا روشن است چرا شاهد کاهش وزن خود نیستید!
 
اشتباه دوم: مسافت کافی ندویدن

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود! 
اگر مدتی است در حال دویدن هستید و کاهش وزنی نداشته اید یا حتی وزنتان یکی دو پوند بیشتر شده است، احتمالا با افزایش مسافت هفتگی خود موفق تر خواهید بود.وقتی اقدام به کاهش وزن کرده اید، واقعا هیچ عدد جادویی مشخصی برای مسافت هفتگی دویدن وجود ندارد. در عین حال، هرچه کالری بیشتری از دست دهید، احتمال بیشتری برای کاهش وزن یا حداقل ثابت ماندن آن وجود دارد.
 
اداره ثبت بررسی کاهش وزن به عنوان یک گروه تحقیقاتی که درباره ی افراد موفق در کاهش وزن و ثابت نگه داشتن آن مطالعه می کند، تاکید دارد که برای کاهش موفقیت آمیز وزن، باید از طریق ورزش در هفته به طور ثابت 2800 کالری سوزاند.

از نظر دویدن، 2800 کالری برای یک دونده معمولی تقریبا معادل 28 مایل در هفته می باشد. این موضوع بدین معنی نیست که، شما مجبورید برای کاهش وزن، 20 مایل یا بیشتر از آن در هفته بدوید، اما اگر چنین کاری می کنید (یا برای تکمیل اثر دویدن ورزش دیگری انجام می دهید)، احتمالا موفق تر خواهید بود. 
 
اشتباه سوم: آشامیدن نوشیدنی های حاوی کالری بالا هنگام دویدن

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود! 
مساله دیگری که دونده ها خصوصا دونده های مسافت زیاد، مانند نیمه ماراتن یا ماراتن را با مشکل مواجه میکند، مصرف آشامیدنی های دارای کالری های بیش از حد است. شما به جز مواقعی که مسافتی طولانی را به مدت بیش از 90 دقیقه می دوید، به آشامیدن نوشیدنی ورزشی، هنگام دویدن یا بعد از آن احتیاجی ندارید.

چنانچه طولانی تر از میزان فوق می دوید، می توانید برای جبران الکترولیت های از دست رفته بدن، از نوشابه های ورزشی استفاده کنید. برای هیدراته ماندن بدن ( تنظیم آب بدن) هنگام دویدن و هیدراته شدن مجدد آن پس از دویدن، نوشیدن آب ساده مناسب است. اما وقتی نمی دوید، سعی کنید مصرف نوشابه های ورزشی، آب میوه ها و نوشابه های معمولی را محدود کنید؛ چون آن ها نیز بدون اینکه احساس سنگینی کنید، کالری زیادی وارد رژیم شما می کنند.
  
اشتباه چهارم: عدم تغییر در وضعیت دویدن

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود! 
اگر همیشه یک اندازه ثابت از مسافت را با سرعت یکسانی می دوید، بدنتان ممکن است قدری به آن وضعیت عادت کند. ماهیچه های شما همیشه با وظایفی که خودتان به آنها محول می کنید سازگاری پیدا می کنند. بنابراین اگر کمی انتظارات خود را بالا نبرید، پیشرفت زیادی نخواهید داشت. با تمرین، بدن شما در دویدن ورزیده تر می شود.

بنابراین اگر به روش سابق به دویدن خود ادامه دهید، ممکن است تدریجا کالری کمتری بسوزانید. به همین دلیل است که، بعضی از دوندگان تازه کار در ابتدا مقداری وزن کم می کنند و پس از آن پیشرفتی حاصل نمی شود (و یا حتی شاید چند پوندی وزن کاهش یافته خود را بازیابند).
 
اگر همیشه یکنواخت می دوید، توصیه می شود روش گامهای تلفیقی سرعت را حداقل یک نوبت در هفته به کار برید. می توانید حین گرم کردن بدن، اقدام به افزایش سرعت در یک مسافت یک مایلی کنید، آنگاه به مدت یک دقیقه سریعتر بدوید (طوری که تنفس سخت و هنوز تحت کنترل باشد) و سپس به مدت یک دقیقه با گامهای سبک تر بدوید. با این الگو تا 2 مایل پیش بروید، سپس 5 تا 10 دقیقه استراحت کنید. وقتی این الگو بیش از حد برایتان ساده شد، همیشه می توانید مدت زمان دوره های سرعت خود را بیشتر کنید یا در عوض، آن الگو را در یک زمین شیب دار تکرار کنید.
 
به خاطر داشته باشید که کاهش وزن، تنها با عدد ترازو سنجیده نمی شود. چنانچه شما از اشتباهات مذکور اجتناب کرده اید و تغذیه مناسبی داشته اید، اما هنوز با افزایش وزن مواجه هستید، خیلی هم به عدد ترازو اتکا نکنید. بسته به اینکه در چه زمانی از روز یا ماه، خود را وزن می کنیم، وزن ما متغیر خواهد بود.

بنابراین ممکن است این عدد، دقیق نباشد. همچنین ممکن است در اثر ورزش، وزن ماهیچه های نسبتا لاغرتر بدن که سنگین تر از چربی ها هستند، افزایش یابد. بنابراین به جز عدد ترازو، به معیارهای دیگری برای سنجش، از قبیل اندازه بودن لباس هایتان، احساسی که نسبت به ورزیدگی خود دارید، درصد چربی و یا ابعاد از دست رفته بدن، توجه نمایید.

و اگر واقعا قصد کاهش وزن دارید، سعی کنید صبور باشید و به خاطر داشته باشید که کاهش وزن توام با سلامتی، نیاز به زمان دارد.حتی اگر زیاد می دوید سعی کنید بیشتر از یک پوند در هفته، کاهش وزن نداشته باشید.
  
اشتباه پنجم: عدم تغییر در برنامه با وجود آسیب دیدگی

5 اشتباه در دویدن که باعث افزایش وزن می شود! 
بعضی از دونده ها وقتی دچار آسیب دیدگی می شوند و قادر به دویدن نیستند، همچنان به برنامه غذایی زمان تمرینات خود می پردازند. حتی برخی از آنها نسبت به زمان تمرینات نیز، بیشتر می خورند. چرا که آنها زمان آزاد خود را با رفت و آمد با دیگران و انجام کارهایی که همراه با استراحت و خوردن می باشد، سپری می کنند. بدین ترتیب بیشتر کالری های از دست رفته را جذب می کنند که، بی شک باعث افزایش وزن خواهد شد.

در اینجا راه هایی برای پیشگیری از آسیب دیدگی ارائه می گردد که، باعث می شود شما از افزایش وزن مربوط به دوره درمان به دور باشید.
 
توصیه می شود، تمرینات سخت را در تمرینات عادی خود ادغام نمایید. تمرینات بدنی پایه ای و اصلی، مخصوصا از این حیث که باعث پیشگیری از آسیب دیدگی می شوند، حائز اهمیت هستند. بسیاری از آسیب دیدگی های دوندگی، مخصوصا مشکلات مربوط به زانو و باسن، ناشی از ضعف ها و عدم تناسب ماهیچه هاست.

علایم هشداردهنده آسیب دیدگی ها را جدی بگیرید. اگر سعی کنید با درد خود کنار بیایید، ممکن است باعث شود آسیب دیدگی تان به مراتب بدتر شود. یکی دو روز استراحت، واقعا تاثیری بر تمرینات شما ندارد.از تمرینات خیلی زیاد یا زودهنگام، از دویدن با کفش های کهنه یا نامناسب و از سایر اشتباهات مربوط به دویدن که باعث آسیب دیدگی می شود، اجتناب کنید.
 
اگر شما برای رهایی از آسیب دیدگی به بهترین نحو عمل می کنید، ولی هنوز از عرصه تمرینات به دور هستید، با دکتر یا متخصص فیزیوتراپی خود درباره فعالیت های تمرینی متقابل(دو نفره) بی خطر که می توانید در طول دوره ی توان بخشی خود انجام دهید، صحبت کنید. وقتی که در وضعیت فراغت از دویدن قرار دارید، ممکن است هنوز روند کاهش وزن فعال باشد (و کالری بسوزانید). 
 
منبع: سیمرغ
 
 
 

بایدها و نبایدهای درمان یبوست

مصرف بیش از حد فیبر به یکباره، تحریک کننده است، اما عواقبی چون پف آلودگی، گاز معده و اسهال را در پی خواهد داشت. اگر در گذشته رابطه خوبی با فیبر نداشته اید، مکمل هایی مانند متاموسیل، سیتروسل یا فیبرکن را امتحان کنید.
دفعه بعد که خسته شدید، پف آلوده بودید، یا فشار کاری زیادی را تحمل کردید، این سوال را از خود بپرسید: آخرین باری که به حمام رفتید کی بوده است؟ ما فکر می کنیم علت همین است، نکته همین جاست.  

یبوست می تواند ریشه در فشار به ناحیه کمر در طول روز، خواب نا آرام شب، و حتی جوش های روزهای بعد داشته باشد. اما به خاطر داشته باشید که تمامی این موارد می تواند با کمک توصیه های تخصصی زیر برطرف گردد. توصیه هایی که با پیشگیری از مشکلات آتی، به شما آرامش خاطر می دهد.
  
به هیچ وجه وعده های غذایی را حذف نکنید
 
به گفته جوانا ای.پی.ویلسون، متخصص بیماری های معده و روده و استاد دانشگاه پزشکی دوک در دورهام، غذا خوردن واکنش هایی که موجب حرکت مواد غذایی به سمت روده می شود را تحریک می کند. تا زمانیکه چیزی حرکت نکند، شما پیش نخواهید رفت. با خوردن صبحانه نیازهای اولیه بدن خود را تامین کنید. تحقیقات نشان می دهند که خوردن صبحانه ای که دارای پروتئین است می تواند از مصرف قند که موجب افزایش وزن می شود جلوگیری کند.
  
مصرف فیبر را آرام آرام افزایش دهید
 
مصرف بیش از حد فیبر به یکباره، تحریک کننده است، اما عواقبی چون پف آلودگی، گاز معده و اسهال را در پی خواهد داشت. اگر در گذشته رابطه خوبی با فیبر نداشته اید، مکمل هایی مانند متاموسیل، سیتروسل یا فیبرکن را امتحان کنید. 
 
در مصرف سبوس صرفه جویی کنید
 
الین فیلدمن، استاد بازنشسته دانشکده پزشکی جورجیا می گوید فیبرمدفوع را شل می کند، اما مجبور نیستید که روزانه یک بسته پوسته سبوس استفاده کنید. مصرف روزانه سه نوبت سبزیجات، دو مرتبه میوه و مقداری نان گندم (نان سفید) می تواند کافی باشد. ریواس، کنگر فرنگی و مغزها همگی یبوست را متوقف می کنند. 
 
ملین های طبیعی را امتحان کنید
 
به گفته دکتر ویلسون، اگر در سفر هستید و از یبوست رنج می برید و نمی توانید به باشگاه بروید یا میوه و سبزیجات مصرف نمائید، شیاف گلیسیرن، شیر منیزی (طباشیر) یا آب آلو را امتحان کنید، حتی گاهی اوقات یک کاسه غذای آبکی گرم (مثل سوپ، که شامل سبزیجات، گوشت و حبوبات باشد) می تواند کمک کند تا روده سریعتر تخلیه گردد. 
 
یک فنجان قهوه بخورید
 
تحقیقات و گزارشات بسیاری حاکی از آن است که مصرف یک فنجان قهوه کافئین دار می تواند فعل و انفعالات روده ای را تحریک کند. مادامیکه متخصصان در حال بحث پیرامون چگونگی عملکرد جادویی قهوه هستند، اگر شما به آن وابسته هستید و مشکلی با کافئین ندارید، مصرف مقدار کمی از آن می تواند امتحان ارزشمندی باشد. 
 
آب زیاد مصرف کنید
 
رابین کارلست متخصص بیماری های معده و روده فارغ التحصیل از فیلادلفیا می گوید نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب سختی مدفوع را می گیرد.64 بطری کوچک لیموناد خالی را با آب پر کنید و روی میزتان بگذارید و سعی کنید تا آخر روز همه ی آنها را مصرف کنید.(64 اونس) 
 
دستشویی رفتن خود را برنامه ریزی کنید
 
صبح بیدار می شوید، شاید دوش می گیرید، صبحانه می خورید و به سرعت از خانه بیرون می روید. این برای شما شاید خوب باشد اما برای دستگاه گوارش شما خوب نیست. وقتی صبح صبحانه میل می کنید، مثل این است که به روده بزرگتان بیدارباش می زنید و سرویس های عمومی معمولا برای اینکه شما بتوانید زمان مناسبی را برای اجابت مزاج داشته باشید، مناسب نیستند.لطفا صبح ها زمان مناسبی را برای این کار درنظر بگیرید.معمولا روده شما حدود یک ساعت و نیم بعد از اولین وعده غذایی آمادگی خارج کردن محتویات خود را دارد. 
 
بنشینید و تقلا نکنید
 
فشار آوردن به خود، شما را از یبوست رها نخواهد کرد. در واقع حتی اوضاع را بدتر هم می کند. شما خودتان را در معرض خطر بواسیر پیشرفته یا پیش رفتگی بافت مقعدی قرار می دهید که بعنوان افتادگی مقعد نیز شناخته می شود.
  
پاها را بالا نگه دارید
 
به گفته ژاکلین ولف متخصص بیماری های روده و معده و استاد طب هاروارد، اگر مبتلا به یبوست هستید هنگامیکه در توالت نشسته اید پاهای خود را به کمک یک صندلی بالا نگه دارید بطوریکه زانوها خم باشند و زاویه مستقیمی با شکم داشته باشند، این حالت به شما کمک می کند تا دفع سریع تری داشته باشید. 
 
وقتی همه راه کارها بی تاثیر بود، فعالیت بدنی داشته باشید
 
متخصصان کاملا به دلیل آن واقف نیستند اما ورزش عملکرد شکم را تحریک می کند. پیاده روی، شنا یا انجام هر نوع تمرینات ایروبیک دیگر به مدت 30 دقیقه و سه بار در هفته می تواند به یبوست پایان دهد. فقط حواستان به آب بدنتان باشد.
 
منبع: سیمرغ
 
 

ایست ناگهانی قلبی علائم هشدار دهنده دارد

محققان علوم پزشکی در کالج پزشکان آمریکا اعلام کردند: ایست ناگهانی قلبی، آنچنان که گفته می شود ناگهانی نیست و علائم بروز آن از قبل ایجاد می شوند ولی اغلب نادیده گرفته می شوند.
 
ایست ناگهانی قلبی علائم هشدار دهنده داردبر اساس مقاله محققان که در شماره اخیر نشریه تازه های طب داخلی منتشر شد، علائم این بیماری معمولا مورد غفلت واقع می شوند.
 
ایست ناگهانی قلبی، اغلب مرگبار است و محققان بر این باورند که این مشکل بزرگ،‌ علائم هشداردهنده ای دارد که ممکن است ساعت ها، روزها و حتی هفته ها پیش از حمله ناگهانی قلبی بروز کنند و فرد آنها را جدی نگرفته باشد.
 
محققان با بررسی بیش از 300 بیمار که از حمله ناگهانی قلبی جان به در برده بودند تا چهار هفته پیش از این رویداد را در زندگی آنان بررسی کردند.
 
دانشمندان دریافتند کسانی که علائم ساده قلبی و ریوی را جدی گرفته و با اورژانس تماس گرفته بودند،‌ شانس زنده ماندن بیشتری داشته اند.
 
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
 
 

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری

وقتی مقدار زیادی قند مصرف می کنید انسولین شما بالا می رود این بالا رفتن انسولین به بدنتان پیام می دهد که قند مصرف شده را به صورت چربی ذخیره کند. سبزیجات با فیبر بالا مقدار میزان افزایش انسولین را خنثی می کند در نتیجه میزان ذخیره قند به صورت چربی پایین می آید.
اگر تاکنون برایتان اتفاق افتاده که در یک شب مهمانی یا قرار دور همی با دوستانتان در خوردن شیرینی و دسرهای شیرین زیاده روی کرده اید حتما می دانید که فردای آن روز چه عذاب وجدان و حال خرابی به شما دست می دهد.

دیگر نگران نباشید شما می توانید با این شگردها آسیب هایی را که به کبد، روده ها و لوزالمعده خود زده اید جبران کنید. با این کار عملکرد بدنتان را به حالت نرمان بازمی گردانید و دوباره حس سلامتی و شادابی به شما باز می گردد.
 
کربوهیدرات ها را از صبحانه خود حذف کنید

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
اگر در صبحانه روز بعد از پرخوری کربوهیدرات مصرف کنید، بدن شما باید کربوهیدرات های تازه وارد را قبل از اینکه نوبت به کربوهیدراتهای شب قبل برسد، بسوزاند. به جای خوردن کربوهیدرات می توانید یک تخم مرغ پخته با کمی آووکادو یا کمی سینه بوقلمون میل کنید تا بدن شما بتواند قندهای شب قبل را بسوزاند .
 
آب و آب نارگیل بنوشید 

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
بدنتان را با آب نارگیل و آب معمولی آبرسانی کنید تا وقتی که ادرار شما بی رنگ شود. شما هم به آب فراوان و هم به پتاسیم زیاد برای دفع سدیم زیادی نیاز دارید و آب نارگیل هر دوی این ها را دارا می باشد.
 
سبزیجات خام مصرف کنید

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
وقتی مقدار زیادی قند مصرف می کنید انسولین شما بالا می رود این بالا رفتن انسولین به بدنتان پیام می دهد که قند مصرف شده را به صورت چربی ذخیره کند. سبزیجات با فیبر بالا مقدار میزان افزایش انسولین را خنثی می کند در نتیجه میزان ذخیره قند به صورت چربی پایین می آید. بهترین سبزی که می توانید در این شرایط مصرف کنید کلم بروکلی، گل کلم، مارچوبه و نخود فرنگی تازه داخل قلاف می باشد.
 
خودتان را وزن نکنید

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
صبح روز بعد از زیاده روی در مصرف قند، هرگز خودتان را وزن نکنید. زیرا عددی را که شما می خوانید عدد صحیح وزن شما نمی باشد.
 
صبح روز بعد از پرخوری ورزش کنید

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
نیم ساعت روی تردمیل راه بروید، تمرینات یوگا انجام دهید یا از روی سی دی ورزشی مورد علاقه خود تمرینات ورزشی را انجام دهید. شاید سنگینی روز قبل تمایل شما را برای خوابیدن بیشتر افزایش دهد و احساس سنگینی و کرختی کنید ولی انجام تمرینات ورزشی باعث تسهیل و تسریع در دفع سموم جمع شده در بدن شما می شود و حس بهتری به شما خواهد داد.
 
تمام روز فیبر مصرف کنید

شگردهای دکتر آز برای جبران پرخوری 
علاوه بر مصرف سبزیجات خام برای به دست آوردن فیبر، سعی کنید در تمام وعده های روزانه خود از فیبر استفاده کنید. در وعده های اصلی می توانید کمی پروتیین در کنار سبزیجات استفاده نمایید و در میان وعده ها میوه و سبزیجات میل کنید.

مترجم: صنم جمالی
 
منبع: خانواده ایرانی
 
 

خانم های سیگاری بدانند

خانم های سیگاری بداننداحتمال ابتلا به سرطان گردن رحم در زنانی كه در حال حاضر سيگاری هستند، نسبت به زنانی كه اصلا سيگار نكشيده‌اند، 60 درصد بيشتر است.
 
تحقيقات دانشمندان دانشگاه آكسفورد نشان می دهد، كشيدن سيگار به ويژه در سنين كم و به تعداد زياد احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم را در زنان افزايش می دهد.
 
این دانشمندان با بررسی 23 تحقيق انجام شده در زمينه تاثير سيگار در ابتلا به سرطان گردن رحم دريافتند که، احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم در زنان سيگاری بيشتر است.

نتايج این تحقيق كه در نشریه بين المللی سرطان منتشر شده، نشان داد، احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم در زنانی كه در حال حاضر سيگاری هستند، نسبت به زنانی كه اصلا سيگار نكشيده‌اند، 60 درصد بيشتر است.

منبع: سیمرغ
 
 

هرگز نیمه شب غذا نخورید

مصرف شبانگاهی مواد غذایی و فعال شدن سیستم هضم غذا در زمانی که انسان باید در خواب باشد، به منطقه هیپوتالاموس مغز آسیب می زند و موجب اختلال در یادگیری و یادآوری می شود.
هرگز نیمه شب غذا نخوریدناخنک زدن های گاه و بیگاه به غذای باقی مانده در یخچال در نیمه های شب احتمالا ضرر چندانی ندارد، اما اگر به یک عادت بدل شود، می تواند فیزیولوژی مغز را تغییر دهد.
 
به گزارش دیلی میل، تازه ترین تحقیق نشان می دهد که مصرف شبانگاهی مواد غذایی و فعال شدن سیستم هضم غذا در زمانی که انسان باید در خواب باشد، به منطقه هیپوتالاموس مغز آسیب می زند و موجب اختلال در یادگیری و یادآوری می شود.

دانشمندان با آزمایش روی موش ها متوجه شدند، موش هایی که در زمان عادی خواب خود تغذیه شده بودند، نمی توانستند شوک ضعیفی را که دریافت کرده بودند، به یاد آورند و حافظه بلندمدت آنها نیز تحت تاثیر قرار گرفته بود.

پیش از این مشخص شده بود که غذا خوردن در اوقاتی که معمولا زمان خواب محسوب می شود، به واسطه افزایش قند خون که می تواند به دیابت و مشکلات قلبی منجر شود، بر سلامتی تاثیر سوء می گذارد.

بر این اساس، محققان دانشگاه کالیفرنیا درصدد برآمدند اثرات غذا خوردن در اوقات معمول خواب را بر عملکرد ذهن نیز بررسی کنند.

موش ها جانورانی شبگرد هستند بنابراین غذا خوردن آنها در شب عادی و معمول است؛ محققان در این مطالعه موش ها را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه اجازه دادند که در شب غذا بخورند اما به گروه دوم در طول روز غذا دادند.

سپس همه موش ها در یک محیط جدید قرار گرفتند و شوک ضعیفی به آنها داده شد.

محققان روز بعد موش ها را در محلی که به آنها شوک وارد شده بود، قرار دادند و متوجه شدند گروهی که طبق معمول هنگام شب غذا خورده بودند، واکنش ترس را از خود نشان دادند که نشانگر به یاد آوردن شوک بود، اما این واکنش در موش هایی که در طول روز تغذیه شده بودند، کمتر بود.

محققان با انتشار نتیجه مطالعه خود در مجله e-Life ، درباره دلیل احتمالی یافته خود نوشتند که CREB پروتیینی است که عامل مهمی برای ساعت داخلی بدن و توانایی مغز برای شکل دهی به خاطرات به شمار می آید و به واقع سطح این پروتیین در موش هایی که در زمان خواب خود تغذیه شده بودند، کاهش یافته بود.

'دان لاه' نویسنده گزارش این مطالعه گفت: ما برای اولین بار مدرکی ارائه داده ایم که نشان می دهد مصرف منظم مواد غذایی در زمان نادرستی از روز، اثرات گسترده ای بر یادگیری و حافظه دارد.

براساس این مطالعه، غذا خوردن در اوقات نامعمول الگوهای خواب را نیز تحت تاثیر قرار داد و تفاوت شب و روز را در مدت زمان خواب های نیمروزی و شبانه از بین برد، هر چند تغییری در کل مدت خواب در 24 ساعت حاصل نشد. در آزمایش روی موش ها، مدت زمان خواب آنها چند پاره شد، به طوری که الگوی خواب انها در طول شبانه روز به چرت های کوتاه متعدد تغییر کرد.

بسیاری از افراد در اوقاتی که معمولا باید خواب باشند، به کار و یا بازی می پردازند و از این رو، اطلاع از این موضوع حائز اهمیت است که غذا خوردن در این زمان می تواند موجب تضعیف برخی از عملکردهای مغز شود.

دانشمندان تاکید دارند که یافته های آنها در رابطه با انسان ها تایید نشده است، اما می تواند برای افرادی که تا دیر وقت بیدار می مانند از جمله افرادی که در شیفت شب کار می کنند، مهم باشد.
 
منبع: ایرنا
 
 

خواص شگفت انگیز تخم کتان

تخم کتان از جمله موادی است که به طور چشم گیری برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه با ۶ اثر معجزه گر به شما کمک می کند تا شکم صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید.
تخم کتان یکی از دانه هایی است که مصرف آن فواید بسیار زیادی دارد. همچنین تخم کتان می تواند کمک زیادی به کاهش وزن کند. همانطور که می دانید سایت آکاایران شامل جامع ترین مجموعه گیاهان دارویی است. از این رو در این مقاله قصد داریم به مطالبی در مورد تخم کتان و چگونگی مصرف آن بپردازیم. از شما همراهان همیشگی آکاایران دعوت می کنیم در ادامه این مقاله مارا همراهی کنید.
 
امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آُسیا می روید. از گیاه کتان استفاده های زیادی بعمل می آید. از الیاف کتان برای یافتن پارچه استفاده می شود. پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب بشمار می رود.
 
کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و بکار میرفته است. حتی پرورش آن  در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است.
 
ترکیبات شیمیایی کتان:

از دانه های کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی بدست می آید که به روغن کتان (برای اینکه با روغن برزک اشتباه نشود) نامیده می شود.
 
افزودن دانه های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی دانه ها تخم کتان سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند.
 
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می شوند. 

خواص شگفت انگیز تخم کتان 

چگونگی مصرف تخم کتان
 
بهتر است دانه های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما می توانید دانه های تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.دانه های تخم کتان می توانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند.
 
بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپ خوری در روز می باشد.
 
محققان اظهار می دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
 
برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چای خوری تخم کتان در روز توصیه نمی گردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی می باشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.
 
یک قاشق سوپ خوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک قاشق سوپ خوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی می باشد.از آنجایی که دانه های تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند، می توانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف کنید.
 
فواید تخم کتان
 
* تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید.فیبر موجود در تخم کتان همچنین می تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
 
* تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند. تحقیقاتی که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می باشد.  
 
* تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می شود.
 
تخم کتان (Flaxseed) خوراکی و دارویی است که در قرن های متوالی در طب سنتی مدیترانه ای بعنوان دارو استفاده می شود. روغن تخم کتان نیز از محصولات همین ماده خوراکی بوده و حاوی بخشی از خواص و فواید تخم کتان می باشد.  
 
تخم کتان حاوی ریزمغذی های زیادی همچون فیبر خوراکی، منگنز، ویتامین B1 و اسیدچرب ضروری آلفالینولینک اسید که به امگا 3 معروف است، می باشد.  
 
تخم کتان نه تنها سرشار از چربی های سالم، آنتی اکسیدان و فیبر می باشد، بلکه تحقیقات جدید نشان می دهند که تخم کتان می تواند به کاهش خطر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی کمک نماید.
 
خواص و فواید درمانی تخم کتان هنوز کاملا شناخته شده نیست و هنوز تحقیقات بیشتری برای آشنایی با همه خواص و فواید آن لازم می باشد. بااینحال بعضی از خواص آن شامل:
 
کاهش کلسترول خون – تحقیقات نشان داده که سطح کلسترول خون در مردانیکه از تخم کتان در رژیم غذایی شان استفاده کرده اند کاهش یافته است. همچنین درصورت مصرف زیاد این ماده خوراکی (روزانه 38 تا 60 گرم) میزان تری گلیسیرید خون نیز کاهش پیدا می کند.

محافظت دربرابر سرطان – مصرف تخم کتان ممکن است بتواند به فرد برای مقابله و محافظت از خود در برابر سرطان هایی از جمله سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ (کولون) و سرطان پستان کمک نماید. بنظر می رسد تخم کتان بتواند در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کرده و همچنین می تواند جلوی ایجاد رگهای خونی جدید توسط تومورها را بگیرد. یکی از تحقیقات جدید نشان داده که تخم کتان یک خوراکی ایمن بوده و به فرد در مقابله با سرطان پروستات کمک می نماید.

پیشگیری از گر گرفتگی – نتایج یکی از تحقیقاتی که درباره تخم کتان انجام شده نشان می دهد که تخم کتان می تواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری کرده و همچنین تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که روزانه 40 گرم تخم کتان مانند مانند درمان هورمونی برای بهبود گرگرفتگی و عرق کردن های شبانه مفید بوده و همچنین برای بهبود یبوست نیز مفید است.

بهبود قندخون – مدارک نشان می دهند که مصرف روزانه تخم کتان به مردان و زنان چاق که در مرحله پیش از دیابت هستند برای پایین آوردن قند خون کمک می کند.

بهبود عملکرد کلیه – مدارک نشان میدهند که تخم کتان در افراد مبتلا به بیماری لوپوس باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود. بااینحال درصورتیکه مبتلا به بیماری لوپوس هستید قبل از مصرف تخم کتان با پزشکتان مشورت نمایید.
 
توجه داشته باشید که هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر و جامع تری درباره تاثیر تخم کتان برروی بیماری های قلبی، سرطان، پوکی استخوان و دیابت لازم می باشد.
 
دو نوع کلی تخم کتان موجود است که یکی از آنها تخم کتان طلایی و دیگری تخم کتان قهوه ای می باشد. ارزش غذایی هردو این تخم کتان ها تقریبا یکسان بوده و هردو حاوی اسید های چرب امگا 3 می باشند. تخم کتان میزان بسیار کمی کلسترول و سدیم داشته و در هر 20 گرم آن 54.7 کیلوکالری انرژی موجود است.
 
عوارض جانبی، تداخلات تخم کتان
 
عوارض جانبی – بنظر می رسد که در مقادیر مناسب و نرمال تخم کتان و روغن تخم کتان بی خطر می باشد. تخم کتان (نه روغن آن) حاوی فیبرهای محلول است. مصرف تخم کتان ممکن است باعث اسهال، گرفتگی، باد و نفخ شکم شود.

تداخلات – اگر هرنوع دارو و یا مکملی را بطور منظم مصرف می کنید قبل از شروع به مصرف تخم کتان با پزشکتان مشورت نمایید. تخم کتان ممکن است با بعضی از داروهای مسکن، رقیق کننده خون، فشارخون، کلسترول خون، داروهای هورمونی و داروهای دیابت تداخل داشته باشد. همچنین درصورت تخم کتان را با احتیاط در کنار مخمر سنت جان و یا سنبل الطیب مصرف نمایید.
 
تخم کتان و روغن آن
 
* تخم کتان سبب بهبود سیستم گوارش بدن می گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می نماید.
 
* تخم کتان ایمنی بدن را افزایش می دهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می گردد.تحقیقات اخیر نشان داده اند که تخم کتان می تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.
 
* تخم کتان جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی اکسیدان های مهمی همچون لیگنان ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می تواند با پیشگیری از رشد سلول های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.
 
احتیاط در مصرف تخم کتان!
 
محققان معتقدند علی رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.
 
افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر می باشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند.
 
همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.
 
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند. تحقیقاتی که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می باشد.
 
از طرفی افرادی که دچار بیماری هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی کیستیک و فیبرویید می باشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
 
محققان اظهار می دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
 
اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف می کنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.
 
چند پیشنهاد
 
* به هنگام صرف ناهار، دانه های تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.
 
* تخم کتان را با آب میوه مخلوط کرده و میل نمایید.
 
* تخم کتان را به انواع سالادها و یا سوپ ها بیفزایید.
 
* تخم کتان را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.
 
* تخم کتان را به سس گوجه فرنگی و یا آب انواع گوشت ها اضافه کرده و میل نمایید.
 
* تخم کتان را به گوشت چرخ کرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.
  
ترکیبات تخم کتان
 
* تخم کتان حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامین های گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز می باشد.
 
* تخم کتان دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می باشد.
 
* تخم کتان دارای چندین نوع آنتی اکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنان ها می باشد.
 
* تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب می باشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) می باشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.
 
لاغری با تخم کتان:
 
همه افراد دوست دارند تناسب اندام داشته باشند و لاغری خودرا حفظ کنند. این روزها همه جا صحبت از فواید بی نظیر تخم کتان، برای کم کردن وزن است که شکم را صاف میکند. صحبت ما امروز درباره لاغری با تخم کتان است.
 
به سوال های زیر توجه کنید شاید سوال شما هم باشند.
 
تخم کتان چیست و به چه صورتی مورد استفاده قرار می گیرد؟

تخم کتان یک دانه گیاهی مفید است که در اروپا و آسیا می روید و دارای مواد بسیار با ارزشی است که به سلامت بدن و تناسب اندام کمک می کند. مهمترین بیماری ها یعنی سرطان را جلوگیزی می کند. دارای چربی غیراشباع و امگا۳ می باشد و دارای میزان زیادی فیبر محلول و غیر محلول وویتامین E است.

از تخم کتان به صورت محلول در آب برای درمان های موضعی، و به صورت خوراکی دم کرده، پودر کرده و روغنی مورد استفادعه قرار می گیرد. بیشترین استفاده تخم کتان در قشر باتوان است و آن هم برای کاهش چربی شکم و تناسب اندام است.
 
تخم کتان چگونه موجب کاهش چربی شکم می شود؟

تخم کتان از جمله موادی است که به طور چشم گیری برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه با ۶ اثر معجزه گر به شما کمک می کند تا شکم صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید.
 
کاهش نفخ و در نتیجه کوچک کردن شکم
تمیز کردن معده و کوچک کردن شکم
آب کردن چربی ها و کوچک کردن شکم و کاهش وزن
کاهش اشتها و کاهش وزن
امگا ۳
حل معضل تورم سلولی و کاهش وزن

حال به معرفی موارد بالا می پردازیم:
 
کاهش نفخ

تخم کتان دارای میزان زیادی فیبر محلول و نا محلول است که به خوبی می تواند به هضم غذا در معده کمک کند و نفخ شکم را از بین ببرد و یبوست را ریشه کن کند و افزایش اندازه شکم ناشی از یبوست و… را از بین ببرد. برای اینکه از این اثر تخم کتان بهره مند شوید تخم کتان را پودر کرده و در نمک پاش بریزید و در هر بار مصرف غذا از آن استفاده کنید. تخم کتان بیشتر در ماست، شیر، سالاد مورد استفاده قرار می گیرد
 
تمیز کردن معده

با خواصی که تخم کتان دارد می توان به خوبی از آن برای تمیز کردن معده و دستگاه گوارش استفاده کرد. زمانی که با مصرف تخم کتان معده و دستگاه گوارش را تمیز می کنید توده های اضافی از بین می روند و موجب کوچک شدن شکم می شوند. بنابراین اگر احساس می کنید خوردن داروها یا ورزش و کنترل چربی و کالری های دریافتی اثری در کوچک کردن شکم نداشته اند این روش را هم امتحان کنید.
 
آب کردن چربی ها

تخم کتان دارای میزان زیادی چربی غیر اشتباع است که نسبت به چربی های مضر بسیار مفیدند و موجب کاهش چربی و افزایش سوزاندن چربی در بدن می شوند و بدین طریق قدرت زیادی در سوخت و ساز چربی ها ایجاد می کند. پس اگر دارای رژیم کاهش چربی شکم هستید می توانید از تخم کتان برای حذف چربی ها و افزایش سوخت و ساز استفاده کنید
 
کاهش اشتها

تخم کتان به دور روش موجب کاهش اشتها می شود که هر دو بسیار کاربردی اند.
 
روش اول کاهش اشتها:

از آنجا که تخم کتان یک دانه روغنی است می تواند موجب احساس سیری بشود بنابراین اگر ۳۰ دقیقه قبل از مصرف غذا از یک قاشق پودر تخم کتان استفاده کنید احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی شکم می شود
 
روش دوم کاهش اشتها:

اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود که هنگام هضم غذا، محتویات معده بیشتر در معده بمانند و به صورت آهسته و کم کم وارد روده کوچک شوند و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار بشود و موجب کاهش اشتها می شود. از طرفی پایگاه traineo می گوید تخم کتان با تنظیم سطح انسولین موجب کاهش هوس خوردن غذاهای چرب را در بدن موجب می شوند که خود نقش بسیار مهمی در کاهش وزن و کاهش چربی شکم دارد.
 
امگا ۳ و کاهش کلسترول

این ماده موجود در تخم کتان دارای خواص مهمی است که در کاهش کلسترول خون در طی ۸ هفته بسیار کمک می کند. اگر روزی ۲۰ گرم از این ماده را در ۸ هفته مصرف کنید سطح کلسترول را به خوبی کاهش خواهید داد.
 
امگا ۳ تخم کتان و حل مشکل التهاب سلولی

التهاب سلولی مشکلی است که موجب عدم ارتباط خوب و به موقع مغز و سیگنال های هورمونی لپتین شده و موجب می شود که پیام احساس گرسنگی زیاد به مغز ارسال شود و این موجب می شود که دفعات دریافتی غذا توسط فرد زیاد شود و موجب افزایش وزن و چربی خصوصا چربی شکمی بشود. امگا ۳ به اندازه کافی کمک می کند این التهاب ها از بین بروند. استفاده از غذاهایی که موجب کاهش التهاب سلولی می شوند تا ۸۶ درصد موجب کاهش التهاب سلولی شده و تا میزان ۷ کیلو گرم  وزن کم کنند. ( به تحقیق خانم فاطمه مهدی پور در worldfood)
 
دم کرده تخم کتان بهتر است یا پودر تخم کتان یا روغن کتان؟

از آنجا که پودر کرده تخم کتان داری ۵۰ کیلو کالری است و تخم کتان پودر نکرده دارای ۳۶ کیلو کالری است بهتر است که تا می توانید از پودر کردن آن جلوگیری کنید و به طور دم کرده آن را مصرف کنید اما اگر فعالیت بدنی خوبی دارید می توانید از پودر کرده ی تخم کتان استفاده کنید.
 
از روغن کتان فقط برای استفاده بر روی غذا و به دور از اوجاق استفاده کنید چرا که روغن کتان یکی از روغن هایی است که سریع اکسایش می شود و اگر بسوزد و موجب ضررهایی برای بدن می شود که کار سلول ها را مختل می کند.
 
بنابراین بهتر است نحوه استفاده شما از تخم کتان به صورت زیر باشد:
 
دم کرده تخم کتان هر روز دو فنجان
 
پودر تخم کتان قبل از غذا برای کاهش اشتها و یا همراه با غذا و صبحانه و ناهار برای کنترل هضم غذا و کاهش چربی و کاهش نفخ و تمیز کردن دستگاه گوارش.
 
آیا تخم کتان برای اب کردن چربی شکم به تنهایی می شود؟

باید بگوییم که این گفته حقیقت ندارد که تخم کتان فقط چربی های ناحیه شکم را از بین می برد. اما با توجه به این اصل که آخرین ناحیه ای از چربی که در بدن شکل گرفته اولین لایه ای است که پاک سازی می شود. اما از آنجا که بیشترین لایه های چربی در شکم هستند تاثیر بیشتری بر روی شکم دیده می شود و بدین صورت باید بگوییم اگر توده چربیهای کل بدن به یک اندازه باشد روند لاغر شدن و کاهش وزن و تناسب اندام با استفاده از تخم کتان می تواند به صورت یک روند منظم و متناسب و مساوی در کل بدن مشاهده شود.
 
نتیجه گیری

 در باره تخم کتان می توانیم به طور کلی به این مهم اشاره کنیم که یکی از ۵ دانه های مهمی است که روزانه باید مصرف شود تا با اثرات مستقیم و غیر مستقیم آن شاهد کاهش چربی های شکم، چربی های بدن و کاهش وزن بشویم و سلامت خود را تضمین کنیم.

پس اگر به دنبال ماده غذایی با کمترین ضرر می گردید که هم موجب تناسب اندام شود و هم کاهش وزن و کاهش چربی و چاقی شکمی با تخم کتان دوست شوید.

منبع: آکاایران
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

سرخود ویاگرا نخورید

سرخود ویاگرا نخوریدبرخی از داروها که برای درمان اختلالات نعوظی و افزایش میل جنسی تجویز می‌شود از جمله ویاگرا، سیالیس و لویترا در صورتی که در دوز بالای 200 میلی گرم مصرف شوند می‌توانند عامل آبی شدن چشم باشند که البته گذراست و در عرض 4 ساعت بعد از مصرف دارو از بین می‌رود. 

به گزارش medisite، چشم پزشکان معتقدند ویاگرا و داروهای مشابه می‌تواند عامل نوروپاتی ایسکمیک به دلیل قطع جریان خون در اعصاب بینایی هم باشد که به مرور زمان سبب نابینایی می‌شود.

البته این عارضه از نظر علمی هنوز به اثبات نرسیده و تنها جنبه تجربی دارد.

متخصصان توصیه می‌کنند در صورت مصرف این دارو از دوزهای پایین آن استفاده کنید و در صورت کاهش قدرت بینایی یا اختلال دیدی که بیش از 4 ساعت ادامه داشت با متخصص مشورت کنید.

منبع: سلامانه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ماهی بخورید، لاغر شوید!

ماهی بخورید، لاغر شوید!می خواهید لاغر شوید و در عین حال نمی توانید از خوردن غذاهای محبوبتان دست بکشید. ما یک پیشنهاد ویژه و هوس انگیز برای شما داریم، مصرف ماهی خود را افزایش دهید.
 
هر چند برخی افراد از خوردن ماهی به بهانه بوی نامطبوع و داشتن تیغ پرهیز می کنند؛ ولی با این کار تنها و تنها خودشان را از یک منبع غذایی بی نظیر محروم کرده اند.
 
لاغری به پدیده و خواسته شایع این روزهای ما بدل شده است، خواسته ای که در عین دوست داشتنی بودن چندان سهل الوصول نیست. با این حال، مصرف برخی خوراکی ها و کنار گذاشتن بخشی دیگر تأثیر شگرفی در کم شدن وزن و رسیدن به اندام ایده آل دارد. در این میان، از ماهی یا هر خوراکی دیگری که دارای مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا 3 باشد می توان به عنوان یک عامل لاغری نام برد.
 
در واقع، اسیدهای چرب امگا 3 بر خلاف اسمشان جزء چربی های خوب دسته بندی می شوند و نقش مهمی در از بین بردن سلول های چربی مضر موسوم به چربی های سفید و تبدیل آنها به چربی های مفید بازی می کنند. طبیعتاً ماهی ها به عنوان یکی از منابع سرشار امگا 3 از چنین خاصیتی بهره مند هستند و خوراکی مناسب برای آنها که می خواهند وزنشان را کم کنند محسوب می شوند.
 
از طرف دیگر، ماهی ها میزان چربی های خوب را که به موازات بیشتر شدن سن در بدن کاهش می یابد افزایش می دهند و از این طریق مانع متراکم شدن چربی ها در دوران میانسالی می شوند.
 
یکی از تبعات افزایش سطح چربی های خوب مقاوم شدن بدن در برابر بسیاری از بیماری ها سخت از جمله: سرطان، سکته های قلبی و مغزی و التهاب های بدنی است. بنابراین، چندان عجیب به نظر نمی رسد که مردم در شرق آسیا نسبت به دیگر نقاط دنیا عمر طولانی تری دارند؛ راز این زندگی طول و دراز را باید در عضو ثابت سفره غذایی آنها یعنی ماهی دانست.

منبع: شفقنا
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 122
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568653