Loading...

آکادمی تناسب اندام آرش یزدانی

آکادمی تناسب اندام آرش یزدانی

رابطه آپنه خواب با سرطان

رابطه آپنه خواب با سرطانمطالعات محققان نشان می دهد یکی از عوارض جانبی آپنه خواب حالتی به نام هیپوکسی نام دارد که با سرطان مرتبط است.
 
آپنه انسدادی خواب، به توقف موقت تنفس در خواب گفته می شود که معمولا با اختلال تنفس و ضربان نامنظم قلب همراه است.
 
این اختلال تنفسی ناشی از انسداد مجرای تنفسی دهان بوسیله زبان است و معمولا چند ثانیه به طول می انجامد.
 
این اختلال پس از 50 سالگی بیشتر دیده می شود و زمانی خطرناک است که بیش از 10 ثانیه طول بکشد.
 
مطالعات جدید ارایه شده در کلینیک بارسلونا در اسپانیا نشان می دهد یکی از عوارض آپنه خواب، هیپوکسی نام دارد.
 
هیپوکسی وضعیتی است که در آن برخی از ارگان های بدن دچار کمبود اکسیژن می شوند. محققان احتمال می دهند که این حالت با سرطان مرتبط است.
 
این مطالعه با بررسی 24 موش آزمایشگاهی نشان می دهد زمانی که موش ها در معرض هیپوکسی قرار می گیرند، میزان سلول های اندوتلیال در تومورهای کلیه افزایش می یابد. این سلول ها نقش مهمی در توسعه رگ های خونی حامل اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز بدن ایفا می کنند.
 
ادامه تحقیقات نشان می دهد هیپوکسی میزان پروتئینی که در بیان بسیاری ژن ها نقش دارد را نیز افزایش می دهد.
 
این پروتئین «VEGF» نام دارد. به طور خلاصه می توان گفت هیپوکسی دسترسی تومور به مواد غذایی را افزایش می دهد و تومور از این طریق رشد و توسعه می یابد.
 
تحقیقات گذشته نشان می دهد آپنه خواب سبب افزایش فشارخون و به تبع آن، افزایش سکته مغزی و حمله قلبی می شود.
 
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود 18 میلیون آمریکایی به آپنه خواب مبتلا هستند و حدود 50 تا 70 میلیون آمریکایی خواب ضعیف و ناکافی دارند. خواب ناکافی یکی از مهمترین عوامل خطر دیابت نوع 2 است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

قلیان‌هایی با طعم سرطان دهان

استفاده از دخانیات احتمال ابتلا به سرطان مثانه و سرطان حنجره را به ویژه در آقایان افزایش می‌دهد، چراکه آقایان بخش عمده‌ای از مصرف کنندگان دخانیات را در کشور تشکیل می‌دهند.

‌با توجه به افزایش مصرف قلیان در یک تا دو دهه آینده با افزایش سرطان دهان روبرو خواهیم شد.

 

قلیان‌هایی با طعم سرطان دهانقلیان وسیله‌ای آبی است برای کشیدن تنباکو که در خاورمیانه‌٬ آسیای مرکزی و شمال آفریقا متداول است. قلیان توسط ایرانیان و هندی‌ها اختراع شد. قلیان در کشورهای عربی به نام شیشه و نارجیلة معروف است و در شبه قاره به حقّه معروف است.

 

بررسی ۵۴۲ مطالعهٔ علمی در زمینهً قلیان نشان می‌دهد که در مقایسه با کشیدن یک عدد سیگار، کشیدن یک قلیان حدوداً ۱۲۵ برابر بیشتر دود، ۲۵ برابر بیشتر قیر، ۲.۵ برابر بیشتر نیکوتین‌ و ۱۰ برابر بیشتر منواکسید کربن وارد بدن می‌کند. گرایش مردم ایران به قهوه‌خانه‌ها مدتی‌هاست، بیشتر شده است.

 

در قهوه خانه ها که قلیان حضور پررنگی دارد می تواند بر روی سلامتی فرد، رشد اقتصاد ملی و همچنین شکل‌گیری نسل‌های بعدی تأثیرات مخربی داشته باشد.

 

دکتر قوام نصیری متخصص آنکولوژی با اشاره به اینکه مصرف دخانیات به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ انسان در طول تاریخ ، قبلاً محدودتر بوده و اغلب آقایان استفاده می‌کردند، گفت: اما اکنون متأسفانه در کشور خانم‌ها هم به وفور مصرف می‌کنند و بعضی سرطان‌های وابسته به دخانیات مانند سرطان‌ ریه در حال افزایش است.

 

وی با اشاره به مصرف دخانیات به عنوان یکی از عوامل سرطان‌زا تصریح کرد: کسانی که از دخانیات به ویژه سیگار استفاده می‌کنند، ۴۰ تا ۶۰ برابر بیشتر از بقیه به سرطان ریه دچار می‌شوند و استفاده از دخانیات احتمال ابتلا به سرطان مثانه و سرطان حنجره را به ویژه در آقایان افزایش می‌دهد، چراکه آقایان بخش عمده‌ای از مصرف کنندگان دخانیات را در کشور تشکیل می‌دهند.

 

دکتر‌ نصیری به افزایش مصرف دو برابری قلیان در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش مصرف قلیان در یک تا دو دهه آینده با افزایش سرطان دهان روبرو خواهیم شد، علاوه بر آن توجه نکردن نسل جوان امروز به بهداشت دهان و دندان و انجام ندادن معاینات سالیانه دندانپزشکی می‌تواند در بروز این نوع سرطان تاثیر بگذارد.

 

وی با اشاره به چگونگی تاثیر قلیان در بروز سرطان دهان، خاطر‌نشان کرد: درصورتی‌که مواد دارای اسانس در قلیان وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به سرطان دهان و تحریک مخاط این ناحیه را بیشتر می‌کند که احتمال بروز این بیماری براثر مصرف قلیان میوه بیشتر خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

خانم ها بال مرغ را نخورید!

خانم ها بال مرغ را نخورید!یک متخصص زنان و زایمان گفت: مرغ های صنعتی که با هورمون رشد پیدا می‌کنند دارای مقادیر زیادی چربی به‌خصوص در قسمت بال هستند، لذا توصیه می‌شود همه افراد، به خصوص خانم‌ها از مرغ‌های هورمونی و قسمت بال مرغ استفاده نکنند زیرا چربی مرغ‌های هورمونی در تحریک رشد کیست‌های پستان تاثیرگذار هستند.
 
​افسانه قاسمی، به یکی از مشکلات شایع در خانم‌ها اشاره کرد و گفت: کیست‌های پستان دو نوع ساده و کمپلکس دارند؛ کیست‌های ساده، دیواره صافی دارند و داخل آنها مایع زلالی وجود دارد، بیشتر خانم‌ها دچار این نوع کیست می‌شوند که بی‌خطر است و بیمار فقط باید تحت‌نظر باشد.
 
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: کیست‌های سینه معمولاً مشکل بسیار حاد پاتولوژیک به‌حساب نمی‌آیند زیرا این کیست‌ها با تغییرات قائدگی دچار تغییراتی از نظر تعداد و اندازه می‌شوند و درد و احساس ناراحتی را برای خانم‌ها به وجود می‌آورند، در این حالت سینه‌ها دردناک و متورم می‌شوند؛ کیست سینه به طورطبیعی با یک سری جریان‌ها از جمله داروهای هورمونی با مقدار زیاد، خوردن هر نوع چربی، محرک‌های کیست سینه مانند فلفل، کافئین، شکلات و قهوه تشدید می‌شوند و درد را افزایش می‌دهند.
 
خانم ها بال مرغ را نخورید!وی گفت: مرغ های صنعتی که با هورمون رشد پیدا می‌کنند دارای مقادیر زیادی چربی در قسمت بال هستند، اگرچه بال مرغ لذیذترین قسمت آن است اما از نظر سلامتی بدترین قسمت به حساب می‌آید زیرا چربی در این ناحیه تجمع پیدا می‌کند؛ توصیه می‌شود همه به خصوص خانم ها از بال مرغ چه به‌صورت کباب شده و چه به‌صورت پخته شده در غذا استفاده نکنند زیرا چربی مرغ های هورمونی در تحریک رشد کیست‌های پستان تاثیرگذار هستند؛ بنابراین تغییرات فایبروکیستیک که اکثرا خوش خیم هستند با کمتر شدن مصرف چربی کاهش پیدا می‌کنند.
 
معاون آموزشی بیمارستان شهید اکبرآبادی با تاکید بر استفاده از مرغ‌های سبز گفت: خانم‌ها می‌توانند با مصرف مرغ‌های سبز که به سبب جوان بودن، کاهش مصرف دارو و مدت کوتاه پرورش از کیفیت بالاتری نسبت به مرغ‌های معمولی برخوردارند، و همچنین با افزایش خوردن مایعات و مواد قندی از کیستیک شدن سینه‌ها جلوگیری ‌کنند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

پرخوری و مشکل متابولیسم

فردی که استعداد چاقی ندارد نباید پرخوری کند چون بدن این فرد توان ذخیره‌سازی تری‌گلیسرید در بافت چربی را ندارد. این ماده در سلول‌های عضلانی، جداره عروق، کبد و سازنده انسولین رسوب می‌کند و باعث آسیب‌های شدیدی می‌شود.
پرخوری و مشکل متابولیسمچرا پرخوری موجب کاهش کیفیت زندگی و طول عمر می‌شود؟ چرا باید حد و اندازه را در مصرف غذا رعایت کنیم؟
 
شاید بسیاری از مردم در پاسخ به این پرسش‌ها، اجتناب از چاقی را دلیل اصلی و مهم بدانند. البته این پاسخ غلط نیست، ولی واقعیت این است پرخوری ضررهایی بسیار فراتر از چاقی دارد.
 
برای ایجاد تعادل متابولیسم در بدن، روندی وجود دارد که مواد مغذی خورده شده که مازاد بر نیازهای سلول‌های بدن باشند به ذخایر انرژی تبدیل می‌شوند تا در زمان بی‌غذایی، آزاد شوند و به مصرف برسند. این مازاد چه بصورت قندها و پروتئین یا چربی باشند، عموما به صورت تری‌گلیسیرید در می‌آیند و در بافت مخصوصی به نام چربی ذخیره می‌شوند.
 
وقتی غذا بیش از آنچه نیاز سلول‌هاست مصرف می‌شود، به اجبار باید انرژی ذخیره شود. ذخیره‌سازی مواد غذایی زیادی موجب آسیب به سلول‌های مختلف می‌شود و بسیاری از آنها را نابود می‌کند. البته در نهایت غذای اضافی باید در بافت چربی ذخیره شود، ولی قبل از رسیدن بار اضافی به این منطقه و انجام ذخیره‌سازی، آسیب‌ها ایجاد می‌شود.

نکته دیگر این است که ظرفیت ذخیره‌شدن چربی محدود است و در هر فردی با دیگری تفاوت دارد. هر انسانی بسته به ژنتیک و تغذیه‌ای که در دوران جنینی و کودکی داشته است، به میزان مشخصی می‌تواند چربی ذخیره کند و چاق شود. به این ترتیب ممکن است برخی ظرفیت ذخیره‌سازی چربی را نداشته باشند و با وجود مصرف غذای زیادی چاق نشوند.
 
این افراد به صرف کم وزن بودن و نداشتن بافت‌های چربی، از بسیاری از مشکلات مثل آرتروز، سنگینی بدن، بد فرم بودن و افزایش خطر برخی سرطان‌ها دور می‌شوند، ولی این همه ماجرا نیست.

همان‌گونه که گفته شد وقتی مصرف غذا بیش از نیاز سلول‌هاست مازاد آن باید ذخیره شود. اکنون فرض کنیم فردی که استعداد چاقی ندارد پرخوری می‌کند. چه اتفاقی می‌افتد؟ چون بدن این فرد توان ذخیره‌سازی تری‌گلیسرید در بافت چربی را ندارد، این ماده در سلول‌های عضلانی، جداره عروق، کبد و سازنده انسولین رسوب می‌کند و باعث آسیب‌های شدیدی می‌شود، از جمله مقاومت به انسولین، به هم خوردن فعالیت طبیعی رگ‌ها و فشار خون. همین اتفاق در فرد دارای ظرفیت چاقی زمانی می‌افتد که او آن قدر پرخوری می‌کند که همه ظرفیتش پر می‌شود.
 
حال یک سوال دیگر را پاسخ دهیم. آیا می‌توانیم زیاد بخوریم و بعد با ورزش همه را بسوزانیم و هیچ مشکلی نداشته باشیم و برعکس آیا اگرخیلی کم غذا باشیم بی‌نیاز از ورزش هستیم؟

واقعیت این است ورزش، رکن اساسی سلامت و اثرات آن فراتر از سوزاندن کالری اضافی است. البته پاسخ سؤال اول هم منفی است. خوردن زیادی حتی اگر با ورزش همزمان شود باز هم زیان‌آور است . ولی ورزش بسیاری از اثرات مخرب پرخوری را می‌پوشاند. در نهایت باید عادت کنیم به اندازه بخوریم و هر روز ورزش کنیم.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

به خاطر کلیه هایتان فلفل دلمه ای قرمز بخورید

به خاطر کلیه هایتان فلفل دلمه ای قرمز بخوریداگر از بیماری های مربوط به کلیه رنج میبرید یا میخواهید سلامتی آنها را حفظ کنید، فلفل دلمه ای قرمز را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.‫

رنگ‌های شفاف فلفل دلمه‌ای سرشار از بهترین مواد مغذی است.فلفل دلمه‌ای منبعی غنی از ویتامین آ و ویتامین سی است كه هر دوی آنها آنتی‌اكسیدان‌هایی قوی هستند. هر دوی این آنتی‌اكسیدان‌ها بر روی رادیكال‌های آزاد كه اثر تخریبی روی سلول‌ها دارند،تاثیر می‌گذارند.
 
فلفل‬ ‫‏دلمه‬ ای قرمز پتاسیم کمی دارد و یک منبع عالی از ویتامین ها C و A ، B6 ، ‫‏اسیدفولیک‬ و ‫‏فیبر‬ است، فلفل دلمه ای قرمز ‫‏لیکوپین‬، آنتی اکسیدانی است که از شما در برابر ‫‏سرطان‬ های خاص محافظت می کند.
 
به علاوه این سبزی دارای خواص ضدعفونی کنندگی نیز هست. کپساسین موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می‌کند. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می‌شود، بنابراین افرادی که در برنامهٔ غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند.
 
در بعضی موارد استفاده از مشتقات این سبزی بر روی پوست می‌تواند سبب عوارض و حساسیتهایی شود از این رو به افراد توصیه می‌شود که در مصرف اینگونه مشتقات بر روی پوست دقت بیشتری اعمال کنند.
 
 
 
 
 
 
 

دلیل آفت دهان چیست؟

دلیل آفت دهان چیست؟آفت دهانی یک بیماری دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌های کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق هستند که در داخل دهان شکل می‌گیرند.

آفت های دهانی زخم‌های دردناکی هستند که درون دهان و اغلب در پایه لثه، درون گونه‌ها یا لب‌ها، روی کام نرم یا روی زبان به وجود می‌آیند. مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست اما به نظر می‌رسد واکنش‌های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد.

زخم‌های آفتی زمانی ایجاد می‌شود که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می‌دارد، حضور این مولکول سبب حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود. 
 
هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد اما روش‌هایی وجود دارد که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار موثر است، این روش‌ها شامل بکار گیری نکات تغذیه‌ای و غیر تغذیه‌ای است.   
 
مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید می‌کند. مصرف بادمجان نیز بروز آفت دهان را تشدید می‌کند.
 
مصرف مرتب و روزانه ماست، گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن، اسیدفولیک، و ویتامین ب 12 در رژیم غذایی موجب از بین رفتن آن می‌شود.   
 
از آنجایی که یکی از دلایل بروز آفت می‌تواند کمبود دریافت ریزمغذی‌ها باشد، خوردن موادی همچون جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن و زرده تخم‌مرغ که بهترین منابع آهن هستند در بهبود این مشکل موثر است.
 
مصرف سیب و خرمالو نیز در درمان آفت دهان تأثیرگذارند.
 
کمبود ویتامین B12 و آهن از مهم‌ترین علل آفت دهان

بهترین روش جبران کمبود ویتامین B12 و آهن در این افراد رعایت یک رژیم غذایی مناسب همراه با گوشت قرمز است و مکمل‌های آهن به عنوان روش درمانی به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. 
 
تغییرات هورمونی در زنان یکی دیگر از عوامل این بیماری است. ایام قبل از قاعدگی و دیگر عوامل تغییرات هورمونی خصوصاً افزایش هورمون استروژن در بروز ضایعات آفتی موثر است.

آزمایش خون C.B.C، جهت بررسی میزان آهن کافی، اسیدفولیک و ویتامین B12 لازم است انجام شود. اگر فردی به دلیل کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی دچار آفت دهانی شود بهترین روش درمانی این افراد تجویز رژیم غذایی مناسب است و مکمل‌های آهن به علت اینکه در بدن ذخیره نمی‌شوند به هیچ‌وجه مناسب نیست.  
 
افراد مستعد آفت دهان از مصرف غذاهای تند و سخت اجتناب کنند
 
افراد مبتلا و یا مستعد به آفت دهان را از مصرف غذاهای کنسرو شده‌ی تیز و تند و غذاهای دارای سفتی بیش از حد اجتناب کنند، مصرف غذاهای سخت باعث ضربه و تروما به دهان و غذاهای تند میزان بروز آفت دهان را افزایش می‌دهند.   
 
آفت دهان ساده‌ترین ضایعه دهانی است. از آنجایی که هر نوع ضایعه‌ای در دهان به شکل زخم ظاهر می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود هر نوع زخم در دهان به عنوان آفت شناخته نشود، ولی با این حال در اسرع وقت باید به پزشک معالج نشان داده شود. آفت دهان، زخم‌های منفرد با پایه و بنیاد ژنتیک است و این بیماری گاهاً در برخی خانواده‌ها شایع‌تر است. آفت دهانی بعد از سنین 10 سالگی شیوع بیشتری پیدا می‌کند.   
 
تغذیه نادرست یکی از عوامل مستعد کننده بروز آفت دهان است؛ مصرف مقدار کم ویتامین ب که در سبزیجات و میوه‌ها موجود است، کاهش مصرف غذاهایی که منبع آهن می‌باشند از جمله گوشت و تخم‌مرغ، بیماری کم خونی و سنین بلوغ به ویژه در دختران، عوامل مستعد کننده بروز بیماری آفت دهان می‌باشند. 
 
ضربه یا تروما از دیگر علل بروز بیماری آفت است و افرادی که مستعد بیماری آفت دهان می‌باشند می‌بایست از مصرف غذاهای تند و تیز و سخت اجتناب کنند؛ چرا که گاز گرفتن و مصرف این نوع غذاها منجر به ایجاد ضربه به دهان و بروز آفت در دهان می‌شود.   
 
افرادی که بیش از دو مرتبه در طول یک ماه به یک نوع آفت در دهان دچار می‌شوند، با توجه به این که برخی بیماری‌های روماتولوژی به صورت زخم‌های دهانی تظاهر می‌یابند، بیمار حتماً با یک متخصص روماتولوژی نیز مشورت نماید.   
 
بیماری آفت دهان، تغذیه فرد را مختل می‌کند؛ بنابراین به منظور درمان آن می‌توان از روش هوتو شیمیایی استفاده نمود که در این روش با استفاده از ماده‌ای اسیدی ناحیه آفت سوزانده و زخم بهبود می‌یابد. بهترین روش درمان آفت دهان مصرف کپسول آنتی‌بیوتیک و تتراسایکلین است و استفاده از دهان‌شویه‌های محتوی کورتون نیز می‌تواند آفت دهان را بهبود بخشد.   
 
داروی طبیعی رفع آفت دهان

"تانن" موجود در انار خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد و برای رفع آفت دهان موثر است. رب انار از تغلیظ آب انار جوشانده حاصل می‌شود و در صورت تهیه از انار مرغوب و فرایند بهداشتی، مصرف آن مفید است. در طی تهیه رب انار، میزان ویتامین c موجود در انار کاهش می‌یابد، اما "پلی‌فنول‌ها”‌ و "اسید الایژیک”‌ انار در رب انار نیز محفوظ می‌ماند.

مغز و میوه خشک و شکلات نخورید

آفت، ضایعات دردناک ریز و خوش‌خیمی در ناحیه دهان و زبان هستند. برای درمان هر چه سریع‌تر آفت راهی وجود ندارد اما می‌توان با کنترل رژیم غذایی از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

8 درصد افرادی که آفت می‌زنند معتقدند مصرف مغزها باعث آن بوده و ۱۵ درصد افراد معتقدند مصرف مغز و میوه‌های خشک سبب تشدید آفت‌های دهانی در آن‌ها می‌شود.

گردو، بادام، پسته و شکلات، مواد غذایی آلرژن هستند اما این تنها دلیلی نیست که می‌گوییم نباید این نوع مواد غذایی را مصرف کنید. در حقیقت چربی این مواد غذایی باعث افزایش اسیدیته معده شده و در بروز آفت نقش دارد. این موضوع زمانی که مغزها فراوری شده‌اند یعنی به شکل بوداده یا دودی یا نمکی عرضه می‌شوند، شدیدترخواهد بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

معجزه مصرف آب ساده

معجزه مصرف آب سادهمطالعه جدید نشان می‌دهد که با افزایش مصرف آب ساده می‌توانیم وزن بدن خودمان را کنترل کنیم و مصرف شکر، سدیم و چربی‌های اشباع شده را کاهش دهیم.
 
از آنجایی که حدود دوسوم از حجم بدن ما را آب تشکیل می‌دهد ممکن است به نظر بدیهی باشد که مصرف آب برای سلامتی ما مهم است.
 
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که با افزایش مصرف آب ساده ما‌ می‌توانیم وزن بدن خودمان را کنترل کنیم و مصرف شکر، سدیم و چربی‌های اشباع شده را کاهش دهیم.
 
این مطالعه که در مجله تغذیه و رژیم‌های غذایی بشر منتشر شده است توسط پروفسور روپنگ (Ruopeng) یک استاد دانشگاه ایلینوی انجام شده است.
 
اگر چه بیشتر افراد نیازهای مایعات بدن خود را با نوشیدن آب ساده و نوشیدنی ها دیگر، تامین می‌کنند برخی از مایعات نیز از طریق غذاها و سبزیجات خاص مانند سوپ،کرفس، گوجه فرنگی و خربزه دریافت می‌شوند.
 
به منظور بررسی بیشتر اینکه چگونه افزایش مصرف آب می‌تواند روی پارامترهای سلامت تاثیر می‌گذارد، محققان اقدام به جمع‌آوری یک نمونه آماری از سراسر آمریکا کردند؛ نزدیک به 18300 بزرگسالان در این آزمون که توسط سازمان ملی بهداشت و تغذیه در حد فاصل سالهای 2005-2012 شرکت کردند.
 
محققان از شرکت کنندگان خواستند همه غذاها و نوشیدنی‌هایی که آنها معمولا مصرف می‌کردند در 2 روز مجزا و در بازه زمانی 3-10 روز استفاده کنند.
 
در ادامه آزمون مقدار آب ساده که هر شرکت کننده مصرف کرده است به عنوان درصدی از مصرف روزانه آب در رژیم غذایی از غذا و نوشیدنی محاسبه شده است.
 
بر اساس یک روز، شرکت کنندگان به طور متوسط ​​حدود 4.2 فنجان آب ساده، که حساب برای بیش از 30 درصد از مصرف آب خود را در کل مصرف می شود.
 
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افرادی که مصرف خود را از آب ساده به یک یا سه فنجان در روز افزایش داده‌اند، مصرف کل انرژی‌ در روز برای این افراد 68-205 کالری و مصرف سدیم آنها 78-235 گرم کاهش یافته است.
 
نتایج بیشتر نشان داد که افرادی که مصرف آب خود را افزایش داده‌ بودند، مصرف قند به میزان 05/18 گرم و همچنین کلسترول به میزان 7/21 گرم کاهش نشان داده است.
 
نتایج بیشتر نشان داد که افرادی که مصرف آب خود را افزایش نیز مصرف قند 05/18 گرم کمتر، و همچنین کلسترول 7/21 گرم کمتر است.
 
به گفته پروفسور «روپنگ» "این یافته نشان می‌دهد که می‌توان آن را در قالب طرح آموزشی برای ترویج مصرف آب ساده به عنوان جایگزینی برای نوشابه با کالری بالا ارائه کرد".
 
پروفسور نشان می دهد این تفاوت ها می تواند با مصرف کالری روزانه بالاتر در ارتباط با مردان و جوانان و یا میانسال مرتبط است.
 
مطالعه محققان نشان می‌دهد ترویج مصرف آب ساده می‌تواند یک استراتژی مفید برای بهداشت عمومی،کاهش انرژی زائد و مصرف مواد مغذی هدفمند قلمداد شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

سنگ کلیه تان را دور نیندازید!

بر خلاف تصور برخی افراد مصرف لبنیات به خصوص شیر در پیشگیری از سنگ سازی کلیه ها نقش دارد و چنانچه مصرف لبنیات از برنامه بیماران مبتلا به سنگ کلیه حذف شود، سنگ سازی این افراد بیشتر خواهد شد.
سنگ کلیه تان را دور نیندازیدیک فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند با اشاره به عوامل سنگ‌سازی کلیه‌ها، گفت: یکی از شایع‌ترین علامت‌های وجود سنگ کلیه، درد پهلوها است.
 
موسوی بلادی اظهار کرد: سنگ کلیه عارضه‌ای است که درصد بالایی از افراد جوامع مختلف را گرفتار می‌کند. در استان خوزستان نیز به دلیل گرمای شدید هوا در بیشتر ماه‌های سال، شیوع آن بالا است.
 
وی با بیان این‌که دو بیماری دیابت و فشارخون، شایع‌ترین عامل نارسایی کلیه در افراد است، افزود: البته نباید فراموش کرد که سنگ کلیه در ایجاد نارسایی و کم‌کاری کلیه‌ها تاثیرگذار است. مصرف کم آب و مصرف زیاد نمک مهم‌ترین علل سنگ‌سازی کلیه‌ها است.
 
فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: شاید درد پهلو عوامل متعددی داشته باشد، ولی به عنوان شایع‌ترین علامت وجود سنگ در کلیه‌ها به شمار می‌رود. سوزش ادرار، خونی و تیره شدن رنگ ادرار، تهوع و استفراغ از دیگر علائم سنگ کلیه در افراد است.
 
موسوی بلادی اظهار کرد: معمولابرداشتی اشتباه درباره سنگ کلیه در میان عموم مردم وجود دارد که تصور می‌کنند این بیماری درمان ندارد، بنابراین به فکر اقدامات درمانی مناسب و پیشگیری از آن نیستند. این در حالی است که با برخی اقدامات ساده می‌توان از تشکیل سنگ در کلیه‌ها پیشگیری و از این عضو مهم بدن به خوبی مراقبت کرد.
 
وی بیان کرد: این موضوع درباره همه بیماری‌ها صدق می‌کند که چنانچه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، از پیشرفت بیماری می‌توان جلوگیری کرد و بیماری سنگ کلیه نیز از این امر مستثنی نیست. ولی اگر افراد در مراحل اولیه بیماری و بروز نشانه‌های آن به متخصص مربوطه و مراکز درمانی مراجعه و پیگیری لازم را نداشته باشند، قطعا از درمان در مراحل بعدی سود زیادی نخواهند برد.
 
این فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه گفت: افرادی که برای نخستین بار علایم بیماری را در خود مشاهده کردند، لازم است آزمایش دهند تا تشخیص نهایی در این زمینه داده شود. در این آزمایش‌ها ترکیبات ادرار بررسی خواهد شد تا نوع سنگ‌های کلیه مشخص شود. سنگ‌های کلیه انواع متخلفی دارد و برای رفع سنگ‌سازی کلیه‌ها ضروری است رژیم غذایی مناسب با نوع سنگ برای فرد تجویز شود.
 
موسوی بلادی افزود: بر اساس مباحثی که مطرح شد توصیه‌ای که به افراد مبتلا به سنگ کلیه می‌شود، این است که سنگ دفع شده را دور نیندازند و برای بررسی ترکیبات سنگ به مراکز درمانی مراجعه کنند و بهترین رژیم غذایی و داروهای مناسب را دریافت کنند.
 
وی اظهار کرد: برای افرادی که با علایم سنگ کلیه مراجعه می‌کنند، یک آزمایش خون نیز تجویز می‌شود. وجود عفونت‌های ادراری، پرکاری تیروئید و اختلال در غده پاراتیروئید از عوامل تشکیل سنگ کلیه در افراد است. البته مصرف برخی غذاها از جمله غذاهای پرنمک در بروز این بیماری نیز موثر است.
 
فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: صرف نظر از نوع سنگ، از توصیه‌های مهم برای افراد بیمار، مصرف زیاد آب است. همانطور که می‌دانید بر نوشیدن 8 لیوان آب در روز بسیار تاکید شده، اما در این مبحث بر تعداد لیوان‌های آب تاکید نمی کنم بلکه آب باید به حدی مصرف شود که رنگ ادرار شفاف باشد، در غیر این صورت مصرف آب از سوی فرد کافی نبوده و این امر باعث رسوب مواد معدنی موجود در ترکیبات ادرار و در نهایت تشکیل سنگ کلیه می‌شود.
 
موسوی بلادی افزود: برخی افراد و بیماران مبتلا به سنگ کلیه روزانه مصرف 8 لیوان آب را در برنامه خود دارند، اما به دلیل تعریق بالا، مقدار زیادی از آب مصرف شده از طریق پوست و مخاط از دست می‌رود و آب کمی به کلیه‌ها می‌رسد. بنابراین از عوامل مهم و ساده پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مصرف کافی آب است؛ به طوریکه رنگ ادرار شفاف و حجم آن در روز حداقل 2 یا 3 لیتر باشد.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف نمک زیاد در غذا، کلیه‌ها را برای تشکیل هر نوع سنگ مستعد می‌کند، اظهار کرد: تغییر سبک زندگی و مصرف غذاهای مناسب بهترین راه پیشگیری از بیماری‌ها از جمله سنگ سازی کلیه‌هاست. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف غذاهای آماده و فست فودها از جمله سوسیس، همبرگر، کالباس و غذاهای حاوی پروتئین زیاد و نمک به شدت اجتناب کنید. افزایش تحرک و انجام فعالیت‌های بدنی از دیگر عوامل مهم در پیشگیری از سنگ‌سازی کلیه‌ها است اما با توجه به اینکه فعالیت زیاد موجب تعریق بالا می‌شود، در این شرایط باید نوشیدن آب توسط فرد مناسب باشد.
 
این فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه گفت: بر خلاف تصور برخی افراد مصرف لبنیات به خصوص شیر در پیشگیری از سنگ سازی کلیه ها نقش دارد. بر اساس مطالعات انجام شده چنانچه مصرف لبنیات از برنامه بیماران مبتلا به سنگ کلیه حذف شود، سنگ سازی این افراد بیشتر خواهد شد. بنابراین ضروری است به این توصیه‌های ساده و قابل انجام در جهت پیشگیری از بیماری سنگ کلیه توجه ویژه داشت.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ساده‌ترین راه برای افزایش طول عمر!

محققان دریافته اند که خوردن لوبیا سفید به عمر طولانی تر مردان کمک می کند.

محققان دانشگاه کییل آلمان دریافتند که وجود پرونتین موجود در لوبیا سفید موجب افزایش طول عمر مردان می شود، میزان تناسب اندام را افزایش می دهد، و تعادل گلوکز آنها را بهبود می بخشد. این تاثیر در زنان یافت نشد. پرونتین یک ترکیب گیاهی متعلق به گروه ایزوفلاوون ها است.
 
«آنیکا واگنر»، یکی از محققان این پژوهش، در این باره می گوید: «مطالعه ما دیدگاه جدیدی را در مورد گیاهان بیواکتیو ارائه می کند و بیانگر مقابله با روند پیری با استفاده از مواد گیاهی است.»
 
دانشمندان در این مطالعه با تفکیک مگس های میوه بر اساس جنسیت مطالعه ای آزمایشی بر روی آنها انجام دادند و تاثیرات پرونتین را بر هر دو جنسیت نر و ماده مقایسه کردند.
 
سپس این پشه های میوه در قالب دو گروه شامل رژیم غذایی حاوی پرونتین و رژیم غذایی کنترل بدون پرونتین مورد بررسی قرار گرفتند.
 
مگس های میوه هر روز تحت نظر بودند و تعداد مگس های مرده شمارش می شد. محققان دریافتند مگس های میوه نر تغذیه شده با پرونتین طولانی تر از گروه دیگر عمر کردند.
 
برای ارزیابی وضعیت سلامت و تناسب اندام شان، این مگس ها مجبور بودند از لوله ای بالا روند و فاصله طی شده توسط آنها در مدت زمانی معین محاسبه می شد. این تاثیر در کرم های میوه ماده یافت نشد.
 
به گفته محققان، برای حصول اطمینان از نتایج این مطالعه نیاز به تحقیقات بیشتری بر روی گونه های پستاندار/انسان ها وجود دارد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

۹ عادتی که باعث پیری پوست می شوند

آیا شما هم از آنهایی هستید که وقتی جلوی آینه می‌ایستند، گمان می‌کنند پوستشان نسبت به سن و سالشان، کمی پیرتر و چروکیده‌تر شده؟ اگر جوابتان مثبت باشد، آن‌وقت احتمالا متخصصان پوست به شما توصیه می‌کنند مروری بر شیوه زندگی‌تان داشته باشید و عادت‌های نادرست روزانه خود را بشناسید و کنار بگذارید تا علاوه بر داشتن پوستی شاداب و زیبا، جوان‌تر و جذاب‌تر به نظر برسید.

این عادت‌های نادرست، از خورد و خوراک گرفته تا خواب و استفاده از محصولات آرایشی‌‌ بهداشتی، بسیار متنوع و متغیر هستند.

در ادامه این مطلب، با مهم‌ترین عادت‌های منجر به پیری زودرس پوست و نحوه مدیریت هر یک از آنها آشنا خواهید شد.

۱) پرکاری و استرس

بسیاری از ما مجبوریم که در دنیای ماشینی امروز، چند کار را به‌صورت همزمان یا غیرهمزمان در طول روز انجام دهیم. این چندکاره بودن انسان امروز، حجم بالایی از استرس را به او تحمیل می‌کند و همین مساله می‌تواند باعث پیری زودرس پوستش بشود. به‌عبارت ساده‌تر، محققان دریافته‌اند که استرس مزمن ناشی از کارهای روزمره، می‌تواند باعث ترشح سطح بالایی از رادیکال‌های آزاد در بدن بشود و این رادیکال‌های آزاد با تخریب سلول‌های سالم، زمینه ابتلا به پیری و چروکیدگی زودرس پوست را فراهم کنند.

چاره: همیشه یک دفترچه یادداشت برای برنامه‌ریزی انجام دادن کارهای روزانه خود داشته باشید. اگر کارهای خود را بانظم و به موقع انجام دهید، قطعا استرس کمتری سراغتان می‌آید و از شر رادیکال‌های آزاد و عوارض ناشی از آنها هم درامان می‌مانید.

۲) عادت به شیرینی‌جات

یکی از عادت‌های رایج بسیاری از ما، مصرف انواع کیک، کلوچه، شیرینی، بستنی، شکلات یا حتی آبمیوه‌های صنعتی سرشار از شکر به‌عنوان میان‌وعده صبح یا عصر است. این در حالی است که تحقیقات جدید نشان می‌دهند مولکول‌های شکر در بدن، خودشان را به فیبرهای پروتئینی می‌چسبانند و باعث ایجاد «گلیکاسیون» در بدن می‌شوند. گلیکاسیون هم عاقبتی جز ایجاد تیرگی دور چشم، از دست رفتن درخشندگی پوست، پف کردن پوست (مخصوصا دور چشم‌ها) و به وجود آمدن چین‌وچروک‌های فراوان در پوست را ندارد.

چاره: به‌جای خوراکی‌های نامبرده از انواع میوه‌ها و آبمیوه‌های طبیعی در میان‌وعده‌ها استفاده کنید. این محصولات دارای بالاترین حجم از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که می‌توانند علاوه بر مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن، پوستتان را هم شاداب و زیبا کنند.

۳) تماشای تلویزیون

یکی دیگر از عادت‌های نادرست روزانه که می‌تواند باعث پیری زودرس‌مان بشود، عادت به تماشای بیش از حد تلویزیون است. محققان انگلیسی ثابت کرده‌اند که هر ۱ ساعت تماشای روزانه تلویزیون، ۲۲ دقیقه و هر ۶ ساعت تماشای روزانه تلویزیون هم حدود ۵ سال از عمر ما را کم می‌کند، اما دلیل این مساله چیست؟ محققان معتقدند که وقتی ما بیش از ۳۰ دقیقه جلوی تلویزیون می‌نشینیم، بدن شروع به ذخیره‌کردن قند در سلول‌های خود می‌کند که همین فرآیند باعث ابتلا به افزایش وزن، ایجاد چین‌وچروک روی پوست، تخریب تدریجی سلول‌ها و درنهایت کاهش طول عمرمان می‌شود.

چاره: تماشای روزانه تلویزیون را کاهش دهید. در غیر این صورت، پس از هر ۳۰ دقیقه نشستن، از جای خود بلند شوید و در حالی که ادامه سریال یا مسابقه مورد علاقه‌تان را می‌بینید، ۱۰ دقیقه حرکات کششی انجام دهید یا درجا بزنید. این کار علاوه بر افزایش خونرسانی به سطح پوست و پیشگیری از پیری زودرس، باعث جلوگیری از تجمع قند در سلول‌های بدن هم می‌شود.

۴) چین و چروک دور چشم

اگر پوست‌تان خشک است یا بالای ۲۵ سال سن دارید، نباید استفاده از کرم دور چشم را پشت گوش بیندازید. پوست اطراف چشم نسبت به پوست سایر نقاط بدن، کمی خشک‌تر، حساس‌تر و نازک‌تر است. از این‌رو، شانس چروکیدگی آن در سنین پایین‌تر و پیرتر نشان داده شدن پوست در اثر ایجاد این چروکیدگی‌ها هم بیشتر خواهد بود.

چاره: بهتر است یک کرم دور چشم حاوی ویتامین A خریداری کنید و روزی ۲ مرتبه آن را با ضربه‌های شیوه دور چشم‌هایتان بزنید. ویتامین A به حفظ انعطاف‌پذیری و ساخت کلاژن در پوست این قسمت از بدن کمک زیادی می‌کند.

رموز زیبایی پوست

یکی از مهم‌ترین دلایل خشکی و چروکیدگی پوست در سنین پایین، کاهش آب بدن است

۵) آرایش مفرط

استفاده بیش از اندازه و مستمر از محصولات آرایشی، مخصوصا انواع چرب و بر پایه روغن، می‌تواند با مسدود کردن روزنه‌های پوستی، شانس جوش زدن، باقی ماندن جای جوش و ایجاد چین و چروک روی پوست را دوچندان کند. از طرف دیگر، مواد شیمیایی و الکل موجود در بسیاری از لوازم آرایشی، باعث از بین رفتن چربی طبیعی سطح پوست هم می‌شوند و به مرور زمان، میزان چین و چروک‌های پوستی را افزایش می‌دهند.

چاره: آرایش کردن را به مهمانی و مراسم‌های خاص محدود کنید. از لوازم آرایش، مخصوصا کرم‌های بدون چربی (Oi- Free) استفاده کنید. در طول روز، تنها از کرم‌های ضدآفتاب برای پوشاندن پوست خود کمک بگیرید و اگر آرایش کردید، بلافاصله پس از رسیدن به منزل پوست خود را با آب ولرم و صابون‌های ملایم بشویید.

۶) بد خوابیدن

خیلی از افراد عادت دارند که هنگام خوابیدن، صورت خود را در بالش فرو ببرند یا یک طرف صورت را روی بالش فشار بدهند. این عادت نادرست می‌تواند باعث افزایش چروک‌های صورت، مخصوصا در قسمت اطراف چشم‌ها و شقیقه‌ها شود.

چاره: روی شکم نخوابید. سعی کنید عادت خوابیدن به شکم یا پهلو را به‌تدریج به عادت خوابیدن به پشت تغییر دهید. اصلا یکی از رموز زیبایی پوست مردمان آسیای جنوب شرقی، همین عادت خوابیدن به پشت در طول شب است.

۷) گرمای مفرط

گرم کردن بیش از حد خانه در روزهای سرد سال، باعث از بین رفتن رطوبت آن و خشکی فضا می‌شود. همین خشکی فضا، خشک و چروکیده شدن پوست ما را هم همراه خواهد داشت.

چاره: اگر مجبورید خانه را گرم کنید، رطوبت آن را کاهش ندهید. برای این کار کافی است که یک کتری پر از آب را روی گاز، شوفاژ یا سایر وسایل گرمایشی خود بگذارید تا آب آن به‌تدریج بجوشد و رطوبت فضا را حفظ کند.

۸) چربی‌‌زدایی از برنامه غذایی‌

محققان آمریکایی بر این باورند که به‌هیچ عنوان نباید تمام چربی‌ها را از رژیم غذایی کنار گذاشت. آنها تاکید می‌کنند که حجمی از چربی‌های خوب برای حفظ انعطاف‌پذیری، جوانی و شادابی پوست لازم هستند و باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند.

چاره: چربی‌های اشباع مانند روغن‌های جامد و حیوانی را از رژیم روزانه خود حذف کنید و به‌جای آن، اسیدهای چرب امگا۳ که به وفور در ماهی، گردو، روغن زیتون، روغن کانولا و روغن کنجد پیدا می‌شوند را در برنامه غذایی‌تان داشته باشید.

۹) کم نوشیدن آب

یکی از مهم‌ترین دلایل خشکی و چروکیدگی پوست در سنین پایین، کاهش آب بدن است. زمانی که بدن آب کافی دریافت نکند، دچار عوارضی مانند کاهش تمرکز و خشکی پوست می‌شود.

چاره: صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوید، یک لیوان آب ولرم بنوشید؛ هم برای حفظ سلامت پوست و هم برای حفظ سلامت دستگاه گوارش‌تان. در طول روز هم هر یک‌ونیم تا ۲ ساعت یکبار، یک لیوان آب بنوشید. اگر تحمل نوشیدن آب ساده را ندارید، آن را با کمی آبلمیو یا آب طبیعی یک میوه فصل، ترکیب کنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

سالمندان تخم بلدرچین بخورند

یک متخصص تغذیه در استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به عملکرد مطلوب تخم بلدرچین بر روی حافظه انسان، گفت: افراد مسن و افرادی که در معرض بیماری آلزایمر هستند، از تخم بلدرچین در برنامه غذایی خود استفاده کنند.
 
سالمندان تخم بلدرچین بخورندتینا جعفری اظهار کرد: تخم بلدرچین برای درمان ناراحتی‌های اعصاب و تقویت سیستم ایمنی مفید است.
 
وی در ادامه افزود: وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین‌ها به خصوص ویتامین E باعث شده که تخم بلدرچین برای درمان بعضی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های گوارشی، سنگ کلیه، صفرا و فشارخون مفید باشد.
 
جعفری با اشاره به عملکرد مطلوب تخم بلدرچین بر روی حافظه انسان، خاطر‌نشان کرد: افراد مسن و افرادی که در معرض بیماری آلزایمر هستند‌، از تخم بلدرچین در برنامه غذایی خود استفاده کنند.
 
‌وی افزود: مصرف مدام تخم بلدرچین به کاهش تجمع مواد سمی در خون و کاهش تجمع فلزات سنگین کمک می‌کند.
 
‌این متخصص تغذیه تصریح کرد: سفیده تخم بلدرچین منبع خوب فسفر، مس، روی، اسیدهای آمینه و زرده آن شامل اسیدهای چرب ضروری است.
 
جعفری با اشاره به اینکه‌ ارزش غذایی تخم بلدرچین در مقایسه با تخم‌مرغ‌ به مراتب بالاتر است، اظهار کرد: یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم‌مرغ معمولی ( 11 گرم) را دارد، ولی نسبت به تخم‌مرغ معمولی 3 برابر خواص تغذیه‌ای دارد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

از تخم‌مرغ نترسید!

از تخم‌مرغ نترسید!تحقیقات نشان داده اگر به مدت یک هفته تنها 3 تخم مرغ بخورید اتفاقات جالبی در بدن شما می‌افتد که شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

بسیاری از افراد بر این باورند که تخم مرغ دارای مقادیر بالای کلسترول است. بسیاری دیگری تخم مرغ را ماده غذایی مفید و سالمی در نظر می‌گیرند که تاثیرات مثبتی بر سلامتی دارد. اما بسیاری افراد از برخی ویژگی‌های تخم مرغ بی‌خبر هستند که در اینجا ما به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می کنبم.
 
تخم به علت سرشار بودن از پروتئین باعث می‌شود بعد از خوردن آن احساس سیری کنید و تا حدودی اشتهای شما را سرکوب می‌کند و تا چند ساعت از پرخوری شما جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر، تخم مرغ موتور چرب‌سوزی شما را به کار می‌اندازد و به کاهش وزن شما کمک می‌کند. مطالعه‌ای جدید نشان داده افرادی که به طور منظم تخم مرغ مصرف می‌کنند 65 درصد بیشتر از افراد دیگر کاهش وزن موفق را تجربه خواهند کرد.
 
گفتنی است که تخم مرغ به علت ویتامین B12، B2 و B5 به زیباتر شدن پوست و مو و تقویت کبد شما کمک می‌کند. علاوه بر این مصرف تخم مرغ سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و عملکرد آن را بهبود می بخشد.

از جمله مهم‌ترین فواید مصرف تخم مرغ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- قوی کردن و استحکام بخشیدن به استخوان‌ها
- تقویت دهان و دندان
- افزایش بقای بدن به علت سرشار بودن از آمینواسید
- افزایش انرژی و توان بدنی
- افزایش و بهبود عملکرد مغز
- کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی
- تقویت سیستم عصبی بدن
- کاهش چربی مضر بدن (LDL)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

داروهای مضر برای دهان و دندان

برخی داروها آسیب های جبران ناپذیری به سلامت دندان های ما وارد می سازند موجب تغییرات زیادی در آن ها می شوند می خواهیم در این مورد بیشتر بدانیم و با مضرترین داروها برای دهان و دندان آشنا شویم.

داروهای مضر برای دهان و دندانبارها در رسانه ها تکرار شده که نباید سرخود دارو یا مکملی را مصرف کنید. داروها در شرایط خاص برای درمان بیماری ها ضروری و لازم اند اما در عین می توانند عوارض ناخوشایندی داشته باشند. به همین دلیل باید میزان و حتی شیوه مصرف آنها در مشورت با متخصصان تعیین شود.

شاید ندانید اما مکمل آهن، آنتی بیوتیک ها، آسپرین، داروهای ضدافسردگی و… می توانند باعث زردی یا سیاهی دندان یا ایجاد لک روی آن شوند و حتی زمینه ساز پوسیدگی یا تخریب بافت استخوانی باشند؛ عوارضی که برخی از آنها حتی با قطع مصرف دارو هم رفع نمی شود. در این مطلب توضیحات بیشتری ارائه می دهیم.

داروی ضدافسردگی و سایش دندان

مصرف برخی داروهای ضدافسردگی در طولانی مدت و پس از حداقل ۶ ماه استفاده می تواند باعث بروز یا تشدید دندان قروچه شود. دندان قروچه نوعی سایش غیرارادی دندان هاست که فرد معمولا شب ها دچار آن می شود و باعث صاف شدن مینای دندان خواهد شد. البته با قطع مصرف داروها، دندان قروچه هم به مرور و به تدریج رفع می شود و هرچه زودتر این اتفاق بیفتد به نفع سلامت دندان هاست. گرچه هرگز نباید بدون تجویز متخصص و سرخود اقدام به قطع داروهای ضدافسردگی کرد.

مصرف برخی از داروهای ضدافسردگی نیز می تواند عامل بروز پوسیدگی های دندانی باشد زیرا این دسته از داروها بر میزان ترشح بزاق اثر منفی می گذارند و از آنجا که بزاق حاوی ترکیب های ضدباکتری بسیاری از جمله لیزوزیم، پروکسیداز و لاکتروفرین است، کاهش ترشح آن زمینه ساز پوسیدگی دندان می شود. معمولا با قطع مصرف دارو روند پوسیدگی دندان هم متوقف می شود. به همین دلیل توصیه می شود اگر تحت درمان با این داروها هستید مرتب به دندان پزشک مراجعه کنید اما هرگز بدون نظر پزشک سرخود اقدام به قطع درمان نکنید.

فلوئور و لک های دندانی

معمولا افراد برای محافظت از دندان هایشان از فلوئور استفاده می کنند اما مصرف بی رویه و سرخود این ماده می تواند به دندان ها صدمه بزند. استفاده بیش از حد فلوئور در کودکان (بیش از ۱.۵ میلی گرم در روز برای کودکان و ۰.۱ میلی گرم بر کیلوگرم در نوزادان) می تواند به مبنای دندان آسیب برساند. در این شرایط معمولا فلوئور باعث ایجاد لک های سفید و متخلخل روی دندان می شود. به این حالت فلوئوروز می گویند که به خصوص دندان های در حال شکل گیری در کودکان و حتی جنینی که در زندگی رحمی در مواجهه با فلوئور است را تهدید می کند. متاسفانه فلوئوروز بازگشت ناپذیر است.

مینای دندان توانایی ترمیم دوباره خود را ندارد و تنها می توان به کمک روش های ترمیم زیبایی اثر آن را از بین برد. توصیه می کنیم هرگز سرخود به کودکان مکمل های خوراکی فلوئور ندهید. آب و خمیر دندان ها خودشان حاوی فلوئور هستند. برای کودکان نیز از خمیردندان هایی استفاده کنید که میزان فلوئور آن کمتر یا حد بیشتر ۵۰ میلی گرم فلوئور در ۱۰۰ میلی گرم باشد.

بیوفسفات ها و تخریب بافت استخوانی فک

بیوفسفات ها برای درمان پوکی استخوان و متاستاژ استخوانی در سرطان پستان، پروستات و ریه تجویز می شوند اما این داروها به شدت روی دندان ها اثر مخرب دارند. بیوفسفات ها می توانند باعث استئونکروز یا تخریب بافت استخوانی شوند که از دندان ها محافظت می کند.

استئونکروز بسیار دردناک است و می تواند زمینه ساز بروز عفونت شود. با توجه به مدت زمانی که فرد تحت درمان با این نوع داروهاست، ممکن است عوارض بازگشت پذیر یا دائمی شود. معمولا بعد از قطع مصرف داروست که متخصص می تواند در مورد میزان عوارضی که دارو بر دندان گذاشته نظر بدهد.

توصیه می شود قبل از اینکه این نوع درمان ها آغاز شود فرد با مراجعه به دندان پزشک وضعیت دندان های خود را اصلاح کند. بهتر است تا زمانی که تحت درمان با بیوفسفات ها هستید از خالی کردن دندان پرهیز کنید زیرا این کار احتمال نکروز بافت را افزایش می دهد. هرگز بدون مشورت با متخصص مربوطه نیز مصرف دارو را قطع نکنید.

بیوفسفات ها و تخریب بافت استخوانی فک

بیوفسفات ها برای درمان پوکی استخوان و متاستاژ استخوانی در سرطان پستان، پروستات و ریه تجویز می شوند اما این داروها به شدت روی دندان ها اثر مخرب دارند. بیوفسفات ها می توانند باعث استئونکروز یا تخریب بافت استخوانی شوند که از دندان ها محافظت می کند. استئونکروز بسیار دردناک است و می تواند زمینه ساز بروز عفونت شود. با توجه به مدت زمانی که فرد تحت درمان با این نوع داروهاست، ممکن است عوارض بازگشت پذیر یا دائمی شود. معمولا بعد از قطع مصرف داروست که متخصص می تواند در مورد میزان عوارضی که دارو بر دندان گذاشته نظر بدهد.

توصیه می شود قبل از اینکه این نوع درمان ها آغاز شود فرد با مراجعه به دندان پزشک وضعیت دندان خود را اصلاح کند. بهتر است تا زمانی که تحت درمان با بیوفسفات ها هستید از خالی کردن دندان پرهیز کنید زیرا این کار احتمال نکروز بافت را افزایش می دهد. هرگز بدون مشورت با متخصص مربوطه نیز مصرف دارو را قطع نکنید.

آنتی بیوتیک و زردی دندان

آنتی بیوتیک ها می توانند عامل زردی، قهوه ای شدن یا رنگ خاکستری دندان شوند. تتراسایکلین بیش از سایر آنتی بیوتیک ها چنین عوارضی دارد. این عارضه بیشتر متوجه زنان باردار، جنین آنها و کودکان است که مولکول های دارو در عاج و مینای دندان آنها فرو می رود. متاسفانه این نوع تغییر رنگ بازگشت ناپذیر است و تنها با سفید کردن دندان می توان رنگ طبیعی را به آن بازگرداند.

مصرف تتراسایکلین در کودکان زیر ۸ سال، زنان باردار و شیرده ممنوع است. مصرف طولانی مدت سایر آنتی بیوتیک ها از جمله آموکسی سیلین نیز می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود که البته موقت و گذراست.

آسپیرین و خونریزی لثه

تنها داروهای خاص، عوارض دندانی ندارند و برخی داروهای پرمصرف مثل آسپیرین هم با عوارض دندانی همراه اند. آسپیرین که معمولا برای رقیق شدن خون تجویز می شود می تواند عامل خونریزی از لثه باشد. این عارضه زمانی بروز می کند که یا لثه از قبل ملتهب باشد یا دارو به مدت طولانی مصرف شود. مثلا بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی که روزانه برای تمام طول عمرشان باید آسپیرین مصرف کنند، بیشتر دچار این عارضه می شوند. خونریزی از لثه که ناشی از مصرف آسپیرین باشد، برگشت پذیر است و به محض قطع مصرف دارو پایان می یابد، اما هرگز بدون تجویز پزشک اقدام به انجام این کار نکنید.

مکمل آهن و سیاهی دندان

آیا به دلیل فقر آهن و کم خونی مکمل آهن مصرف می کنید؟ مکمل آهن به شکل شربت می تواند باعث سیاه شدن رنگ دندان حتی با چندروز استفاده شود. معمولا با قطع مصرف دارو، سیاهی دندان هم رفع می شود اما بهترین روش این است که از قطره چکان استفاده کنید تا دندان ها تغییر رنگ ندهند و بلافاصله بعد از مصرف قطره آهن آب بنوشید. اگر احساس می کنید سیاه شدن دندان در حال پیشرفت است و مایه نگرانی شما شده، هرگز سرخود مصرف مکمل آهن را قطع نکنید و ابتدا با متخصص در این رابطه صحبت کنید.

دهانشویه و تغییر رنگ دندان

غیر از قطره آهن برخی از دهانشویه ها هم می توانند باعث قهوه ای شدن رنگ دندان ها یا پروتزهای دندانی شوند. بیشتر این نوع دهانشویه ها حاوی کلرهگزیدین هستند. معمولا تاثیر این نوع دهانشویه ها بعد از گذشت ۱۵ روز از استفاده، نمایان می شود. به همین دلیل بهتر است بیش از ۱۰ روز از آنها استفاده نکنید. اگر متوجه تغییر رنگ دندان شدید، فورا استفاده از دهانشویه را کنار بگذارید و در عین حال که دندان ها را مسواک می زنید به خوبی آنها را آب بکشید.
 
 
 
 
 

8 کلید طلایی برای سلامت کلیه

8 کلید طلایی برای سلامت کلیهدهم مارس (بیستم اسفند ماه) به منظور ترویج شیوه زندگی سالم و آگاهی از عوامل خطر و روش های پیشگیری از بیماری های کلیه، روز جهانی کلیه نام گرفته است.
 
با افزایش اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان که نتیجه مستقیم آن دیابت و فشار خون است، بیماری های کلیه به چالش اصلی حوزه بهداشت بدل شده اند که سالانه بسیاری از افراد را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهند. در حالیکه سلامت کلیه ها و مراقبت از آنان در گرو چند راهکار ساده است.

این هشت کلید طلایی عبارتند از:

1- تحرک کافی داشته باشید

مهمترین اقدام برای حفاظت از کلیه ها، فعالیت بدنی و ورزش منظم است. پیاده روی حداقل به مدت 30 دقیقه در روز عملکرد کلیه و قلب را تنظیم کرده و از بروز فشار خون و پوکی استخوان جلوگیری می کند. بهبود خلق وخو از دیگر مزایای پیاده روی روزانه است.

2- قندخون خود را به طور مرتب کنترل کنید

دیابت مهمترین عامل آسیب به کلیه است. کنترل مرتب قند خون و استفاده از داروهای کاهش دهنده قند تحت نظر پزشک ضروری است.

3- فشار خونتان را در حد نرمال نگه دارید

اکثر افراد بر این باورند که فشار خون بالا فقط به قلب و مغز آسیب می زند؛ در صورتیکه فشار خون بالا مهمترین عامل آسیب به کلیه است.

4- غذای سالم بخورید

رژیم غذایی مدیترانه ای برای سلامت کلیه ها توصیه شده است. نمک، چربی، غذای آماده و گوشت قرمز قاتل کلیه هستند.

5- آب کافی بنوشید

6- سیگار نکشید

7- وزن خود را کاهش دهید

8- هیچ دارویی را خودسرانه مصرف نکنید

روز جهانی کلیه در سال 2016، بر بیماری های کلیه و کودکان و با شعار اقدام زود هنگام برای پیشگیری تمرکز دارد.

کلیه اندامی لوبیا شکل و تقریبا به اندازه مشت بسته انسان است و درست زیر قفسه سینه قرار دارد. عملکرد کلیه به زبان ساده، دفع زباله های بدن است. کلیه روزانه حدود 200 لیتر خون تصفیه می کند و از آن حدود 2 لیتر آب اضافی و مواد زاید غربال می کند و از طریق مجاری ادارای دفع می کند.

تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتی و تولید سلول های قرمز خون به عهده کلیه هاست. چنانچه کلیه ها یک روز وظایف خود را به درستی انجام ندهند، عملکرد اکثر ارگان های بدن، به ویژه قلب مختل می شود. از آنجا که نارسایی کلیه در ابتدا هیچ علامتی ندارد، لازم است که تمام افراد با این علایم آشنا شوند
 
شایع ترین علایم نارسایی کلیه عبارتند از:

-تهوع و استفراغ
-کاهش میزان ادرار
-تورم، به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم
-طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم
-خستگی مزمن
-تنگی نفس
-کاهش اشتها
-مشاهده خون در ادرار
-مشاهده کف در ادرار
-ایجاد ضایعات پوستی
-کاهش حافظه

لازم است که افراد به محض مشاهده این عوامل؛ به خصوص تغییرات ادرار به پزشک مراجعه کنند. تشخیص انواع بیماری های کلیوی به کمک آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی انجام می شود.
در صورت مراجعه زودهنگام به پزشک، بسیاری از بیماری های کلیه قابل درمان هستند ولی در صورت بی توجهی به نارسایی منجر می شوند.
 
چه کسانی در معرض بیماری های کلیوی قرار دارند

-افراد بالای 60 سال
-بیماران دیابتی
-افراد با فشار خون بالا
-افرادی با پیشینه بیماری های قلبی و سکته مغزی
-سابقه خانوادگی از بیماری های کلیوی
-افراد سیگاری
-افراد چاق
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ترفندهایی برای تسریع "رشد موها"

مدل موهایتان را تغییر دهید، زیرا مدل موی ثابت در دراز مدت می‌تواند به موهایتان آسیب برساند. مثلا افرادی که هر روز موهایشان را از پشت می‌بندند، به ریشه موهایشان آسیب زده و به موخوره نیز دچار خواهند شد.
ترفندهایی برای تسریع آیا تاکنون رویای داشتن موهای بلند و سالم را در سر داشته‌اید؟ این رویا به ویژه در زنان بیشتر طرفدار دارد، اما از سوی دیگر مردها نیز تمایل دارند موهایشان بهتر جلوه کند. اگر سرعت رشد موهایتان کند است، این ترفندها را حتما پیاده کنید.
 
برای رشد مو پمادهای زیادی هستند که اغلب آن‌ها برای مو و پوست سر مضر هستند. اما شما با اصلاح برخی از عادات روزمره و البته رعایت برخی نکات می‌توانید سرعت رشد موهایتان را افزایش دهید.
 
حرارت بالا برای مو خوب نیست
 
حرارت مو برای خوب چندان خوب نیست. اگر ممکن است با اتوی مو و سشوار برای همیشه خداحافظی کنید، اما اگر این کار برایتان دشوار است، می‌توانید با کوتاه کردن موها و استفاده از اسپری محافظ مو از آن محافظت کنید.
 
موهایتان را مرتب اصلاح کنید
 
اگر مایلید موهای بلند داشته باشید، باید مرتب موهایتان را اصلاح کنید. این کار شاید مخالف هدف اصلی یعنی موهای بلند به نظر برسد، اما این طور نیست! زیرا در صورتی که موهایتان را اصلاح نکنید، به موخوره دچار خواهید شد که می‌تواند در موهایتان زیاد شود. موخوره در نهایت شما را مجبور می‌کند که موهایتان را زیاد کوتاه کنید؛ بنابراین دیگر خبری از موهای بلند نخواهد بود!
 
مدل موهایتان را عوض کنید
 
اگر می‌خواهید موهایتان سریع رشد کند، باید دستی به موهایتان بکشید. از این رو، مدل موهایتان را تغییر دهید، زیرا مدل موی ثابت در دراز مدت می‌تواند به موهایتان آسیب برساند. مثلا افرادی که هر روز موهایشان را از پشت می‌بندند، به ریشه موهایشان آسیب زده و به موخوره نیز دچار خواهند شد.
 
از نرم کننده مو استفاده کنید
 
نرم کننده می‌تواند موها را با لیپیدها و پروتئین‌ها تغذیه کند و مانع آسیب دیدن مو در آینده شود.
 
موها را پس از شستشو با آب سرد آب بکشید
 
زمانی که به حمام می‌روید و می‌خواهید از آن خارج شوید، موهایتان را با آب سرد آب بکشید. این کار باعث حفظ رطوبت و مانع گره خوردن موها به هم می‌شود. این کار تنها چند ثانیه طول می‌کشد، اما شما متوجه تفاوت آن خواهید شد.
 
از ریشه مو، شانه کنید
 
شانه کردن برای مو یا مفید است و یا مضر؛ به عبارت بهتر، اگر موهایتان را از بالا شانه کنید، به موهایتان آسیب می‌‎زنید چرا که باعث پیچ خوردن موها به هم خواهید شد. اما در صورتی که موهایتان را به آرامی از پایین به بالا شانه کنید، به مشکلی بر نخواهید خورد.
 
موهایتان را با حوله خفه نکنید!
 
برخی عادت دارند که موهایشان را با شدت تمام با حوله خشک کنند. این کار موجب می‌شود تا رشته‌های باریک حوله، موهای شما را بکشند. علاوه بر آن، برخی از زن‌ها حتی عادت دارند حوله را دور موهایشان گره بزنند که این کار موجب شکسته شدن برخی از رشته‌های ظریف مو می‌شود.
 
ماساژ دادن پوست سر
 
موی سالم از پوست سر سالم رشد می‌کند. فکر کنید درختی را کاشته‌اید! اگر خاک زیر درخت سالم نباشد، درخت نیز سالم نخواهد بود. بنابراین زمانی که در حمام هستید، کمی پوست سرتان را ماساژ دهید تا جریان خون زیر موها بیشتر شود و به تبع آن نیز موهایتان سالم‌تر باشد.
 
چه اقداماتی لازم هستند؟
 
روبالشی ابریشمی می‌تواند به موهایتان کمک کند. همچنین سعی کنید غذاهای مناسبی میل کنید. غذاهای سرشار از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها به رشد مو بسیار کمک می‌کند. به طور مشخص، روی، آهن، ویتامین‌های ب، آ، سی و ای که در مواد خوراکی چون شیر، پنیر، تخم مرغ، مرغ، غلات، ماهی آزاد، آووکادو، اسفناج و کلم یافت می‌شوند.
 
اگر موهایتان بلند است و از سر شانه‌هایتان رد شده، به یک نکته باید توجه کنید: انتهای موهای بلند بیش از یک سال قدمت دارد، بنابراین شکننده‌تر است. شما باید تلاش کنید تا بیشتر از آن‌ها مراقبت کنید. مواد طبیعی مانند روغن نارگیل می‌تواند به شما در داشتن موهای سالم کمک شایانی کند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

خواص شگفت‌انگیز کندر در درمان سرطان

خواص شگفت‌انگیز کندر در درمان سرطان

مسئول سلامت کده طب سنتی البرز گفت: صمغ کندر فرآورده گیاهی است که در عطر و خوشبوکننده‌ها نیز به کار می‌رود و هزاران سال است که این صمغ در طب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

محمد پناهی، مسئول سلامتکده طب سنتی البرز، اظهار کرد: صمغ کندر فرآورده گیاهی است که در عطر و خوشبوکننده‌ها به کار می‌رود و هزاران سال است که این صمغ در طب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: این گیاه برای درمان عفونت کاربرد دارد به طوری که اکنون تحقیقات علمی، صمغ کندر را به درمان سرطان ارتباط می‌دهد.

 

پناهی با بیان اینکه غلظت صمغ به زمان برداشت آن ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که این صمغ حاوی ترکیب‌های مهم ضد سرطانی است و این موضوع برای مردم چین تازگی ندارد زیرا در طب قدیم چین، صمغ کندر برای درمان سرطان استفاده می‌شد و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: نتایج تحقیقات سال 2010 نشان می‌دهد که ترکیب‌های فعال موجود در صمغ کندر، مانع بروز سرطان پروستات می‌شود و این ترکیب اسیدی که از درخت صمغ کندر گرفته می‌شود به طور موثری سلول‌های سرطانی پروستات را از بین می‌برد.

 

مسئول سلامتکده طب سنتی البرز خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهد که عصاره صمغ کندر لوسمی حاد ملوئیدی را درمان می‌کند به طوری که نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد عصاره صمغ کندر به طور موثری مرگ سلول‌های سرطانی را 20 درصد افزایش می‌دهد.

 

وی در پایان گفت: نتایج تحقیقات دیگری که در سال 2009 انجام شد، نشان می‌دهد عصاره صمغ کندر بدون تاثیرگذاری روی سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی در مثانه را از بین می‌برد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ویروس‌ها را با کمک سشوار بکشید

مطالعه‌ای نشان داده است که با استفاده از هوای گرم موجود در وسیله سشوار یا خشک‌کننده مو می‌توان ویروس‌های آنفولانزا و سرماخوردگی را از بین برد.

تنفس هوای گرم با شدتی تنظیم‌ شده می‌تواند سبب برطرف شدن میکروب‌ها و ویروس‌ها شود. گاهی اوقات در برخی از فصول سال ابتلا به برخی از بیماری‌ها غیر قابل اجتناب است. به سبب نزدیک بودن به اعضای خانواده و دوستان این ویروس‌ها به راحتی بین افراد منتقل می‌شود.
 
به داخل راندن هوای گرم به کمک سشوار از بینی سبب کشته شدن ویروس‌های موجود در بینی و مجرای تنفسی می‌شود. بنابر مطالعه‌ای که در بریتانیا انجام شد، افرادی که هوای گرم را از بینی خود به داخل می‌رانند سبب کاهش علائم و نشانه‌های سرماخوردگی خود می‌شوند. در مقابل، افرادی که هوای عادی محیط و اتاق را تنفس می‌کنند، نمی‌توانند به برطرف کردن ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنند.
 
برای انجام این کار، سشوار را گرم کنید. فراموش نکنید که باید آن را گرم کنید و نباید بگذارید داغ شود. آن را با فاصله از صورت خود نگه دارید و سعی کنید با فاصله تا آن‌جا که می‌توانید از هوای گرم خارج‌شده از آن تنفس کنید و آن را به داخل بینی خود برانید. سعی کنید دست کم 2 تا 3 دقیقه در روز این کار را انجام دهید. در صورت امکان می‌توانید تا 20 دقیقه این کار را انجام دهید.
 
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 130
    • بازدید دیروز: 14
    • بازدید کل: 649131