Loading...

اگر عشق فست فود هستید

اگر عشق فست فود هستید

یکی از لباسهای زمان لاغریتان را جلوی چشمتان قرار دهید. یکی از لباسهای مورد علاقه خود را که دیگر برایتان اندازه نیست را در جایی که جلوی دیدتان است آویزان کنید. این کار به شما انگیزه بیشتری برای درست خوردن میدهد.

سویا جزو کم‌کالری‌ترین دانه‌های گیاهی است که می‌تواند جایگزین گوشت چرخ‌کرده و چربی‌دار در رژیم غذایی افراد مبتلا به چاقی و اضافه‌وزن شود. سویا از نظر تنوع املاح و ویتامین‌ها با بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها برابری می‌کند و مصرف یک وعده از آن در طول روز می‌تواند نیاز بدن به بسیاری از ریزمغذی‌ها را تامین کند.
سویا جزو کم‌کالری‌ترین دانه‌های گیاهی است که می‌تواند جایگزین گوشت چرخ‌کرده و چربی‌دار در رژیم غذایی افراد مبتلا به چاقی و اضافه‌وزن شود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در مصرف انواع روغن حد اعتدال را رعایت کنیم و روغن‌های متنوعی را در سبد غذایی‌مان بگنجانیم؛ یعنی همیشه از یک نوع روغن استفاده نکنیم زیرا هر روغنی دارای نسبت مشخصی از اسیدهای چرب و مواد مغذی گوناگون است. به همین منظور، در این مطلب به معرفی پرمصرف‌ترین دانه‌های روغنی و فواید آن‌ها می‌پردازیم که می‌توان این خواص را تا حدودی به روغن آن‌ها نیز نسبت داد.

کنجد

دارایی‌ها: کنجد جزو خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دانه‌های روغنی است که مس، منگنز، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، ویتامین B1، فیبر و ویتامین E زیادی دارد.

فواید: دانه کنجد دارای روغن فراوانی است. این روغن گیاهی غیراشباع مانند روغن زیتون، تخمه کدو، هسته انگور یا گردو بدون کلسترول و دارای اسیدهای چرب اولئیک، امگا3، امگا6 و امگا9 است.

مصرف چنین روغن‌هایی می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی بسیار موثر باشد. ضمن اینکه مس فراوان موجود در دانه کنجد، باعث شده متخصصان، مصرف آن را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید مناسب بدانند. مصرف این دانه روغنی می‌تواند تا حدی باعث کاهش دردهای روماتیسمی هم بشود. منیزیم بسیار فراوان موجود در دانه و روغن کنجد هم به پیشگیری از ابتلا یا تشدید ناراحتی‌های قلبی، پیشگیری از گرفتگی راه‌های هوایی در بیماران مبتلا به آسم، کاهش فشارخون، کاهش خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی، جلوگیری از حمله‌های میگرن و کمک به داشتن خوابی خوب و آرام هم کمک می‌کند. به علاوه، کلسیم فراوان موجود در کنجد هم می‌تواند تا حدی باعث تخفیف علائم سردردهای میگرنی و نشانگان پیش از قاعدگی، کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و سرطان کولون شود.

سویا

دارایی‌ها: دانه روغنی سویا هم جزو دانه‌های بسیار مغذی محسوب می‌شود و دارای حجم مناسبی از مس، منگنز، پروتئین، فسفر، آهن، اسیدهای چرب امگا3، فیبر، منیزیم، ویتامین B2، ویتامین K و پتاسیم است.

فواید: سویا جزو کم‌کالری‌ترین دانه‌های گیاهی است که می‌تواند جایگزین گوشت چرخ‌کرده و چربی‌دار در رژیم غذایی افراد مبتلا به چاقی و اضافه‌وزن شود. سویا از نظر تنوع املاح و ویتامین‌ها با بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها برابری می‌کند و مصرف یک وعده از آن در طول روز می‌تواند نیاز بدن به بسیاری از ریزمغذی‌ها را تامین کند.

کلسترول بسیار پایین این ماده غذایی، باعث شده تا متخصصان، مصرف آن را برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا یا آن‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی هستند، مجاز بدانند. این دانه مغذی، سرشار از پروتئین است و می‌تواند در رژیم غذایی ورزشکاران هم قرار داشته باشد. ایزوفلاونوییدهای موجود در دانه سویا، می‌توانند به پیشگیری از ابتلا به سرطان و جلوگیری از سرعت رشد سلول‌های سرطانی در بدن هم کمک کنند.

تخمه کدو

دارایی‌ها: تخمه کدو هم مانند کنجد، جزو دانه‌های روغنی پرطرفدار است. این دانه روغنی حجم بالایی فیبر، کربوهیدرات، مس، کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم، پروتئین و سدیم دارد.

فواید: تخمه کدو باعث بهبود ترشح انسولین و تنظیم سطح قند خون در بدن می‌شود و می‌تواند باعث کاهش استرس‌های اکسیداتیو شود.

ترکیب‌های پروتئین و ریزمغذی‌های موجود در تخمه کدو و روغن آن، به گونه‌ای هستند که می‌توانند باعث دفع عوامل میکروبی، قارچی و ویروسی از بدن شوند. تخمه کدو به دلیل منیزیم فراوانی که دارد، نقش موثری در سنتز RNA و DNA در بدن دارد و به پمپاژ بهتر قلب هم کمک می‌کند.
منیزیم، در گردش بهتر خون و اکسیژن در رگ‌ها و بهبود عملکرد سیستم قلبی- عروقی هم موثر است. روی فراوان موجود در این دانه به حفظ سلامت پروستات کمک می‌کند. علاوه بر این، مصرف منظم روغن تخمه کدو می‌تواند تا حد چشمگیری باعث کاهش خطر ابتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات هم شود. تخمه کدو، سرشار از چربی‌های خوب، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای خوراکی است به همین دلیل به دفع سموم بدن و حفظ سلامت کبد هم کمک می‌کند.

ذرت

دارایی‌ها: ذرت جزو مغذی‌ترین دانه‌های روغنی و حاوی مقادیر زیادی از ریزمغذی‌هایی مانند فسفر، ویتامین B3، فیبر، ویتامین A، منگنز و ویتامین B6 است.

فواید: ذرت، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، آنتوسیانین‌ها، بتاکاروتن، اسیدفولیک، لوتئین و زآگزانتین است. به همین دلیل مصرف ذرت پخته یا روغن آن می‌تواند به حذف رادیکال‌های آزاد از بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها کمک کند.

ضمن اینکه قرار گرفتن این آنتی‌اکسیدان‌ها در کنار هم باعث شده ذرت و روغن آن به عنوان منابع خوب چربی برای حفظ سلامت سیستم قلبی و عروقی شناخته شود. از طرف دیگر، ذرت حاوی فیبر غذایی بالایی است و مصرف آن به هضم بهتر مواد غذایی در بدن و پیشگیری از ابتلا به یبوست هم کمک می‌کند.

از آنجا که این دانه روغنی حجم مناسبی از ویتامین‌های گروه B و اسیدفولیک را در خود جای داده است، می‌تواند باعث تنظیم سطح قند خون شود و جلوی هضم و جذب خیلی سریع یا خیلی کند قند موجود در غذاها را بگیرد. روغن ذرت هم مانند سایر روغن‌های گیاهی حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا3 و امگا6 است. حرارت‌پذیری بالا و اکسید نشدن سریع این روغن در اثر حرارت هم باعث می‌شود آن را به عنوان یکی دیگر از روغن‌های مخصوص سرخ کردن معرفی کنیم. این روغن تا 2 سال قابلیت ماندگاری دارد. البته به شرطی که در دمای 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد و دور از نور مستقیم آفتاب قرار داشته باشد. روغن دانه ذرت حاوی ویتامین‌های C، E، B1 و B5 هم است.

بذر کتان

دارایی‌ها: تخمه یا همان بذر کتان، ارزشمندترین دانه روغنی از نظر وجود اسیدهای چرب امگا3 است. این دانه روغنی علاوه بر امگا3، مقادیر فراوانی منگنز، فیبر، منیزیم، فسفر، تریپتوفان و ویتامین B1 نیز دارد.

فواید: تخمه کتان و روغن آن به دلیل داشتن حجم بالای امگا3، احتمال ابتلا به سرطان‌های پستان، پروستات و کولون را تا حد چشمگیری کم می‌کنند و جلوی رشد و انتشار سلول‌های سرطانی را می‌گیرند. اسیدهای چرب امگا3 موجود در بذر کتان با کنترل ضربان قلب و پیشگیری از التهاب‌های قلبی -عروقی، باعث حفظ سلامت قلب هم می‌شوند. به همین دلیل مصرف روزانه روغن این دانه، به بیماران قلبی یا آن‌هایی که زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند، توصیه می‌شود. مصرف منظم تخمه یا روغن کتان، کاهش فشار، کلسترول و چربی بد خون را هم به دنبال دارد. تنظیم سطح قند خون هم از دیگر فواید مصرف دانه روغنی کتان است.
 
 
 
سیب حاوی فیبری به نام پستین است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که با مصرف سیب هورمون‌های سیری آزاد می‌شود. در یک مطالعه انجام شده، افرادی که ۱۵ دقیقه قبل از عده غذایی سیب خورده بودند تقریبا ۲۰۰ کالری کمتر از سایر افراد غذا خوردند. شما می‌توانید سیب را در دسرهای مختلف به کار ببرید. همچنین مصرف آن به همراه کینوای پخته شده و گردو عالی است.
شما نیز همیشه احساس گرسنگی می‌کنید؟ در این مقاله قصد داریم ۱۰ مورد از غذاهای مفید و قدرتمندی را معرفی کنیم که می‌تواند حس گرسنگی شما را کمتر کند.

اسفناج:

اگر از مصرف سبزیجاتی با برگ سبز راضی نیستید بهتر است برای یکبار هم که شده از اسفناج استفاده کنید. مطالعات و تحقیقات مختلف نشان می‌دهد ترکیباتی به نام thylakoids باعث آزاد شدن هورمون‌های سیری در بدن می‌شود. برای اینکه بتوانید از اسفناج استفاده کنید بهتر است آن را داخل غذاساز بریزید و سپس آن را در غذاهای مختلف به کار ببرید.

پنیر کلبه:

۲۸ گرم پروتئین در هر پیمانه از این پنیر وجود دارد و می‌تواند به خوبی حس سیری را در فرد ایجاد نماید. پروتئینی که در این پنیر وجود دارد با نام کاسئین شناخته شده است و هضم آن به زمان زیادی نیاز دارد. به همین خاطر فرد احساس سیری بیشتری خواهد داشت. شما می‌توانید این پنیر را به همراه سیر، فلفل دلمه‌ای و ارگانو ترکیب کنید.

سیب:

سیب حاوی فیبری به نام پستین است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که با مصرف سیب هورمون‌های سیری آزاد می‌شود. در یک مطالعه انجام شده، افرادی که ۱۵ دقیقه قبل از عده غذایی سیب خورده بودند تقریبا ۲۰۰ کالری کمتر از سایر افراد غذا خوردند. شما می‌توانید سیب را در دسرهای مختلف به کار ببرید. همچنین مصرف آن به همراه کینوای پخته شده و گردو عالی است.

گردو:

گردو نیز می‌تواند در برابر هضم مقاومت کند. بنابراین بدن شما تنها یک پنجم از چربی آن را جذب خواهد کرد. همچنین جویدن‌های زیاد به بدن شما کمک می‌کند زودتر سیر گردد. ابتدا چند عدد گردو را تفت دهید و آن را روی مرغ یا سبزیجات خود بپاشید.

تخم مرغ:

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف تخم مرغ می‌تواند در ایجاد حس سیری مفید باشد. شما می‌توانید تخم مرغ را در غذاهای مختلفی همچون سوپ، پیتزا، پاستا یا سالاد استفاده کنید. زرده تخم مرغ حاوی ویتامین‌های زیادی است.

جوی دو سر:

جوی دوسر دارای فیبر فراوانی است و زمانی که با مایعات ترکیب می‌شود فرآیند هضم را کندتر می‌کند و گرسنگی فرد را به تعویق می‌اندازد. جوهایی که کمتر فرآوری شده‌اند، می‌توانند شما را بیشتر سیر نگه دارند. می‌توانید به جای برنج از جوی دو سر در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.

تمشک:

تمشک دارای فیبر بسیار زیادی است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف آن قبل از وعده غذایی باعث می‌شود فرد ۶۵ کالری کمتر مصرف کند. شما می‌توانید از این میوه خوشمزه مربا تهیه کنید. همچنین می‌توانید آن را با یک قاشق غذاخوری دانه چیا، یک قاشق غذاخوری آب و کمی عسل ترکیب نمایید.

لوبیا:

بیشتر افراد برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن خود از گوشت استفاده می‌کنند اما لوبیا نیز حاوی پروتئین بالایی است. لوبیا حاوی فیبر بالایی است و همین امر موجب می‌شود فرد را بیشتر از سایر غذاها سیر نگه دارد. شما می‌توانید لوبیا را با روغن زیتون و به همراه پاپریکا، سیر و کاین تفت دهید.

ذرت بوداده:

فیبر تنها ماده‌ای نیست که می‌تواند حس سیری را در فرد ایجاد نماید. سه پیمانه از ذرت بو داده می‌تواند حس سیری را به خوبی ایجاد کند و فرد را تا مدت زمان زیادی سیر نگه دارد.

چاودار:

اگر به دنبال کربوهیدرات‌ها برای سیر نگه داشتن خود هستید، باید بدانید که چاودار اینکار را برای شما انجام می‌دهد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد افرادی که برای صبحانه از نان چاودار استفاده کرده‌اند کمتر از سایر افراد حس گرسنگی داشتند. فیبری که در این ماده وجود دارد می‌تواند تاثیر خوبی بر روی متابولیسم بدن داشته باشد. شما می‌توانید از این ماده برای تهیه نان‌های خانگی استفاده کنید.
 
 
اگر رشد موهای شما کند است می‌توانید موهای خود را مرتبا به طور روزانه با آب پیاز ماساژ دهید و پیش از شستشوی موها با شامپو بگذارید مدتی روی پوست سرتان بماند. پیاز، پیاز موی شما را تحریک می‌کند و رشد مو را تسریع می‌کند
قدیمی ها معتقد بودند می توانند امراض و بیماری ها را به کمک مواد طبیعی درمان کنند، و اگرچه اینها دارو نبودند، اما استفاده از آنها می توانست سلامتی را به مردم بازگرداند بدون آنکه به سیستم ایمنی بدن آسیبی برساند.

به گزارش عصرخبر، اما اکنون ما برای هر دردی پیش دکتر می رویم و هر روز داروهای بسیاری و از جمله مسکن های جورواجور مصرف می کنیم.

به گزارش سایت "ایندیاتودی"، پیاز یکی از مواد غذایی است که در مبارزه با بیماریها می تواند همپیمان خوبی برای ما باشد. پیاز خواص غذایی و درمانی متعددی دارد. در دروان گذشته از پیاز برای مقابله با بیماریهای همه گیر چون وبا و طاعون استفاده می کردند.

پیاز حاوی قند طبیعی، ویتامین آ، ب6، ث و ای است، و مواد معدنی همچون سدیم، پتاسیم، آهن، فیبر دارد و منبع خوبی برای اسید فولیک می باشد.

بصورت خام هم پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که خواص درمانی بسیاری دارد. 6 خاصیت پیاز به شرح زیر هستند:

1- مقابله با سرماخوردگی، آلرژی و سرفه: اگر تب، سرماخوردگی، سرفه، گلودرد، آلرژی دارید، پیاز می تواند در کنترل این بیماریها به شما کمک کند. ترکیب آب پیاز و عسل به سرعت سرماخوردگی و سرفه را خوب می کند.

2- کمک به گوارش: پیاز دستگاه گوارش را تقویت می کند، و ترشح مواد گوارشی را افزایش می دهد.

3- به خواب شما کمک می کند: پیاز توانایی درمان بیخوابی و دیگر ناهنجاری های مربوط به خواب را دارد.

4- درمان دیابت: پیاز انسولین بدن را افزایش می دهد، و با کنترل قند بدن در خون می تواند به درمان دیابت کمک کند.

5- حفاظت در مقابل خونریزی و سرطان: پیاز رادیکالهای آزاد را ردگیری می کند، و جلوی خونریزی را می گیرد. مانع سرطان در بدن به ویژه در سر، گردن و روده بزرگ می شود.

6- محافظت از پوست: یکی از بهترین راهها برای برطرف کردن لکه های سیاه پوست صورت مالیدن ترکیبی از آب پیاز و زردچوبه بر روی آنهاست.
 
 
 
خیلی از افراد به یک دلیل واحد قهوه می خورند: اینکه هر ساعتی (8 صبح، 2 بعد از ظهر یا نیمه شب) نوشیده شود باعث سرزندگی می شود. اما همین حالت محرکی قهوه باعث ایجاد احساس استرس و اضطراب نیز می شود. در نتیجه فرد هر مشکل جزئی و کوچکی را بزرگ می بیند. اگر احساس می کنید که بی دلیل مضطرب و دل نگران شده اید مصرف کافئین را کاهش دهید.
 یک فنجان قهوه ی صبحگاهی یا یک استکان چای خواب را از سر می گرداند و انرژی بخش است. همین اثرات باعث شده است که قهوه به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های جهان تبدیل شود؛ اما مشکل زمانی به وجود می آید که پای افراط به میان می آید.

نیازی نیست که جذب کافئین را که قدرت زیادی در بهبود وضعیت روحی و جسمی دارد به طور کلی از رژیمتان حذف کنید. یک فنجان قهوه ی صبحگاهی یا یک استکان چای خواب را از سر می گرداند و انرژی بخش است. همین اثرات باعث شده است که قهوه به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های جهان تبدیل شود؛ اما مشکل زمانی به وجود می آید که پای افراط به میان می آید. اعتیاد به نوشیدنی قهوه و جذب زیاد کافئین مشکل ساز می شود و اثرات سوء برای بدن دارد. در این مطلب شما را با عوارض جذب زیاد کافئین بیشتر آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

ترک کافئین سخت است

نمی توان این مسئله را کتمان کرد که کافئین مانند یک ماده مخدر عمل کرده و اعتیادآور است. یعنی اینکه تلاش برای قطع مصرف قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین دار دشوار است. تا جایی که ننوشیدن قهوه ی صبحگاهی باعث عصبانیت، تحریک پذیری و حساسیت فرد می شود. در برخی افراد حتی سردرد نیز ایجاد می شود. تمام این علائم نیز نشان می دهند که به کافئین معتاد شده اید و ترک آن کار ساده ای نخواهد بود. برای جلوگیری از اعتیاد به کافئین کافی است روزانه مصرف قهوه یا چای را محدود کنید و از زیاده روی بپرهیزید.

کافئین زیاد باعث افزایش استرس می شود

خیلی از افراد به یک دلیل واحد قهوه می خورند: اینکه هر ساعتی (8 صبح، 2 بعد از ظهر یا نیمه شب) نوشیده شود باعث سرزندگی می شود. اما همین حالت محرکی قهوه باعث ایجاد احساس استرس و اضطراب نیز می شود. در نتیجه فرد هر مشکل جزئی و کوچکی را بزرگ می بیند. اگر احساس می کنید که بی دلیل مضطرب و دل نگران شده اید مصرف کافئین را کاهش دهید.

کافئین زیاد باعث سرعت دادن به پیری می شود

کافئین باعث بیداری و سرزندگی می شود و فرد را به فعالیت جسمی و ذهنی بیشتر ترغیب می کند. اگر شما به کافئین اعتیاد پیدا کرده اید بهتر است نسبت به پیری زودهنگام نیز هشیارتر باشید. نتایج پژوهشی که در Livestrong به چاپ رسیده است نشان می دهد کافئین می تواند باعث کاهش چشمگیر ترشح هورمون های ضدپیری شود. کافئین همچنین باعث دهیدراته شدن بدن می شود یعنی اینکه آب بدن از بین می رود. در این صورت نیز خشکی، حاصل شده و سروکله ی چین و چروک پیدا می شود. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که کافئین زیاد باعث بروز آکنه نیز می شود.

کافئین زیاد باعث کاهش تراکم استخوانی می شود

درست است که نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه مشکلی بروز نمی دهد اما در طولانی مدت و به میزان زیاد باعث ضعیف تر شدن و دردناک شدن بدن می شود. چون کافئین کلسیم بدن را کاهش می دهد. این ماده ی معدنی برای سلامتی استخوان ها لازم و ضروری است. به همین دلیل نیز متخصصان به افرادی که از مشکلات استخوانی و مفصلی رنج می برند توصیه می کنند که مصرف کافئین را کاهش دهند. این توصیه برای افراد سالمند و به خصوص خانم هایی که از پوکی استخوان رنج می برند جدی تر است.

کافئین زیاد باعث بدخلقی می شود

در حالت کلی یک فنجان قهوه ی غلیظ باعث تحریک و حتی سرخوشی می شود. اما همیشه به این شیوه نیست. کافئین زیاد باعث ایجاد تغییراتی در خلق و خوی می شود. به این ترتیب که حس سرخوشی تغییر کرده و به وضعیت اضطراب آلود، افسردگی، تحریک پذیری و استرس ختم می شود. چون کافئین باعث کاهش جریان خون به سمت مغز می شود و در نتیجه روی قدرت حافظه و خلق و خوی تأثیر منفی دارد. بعد از اینکه اثر محرکی کافئین محو می شود یعنی حدود دو ساعت بعد از مصرف فرد دچار بدخلقی و بی حوصلگی خواهد شد.

کافئین زیاد خواب را برهم می زند

شب ها به سختی به خواب می روید؟ اگر جزو قهوه خورهای قهار هستید این مسئله چندان عجیب نیست. افرادی که شب ها دیروقت قهوه، چای و یا نوشیدنی های کافئینه می نوشند بیشتر در معرض بی خوابی و بدخوابی قرار می گیرند. در واقع یک دور باطل شکل می گیرد: شما قهوه می خورید تا سرحال شوید اما در عوض شب بدی پشت سر می گذارید و بی خواب می شوید. صبح روز بعد و در طول روز احساس خستگی می کنید و مجبور می شوید قهوه یا چای بیشتری بنوشید و این دور باطل همچنان ادامه پیدا می کند.

برخی افراد نسبت به کافئین حساس هستند

در حالت کلی، بدن اکثر افراد بعد از مصرف یک فنجان نوشیدنی کافئین دار در اول صبح واکنش مشابهی نشان می دهد: کسب انرژی به مدت چند ساعت که آن ها را از خواب آلودگی و کسالت نجات می دهد. اما این مسئله در خصوص همه صادق نیست. برخی افراد واکنش دیگری نشان می دهند. در واقع برخی افراد نسبت به کافئین حساسیت دارند. یعنی اینکه با مصرف کافئین با سرعت در معرض استرس و عصبانیت قرار می گیرند. حتی امکان دارد که این افراد بعد از مصرف کافئین دچار فشارخون بالا، سردرد شدید، تپش قلب و بالا آمدن اسید معده شوند.

کافئین برای خانم های باردار دردسرساز است

پزشک زنان به خانم هایی که باردار می شوند توصیه های غذایی داده و آن ها را از مصرف برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها برحذر می کند. این مواد غذایی شامل برخی پنیرها، نوشیدنی های الکلی و گوشت پخته نشده است. علاوه بر این خانم های باردار باید مصرف کافئین را به شدت کاهش دهند و حتی قطع کنند. بر اساس گزارش Web MD زیاده روی در مصرف کافئین باعث بروز مشکلات جدی در باروری می شود. در واقع کافئین می تواند باعث کاهش فعالیت های عضلانی مجاری رحم شده و خطر بروز عوارض بارداری را بالا ببرد. خانم های بارداری که در مصرف نوشیدنی های کافئین دار زیاده روی می کنند بیشتر در معرض سقط جنین و تولد نوزادانی با وزن کم قرار می گیرند.
 
 
 
شیرینی‌ها از جمله اعتیادآورترین خوراکی‌های روی زمین هستند. افرادی که علاقه خاصی به شیرینی و البته دونات‌ها دارند هیچ‌وقت نمی‌توانند این اعتیادشان را ترک کنند. حتی اگر در این راه موفق باشند باز هم به سراغ شیرینی باز می‌گردند، چون به‌طور کلی خاصیتی کششی دارند.
بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه از آنها مصرف می‌کنیم برای بدن دارای فواید خاصی هستند که البته بسیار لازم و حیاتی می‌باشند.

 محققان به تازگی به نتایج جالبی دست یافته‌اند که در طی آن متوجه شده‌اند که برخی از خوراکی‌ها حالت اعتیاد آوری دارند و شما را ترغیب می‌کنند تا بیشتر از آنها مصرف کنید. البته برخی از این خوراکی‌های اعتیاد آور خیلی هم خوب و مفید نیستند.

نان‌های سفید

نان یکی از مهمترین قوت‌های غذایی است که در سراسر دنیا از آنها استفاده می‌شود و نبود آن تقریبا ایجاد مشکل می‌کند.در میان انواع نان البته آنهایی که رنگ سفیدتری دارند مانند نان لواش یا تافتون تقریبا اعتیادآور هستند و به نوعی باعث می‌شوند تا شما همیشه به سمتشان ترغیب شوید.

شیرینی و دونات‌ها

شیرینی‌ها از جمله اعتیادآورترین خوراکی‌های روی زمین هستند. افرادی که علاقه خاصی به شیرینی و البته دونات‌ها دارند هیچ‌وقت نمی‌توانند این اعتیادشان را ترک کنند. حتی اگر در این راه موفق باشند باز هم به سراغ شیرینی باز می‌گردند، چون به‌طور کلی خاصیتی کششی دارند.

ماکارونی

یکی دیگر از خوراکی‌های اعتیادآور که البته افراد زیادی نیز به آن معتاد هستند ماکارونی است. کربوهیدرات و البته پروتئینی که در آن وجود دارد باعث می‌شود تا شما خیلی زود انرژی انجام هر کاری را به‌دست آورید و به همین علت افراد زیادی به آن علاقه دارند.

چیپس

تنقلات فرآوری شده از جمله بدترین خوراکی‌ها برای سلامتی هستند و بسیاری از پزشکان مراجعین خود را از خوردن این تنقلات منع می‌کنند. میان تنقلات چیپس از همه بیشتر اعتیاد آور است چرا که بسیاری از طعم دهنده‌های مختلف در آن به کار رفته است و البته تبلیغات گسترده‌ای نیز روی آن می‌شود. بسیاری از مردم دنیا هستند که نمی‌توانند چیپس را برای همیشه ترک کنند.

شکلات

می‌توان به نوعی اعتیادآورترین خوراکی را شکلات دانست چرا که افراد زیادی در دنیا هستند که نمی‌توانند دست از خوردن شکلات بر دارند و همیشه به خوردن آن مشغول هستند. این افراد گاها چاق یا دارای اضافه وزن هستند. شکلات دارای طعم خاص خودش است و فواید بسیاری نیز دارد ولی استفاده زیاد از آن می‌تواند اعتیادآور و مشکل ساز باشد.
منبع: آکاایران
 
 
گوجه‌ فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن قرمزرنگ است. این ماده باعث می‌شود پوست انسان از یک حدی قرمزتر نشود. به صورت علمی به اثبات رسیده که این ماده از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کند. پس به جای استفاده از کرم‌های ضدآفتاب می‌توان مقدار بیشتری گوجه‌فرنگی خورد که حتی برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست هم بسیار مفید است.
هدف از تغذیه درست رساندن بدن به حداکثر سلامت ممکن است اما اگر کنار آن زیبا هم شویم کسی اعتراض نخواهد داشت. خانم‌ها مبالغ هنگفتی را برای زیباتر شدن هزینه می‌کنند اما شاید باور نکنید مواد غذایی نظیر اسفناج، خشکبار، کرفس و حتی گوجه ‌فرنگی لوازم آرایش ارزانی هستند که می‌توانند شما را زیباتر کنند.

گوجه‌ فرنگی

گوجه‌ فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن قرمزرنگ است. این ماده باعث می‌شود پوست انسان از یک حدی قرمزتر نشود. به صورت علمی به اثبات رسیده که این ماده از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کند. پس به جای استفاده از کرم‌های ضدآفتاب می‌توان مقدار بیشتری گوجه‌فرنگی خورد که حتی برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست هم بسیار مفید است.

اسفناج

اسفناج نه تنها سیستم دفاعی بدن را بالاتر می‌برد بلکه باعث درخشش چهره شما هم می‌شود. اسفناج ماده‌ای به نام لوتئین دارد. آنتی‌اکسیدانی که نورهای مضر برای چشم را به خود جذب کرده و از آسیب‌دیدن سلول‌های چشمی جلوگیری می‌کند. چشم هرچقدر سالم‌تر باشد درخشش بیشتری دارد.

آب انگور قرمز و شکلات تلخ

این دو ماده غذایی هر دو ترکیبی به نام پلی‌فنول دارند. تحقیقات نشان داده این ترکیب برای طولانی‌تر کردن عمرسلول‌های پوست بسیار مفید است. برای داشتن پوستی صاف و سالم بهتر است آب انگور قرمز و شکلات تلخ بخورید البته مراقب استفاده بیش از حد آنها هم باشید.

کرفس

می‌دانستید کرفس انسان‌ها را خندان‌تر می‌کند؟ جویدن کرفس لثه‌ها را ماساژ می‌دهد و بین دندان‌ها را تمیز و آنها را درخشان‌تر می‌کند.

خشکبار

بادام زمینی خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - کاملی از سلنیوم است. ماده عالی که برای سلامت و شادابی موها بسیار مفید است. گردو هم اسیدهای مفیدی دارد که موها را خوش‌حالت‌تر و درخشان‌تر می‌کند. خوردن خشکبار زیاد می‌تواند سبب چاقی شود ولی فقط کافی است روزی 2 عدد بادام زمینی بخورید تا مواد عالی مورد نیاز را به بدن و موهایتان برسانید.
 
 
 
استرس یکی از مواردی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود اما از آن نمی‌توان اجتناب کرد. بنابراین اهداف خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید استرس خود را مدیریت نمایید. شما می‌توانید شرایط استرس زا را با مواردی همچون مدیتیشن، ورزش و انجام کارهای مفید کنترل کنید.
بدون شک شما هم افرادی را می‌شناسید که نحوه سلامت خود را همیشه کنترل می‌کنند. در اطراف همه ما، چنین افرادی پیدا می‌شوند. آیا تا به حال دوست نداشتید راز سلامت آن‌ها را بدانید و از این راز برای سلامتی خود استفاده کنید؟ در این مقاله قصد داریم ۸ راز این افراد را بیان کنیم.

استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین C:

اگرچه شواهد علمی نشان می‌دهد که ویتامین C می‌تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد اما بیشتر افراد مصرف این ویتامین را نادیده می گیرند. هر زمان که احساس کردید حال خوبی ندارید ، چند واحد ویتامین C مصرف کنید و از اثرات معجزه آسای آن لذت ببرید.

داشتن خواب کافی:

هر فردی باید در شبانه روز ۸ الی ۱۰ ساعت خواب مفید و با کیفیت داشته باشد تا بتواند سالم بماند. متخصصان خواب معتقدند که خواب مناسب و کافی برای داشتن سیستم ایمنی قوی بسیار موثر است. در حققیت مطالعات و تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد افرادی که ۵ الی ۶ ساعت در شب خوابیده‌اند، زمانی که در معرض ویروس سرماخوردگی قرار می‌گیرند ۳۰ درصد امکان ابتلا به آن را خواهند داشت. این در حالیکه است که افراد با خواب کافی تنها ۱۷ درصد امکان ابتلا به بیماری سرماخوردگی را دارند.

نقویت قدرت ذهنی و روانی:

زمانی که همه افراد اطراف ما در مورد بیماری‌های مختلف صحبت می‌کنند، برخی از افرا حضور دارند که معتقدند هرگز بیمار نمی‌شوند. این افراد دارای باورها و عقاید قوی هستند. بنابراین اگر می‌خواهید سالم بمانید باید قدرت ذهنی و روانی خود را تقویت کنید و مثبت بیندیشید.

کنترل و مدیریت استرس:

استرس یکی از مواردی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود اما از آن نمی‌توان اجتناب کرد. بنابراین اهداف خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید استرس خود را مدیریت نمایید. شما می‌توانید شرایط استرس زا را با مواردی همچون مدیتیشن، ورزش و انجام کارهای مفید کنترل کنید.

تمیز و مرتب بودن:

زمانی که از بیرون به منزل خود بر می‌گردید باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. همان طور که می دانید محیط بیرون با میکروب‌های بسیاری آلوده است بنابراین پاکیزگی خود را همیشه حفظ کنید.

ورزش کردن:

انجام منظم تمرینات ورزشی می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند. انجام اینگونه تمرینات می‌تواند از بروز عفونت‌های دستگاه تنفسی جلوگیری کند.سعی کنید هفته‌ای حداقل سه بار ورزش کنید.

ارتباط از راه دور:

زمانی که مجبور می‌شوید برای رفتن به سر کار خود از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، احتمال قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف بیشتر می‌شود. برای اجتناب از این موضوع، شغلی را پیدا کنید که به منزلتان نزدیک‌تر باشد. همچنین اگر می‌توانید بهتر است دورکاری کنید.

داشتن استراحت کافی:

زمانی که احساس می‌کنید حالتان خوب نیست، بهتر است تا دیر وقت کار نکنید. زمانی را برای استراحت خود کنار بگذارید و مطمئن شوید خواب کافی دارید.
 
 
 
بنا به اعتقاد کارشناسان مصرف یک نخ سیگار بین 500 سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان 10 تا 20 لیتر دود تولید خواهد کرد. مدت زمان استعمال سیگار معمولاً 10 دقیقه است، اما قلیان با وجود دفعات کمتر استفاده در مقایسه با سیگار، در هر بار مصرف برای 40 تا 60 دقیقه استفاده می ‌شود. به این ترتیب اثرات مضر قلیان، کمتر از سیگار نیست، اما در فرهنگ جامعه ی ما به این حقیقت علمی توجهی نمی ‌شود.
کشیدن یک یا دو بار قلیان در روز، فرد استفاده‌ کننده را دچار اعتیاد می ‌کند، در حالی ‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌ شود و مواد سمی آن از بین می‌ رود...

ششمین کنگره ی سراسری بیماری‌های ریه بهانه‌ای بود تا متخصصان یک بار دیگر اعلام کنند که خطرات قلیان، اگر بیشتر از سیگار نباشد، کمتر نیست.
دکتر روزبه نقشین، دبیر انجمن متخصصان ریه تاکید کرد:

"کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبرو می ‌کند." او با انتقاد از رواج استفاده از اسانس در ترکیب تنباکوها گفت: "این ترکیب به ‌علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌ کند که عوارض ناگواری برای انسان به ‌دنبال دارد."

دبیر اجرایی ششمین کنگره ی سراسری بیماری‌های ریه، قلیان را اعتیادآور دانست و گفت:"کشیدن یک یا دو بار قلیان در روز، فرد استفاده‌ کننده را دچار اعتیاد می ‌کند، در حالی ‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌ شود و مواد سمی آن از بین می‌ رود."

هر وعده قلیان برابر یک پاکت سیگار

مانند بسیارى از کشورهاى خاورمیانه، قلیان یکى از وسایل تفریحى رایج در ایران است که اگرچه بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی مصرف آن در اماکن عمومی و به خصوص سفره‌خانه‌های سنتی منع شده،‌ اما ظاهراً به راحتی نمی ‌شود، شر آن را از چنین مکان‌هایی کم کرد.

متخصصان اعلام می‌ کنند که مصرف‌ کنندگان قلیان، در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار دریافت می‌ کنند.

افراد سیگاری که به طور متداول ‌8 تا ‌12 نخ سیگار در روز مصرف می‌ کنند، به طور متوسط با ‌40 تا ‌75 پُک که به مدت ‌5 تا ‌7 دقیقه به طول می ‌انجامد، حدود ‌5 تا 6 لیتر دود استنشاق می‌ کنند و این در حالی ‌است که مصرف ‌کننده ی قلیان در هر وعده مصرف که به طور متداول ‌20 تا ‌80 دقیقه طول می ‌کشد، حدود ‌50 تا ‌200 پُک می ‌زند که هر پک به طور متوسط حاوی ‌15/0 تا یک لیتر دود است.

دود به همراه رطوبت

دکتر ایرج خسرو‌نیا،‌ رئیس انجمن پزشکان داخلی ایران، با اشاره به اینکه دود قلیان همان مضرات سیگار را دارد، در مورد سایر عوارض کشیدن قلیان می‌ گوید:

"به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می ‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب ها و قارچ ها باشد.

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که کشت مواد داخل لوله ی قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و این میکروب‌ها و قارچ ها به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت های مزمن می‌ کند.

در ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی ‌شود، ولی سال های بعد به دلیل نفوذ این قارچ ها و میکروب ها در لایه‌های مختلف ریه، بیماری هایی مثل برونشیت،‌ برونشکتازی،‌ آمفیزم ریه و در نهایت آسم ایجاد می شود. این در حالی است که شخص هنگامی به بیماری خود پی می ‌برد که متأسفانه چاره‌ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت."

دکتر خسرونیا با اشاره به اینکه شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد، اضافه می ‌کند:"متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد."

دود قلیان بیشتر از سیگار است

بنا به اعتقاد کارشناسان مصرف یک نخ سیگار بین 500 سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان 10 تا 20 لیتر دود تولید خواهد کرد. مدت زمان استعمال سیگار معمولاً 10 دقیقه است، اما قلیان با وجود دفعات کمتر استفاده در مقایسه با سیگار، در هر بار مصرف برای 40 تا 60 دقیقه استفاده می ‌شود. به این ترتیب اثرات مضر قلیان، کمتر از سیگار نیست، اما در فرهنگ جامعه ی ما به این حقیقت علمی توجهی نمی ‌شود.

دکتر خسرونیا با اشاره به اینکه حتی دیده شده والدین برای خندیدن و سرگرمی، نی قلیان را به دهان افراد زیر 5 سال هم گذاشته و آنها را وادار به قلیان کشیدن می ‌کنند، می‌ گوید: "رسانه‌ها باید آگاهی لازم را به مردم بدهند تا مردم لااقل از استعمال قلیان در مکان‌های عمومی و منازل، به خصوص اماکنی که به فضای آزاد راه ندارند، خودداری کنند."

انتقال بیماری از طریق قلیان

اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی ‌شود! این جمله‌ای است که از زبان بسیاری از مصرف ‌کنندگان قلیان شنیده می‌ شود.

دکتر خسرو‌نیا، در این باره می ‌گوید:

"این تصور، تصوری کاملاً غلط است، چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد. حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد."

دکتر شهرام آگاه،‌ متخصص داخلی و عضو هیأت علمی دانشگاه ایران نیز در مورد مصرف قلیان می‌ گوید: "بر خلاف تصور عمومی که عده‌ای معتقدند وجود آب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد،‌ بیشتر این مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می ‌شوند و به خاطر دَم‌های عمیقی که فرد  برای جذب دود می ‌زند،‌ تخریب‌های جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌ شود."

وی با اشاره به اینکه سرطان ریه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مری و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم استفاده از سیگار و قلیان هستند،‌ در مورد عوارض خوش‌خیم آن می ‌گوید:

"این عوارض شامل زخم‌های گوارشی هستند. همچنین قلیان باعث ریفلاکس معده(برگشت اسید معده به مری) می ‌شود که در نتیجه ی ‌آن فرد سوزش شدیدی در سر دل دارد و دچار تهوع می گردد. حتی بیماری ریفلاکس در بعضی موارد منجر به سرطان مری نیز می‌ شود."

به گفته ی وی میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

بنا به گفته ی متخصصان دود استنشاق ‌شده از قلیان، نه تنها همه ی مواد سرطان ‌زای دود سیگار را دارا است، بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد.

به علاوه، دود قلیان مجموعه‌ای از مواد سرطان ‌زای دیگر را دارد که ناشی از سوختن زغال است و خطر انتقال بیماری‌‌های عفونی مانند سل را نیز افزایش می ‌دهد.

دکتر آگاه با اشاره به اینکه نیکوتین نقش بسیار مهمی در میزان و نحوه ی مصرف مواد دخانی به عهده دارد،‌ می ‌گوید:

"تحقیقات ثابت کرده است افراد سیگاری تا زمانی که میزان نیکوتین دریافتی در آنها به آستانه ی مورد نیاز برای رفع حالت وابستگی برسد، به کشیدن سیگار ادامه می ‌دهند. پس با فرض جذب بخشی از نیکوتین موجود در دود قلیان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌ کنندگان قلیان برای رسیدن به آستانه ی ارضای وابستگی، با استنشاق مقادیر بسیار زیادتر دود، در معرض مقادیر بیشتری مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک مثل منو‌اکسید‌کربن قرار می گیرند.

این موضوع مصرف‌ کنندگان قلیان و اطرافیان آنها را که در مواجهه با دود تحمیلی آن قرار دارند، همانند مصرف ‌کنندگان سیگار به انواع سرطان ها، بیماری های قلب و عروق، تنفسی و آثار سوء در دوران بارداری مبتلا خواهد ساخت

هم اکنون سالانه 5 میلیون نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات، جان خود را از دست می ‌دهند که با ادامه ی این روند تا 20 سال آینده تعداد قربانیان به 10 میلیون نفر در سال می ‌رسد.

بر اساس تازه‌ترین آمارهای ملی نیز 3 درصد نوجوانان ایرانی سیگار می‌ کشند و 14 درصد آنان از سایر مواد دخانی و عمدتاً از قلیان استفاده می ‌کنند.
 
 
 
 
 
 
 
بیشتر بخوابید تا بیشتر وزن کم کنید. یک ساعت خواب اضافه شبانه باعث می شود که در یک سال 7 کیلو وزن کم کنید. بر اساس تحقیقات دانشگاه میشیگان یکی از دلایل بیهوده خوری، کم خوابییست.ایران ناز، کم خوابی یعنی خواب کمتر از 7 ساعت در شبانه روز که باعث می شود تا 6 درصد کالری اضافه وارد بدن خود نمایید و این یعنی اضافه وزن.
لاغری بدون رژیم غذایی، کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که در طول زندگی اش حداقل یکبار یکی از صدها مدل رژیم های مختلف درست یا غلط را امتحان نکرده باشد. ما در مطلب به راهکارهای ساده و عملی برای کاهش وزن بدون رژیم اشاره میکنیم. مطمئن باشید که با رعایت نکات زیر حتما نتیجه مناسب خواهید گرفت.

1. برای وعده های غذاییتان زمان معین در نظر بگیرید. با تنظیم یک تایمر برای حداقل 20 دقیقه سعی کنید یک بشقاب غذایی که برای خوردن در آن وعده در نظر گرفته اید را در حداقل 20 دقیقه میل کنید. با آهسته خوردن غذا به بدنتان اجازه میدهید تا پیغام سیر شدنتان را به مغزتان برساند در این شرایط است که شما احساس سیری می کنید.

وقتی تند و سریع غذا می خورید علاوه بر اینکه معده شما باید وظایف دندانها را هم بر عهده گیرد و در نتیجه فشار زیادی به آن وارد میشود، قبل از اینکه بدنتان زمان لازم برای ارسال پیام سیر شدن به مغز داشته باشد مقدار زیادی غذا خورده اید و این یعنی اضافه وزن.

2. بیشتر بخوابید تا بیشتر وزن کم کنید. یک ساعت خواب اضافه شبانه باعث می شود که در یک سال 7 کیلو وزن کم کنید. بر اساس تحقیقات دانشگاه میشیگان یکی از دلایل بیهوده خوری، کم خوابییست.ایران ناز، کم خوابی یعنی خواب کمتر از 7 ساعت در شبانه روز که باعث می شود تا 6 درصد کالری اضافه وارد بدن خود نمایید و این یعنی اضافه وزن.

3. سبزیجات بیشتری مصرف کنید. خوردن میوه جات و سبزیجات بیشتر یک راه عالی برای کاهش کالری دریافتی و افزایش مصرف فیبر است. میوه جات و سبزیجات را به صورت خام بدون افزودن سس یا پخته بدون افزودن روغن مصرف کنید.

4. قبل از شروع وعده غذایتان سوپ بخورید. خوردن سوپ های ساده قبل از غذا باعث می شود که اشتهای شما بسیار کمتر شود و زودتر احساس سیری کنید.

5. دانه های کامل (سبوس دار) مصرف کنید. مصرف دانه های کامل مثل برنج قهوه ای، گندم و جوی با پوست و آرد سبوس دار هم باعث می شود که شما زودتر احساس سیری کنید و هم میزان کلسترول خون می شود.

6. یکی از لباسهای زمان لاغریتان را جلوی چشمتان قرار دهید. یکی از لباسهای مورد علاقه خود را که دیگر برایتان اندازه نیست را در جایی که جلوی دیدتان است آویزان کنید. این کار به شما انگیزه بیشتری برای درست خوردن میدهد.

7. صبحانه سالمتری میل کنید. خوردن املت و نیمرو سوسیس و کالباس را برای صبحانه در نظر نگیرید. صبحانه کاملی از نان و پنیر و دانه های کامل در نظر بگیرید.

8. اگر عشق فست فود هستید پیتزای سبزیجات را جایگزین پیتزاهای چرب و گوشتی کنید. با این کار می توانید در آن وعده 100 کالری کمتر وارد بدنتان کنید. پنیر کم چرب را جایگزین پنیرهای پیتزای معمولی کنید تا باز هم کالری کمتری دریافت کنید.

9. اگر نوشابه زیاد می نوشید یکی از نوشابه ها را با آب یا نوشابه زیرو جایگزین کنید. با این کار در روز 10 قاشق کمتر قند مصرف کنید.

10. لیوان باریک و بلند را جایگزین لیوان خود کنید. با این کار هنگام نوشیدن با خوردن مقادیر کمتر نوشابه احساس می کنید که بیشتر نوشیده اید و در نتیجه ناخود آگاه مصرف نوشیدنی های شیرین و پر کالری کمتر می شود.

11. چای سبز بنوشید. تحقیقات نشان داده که نوشیدن چای سبز منجر به افزایش سرعت سوخت و ساز بدن می شود.

12. از ورزش های ذهن مثل یوگا استفاده کنید. ورزش هایی مثل یوگا و مدیتیشن با آرامشی که به شما می دهد باعث فروکش کردن و کنترل اشتهای کاذب در شما می شوند.

13. سعی کنید بیشتر از غذاهای خانگی استفاده کنید. بیشتر افرادی که در کم کردن وزن موفق بوده اند حداقل 5 روز در هفته را در خانه از غذاهای خانگی تغذیه کرده اند.

14. هنگام خوردن غذا به خود یک زمان وقفه بدهید. این کار باعث می شود که میزان قند خون شما تنظیم شود و زود تر احساس سیری کنید. حواستان باشد، احساس سیری با احساس پری زیاد متفاوت است.

15. آدامس نعنایی تند بجوید. جویدن آدامس نعنایی تند باعث می شود که عطر و بوهای مختلف کمتر شما را تحریک به خوردن کند و همچنین جلوی پراکنده خوری بعد از وعده های غذایی را می گیرد.

16. ظرف غذایتان را کوچکتر کنید. با این کار ناخود آگاه مقدار کمتری غذا می خورید و حدود 100 تا 200 کالری کمتر در طول روز دریافت می کنید. با همین کار سالانه حدود 5 تا 10 کیلو از وزنتان کم می شود.

17. به اندازه مناسب غذا در ظرفتان بریزید. اندازه غذایی که سیرتان می کند را در نظر داشته باشید و سعی کنید در هر وعده به همان اندازه غذا بکشید.

18. قانون 80-20 را رعایت کنید. سعی کنید هر چقدر غذا در بشقابتان می ریزید فقط 80 در صد آن را میل کنید و 20 درصد آن را باقی بگذارید.

19. روش غذا خوردنتان را در رستوران تغییر دهید. بیشتر غذاهای رستوران ها به متوسط چاق کننده تر از غذاهای خانگی هستند پس اگر به رستوران برای صرف غذا رفتید نکات زیر را رعایت کنید:

– با یک دوست در غذایتان شریک شوید.
– به جای غذا پیش غذا سفارش دهید.
– اندازه کودک سفارش دهید.

20. روزانه 100 کالری بسوزانید. برای این کار روزانه 20 دقیقه پیاده روی کنید، یا 30 دقیقه در خانه گرد گیری کنید، یا 20 دقیقه باغبانی کنید.

21. وقتی توانستید یک عادت غلط را ترک کنید خود را تشویق کنید. می توانید با خرید یک لباس مورد علاقه یا وقت گذاشتن برای یک فعالیت مورد علاقه خود را تشویق کنید.
نظرات

    ارسال نظر

    سبد خرید شما

    سبد خالی است

    آمار

    • تعداد کالا: 29
    • بازدید امروز: 189
    • بازدید دیروز: 831
    • بازدید کل: 568720